24.4.13

Παγανιστές και Χριστιανοί…


Οι πομπές του Δία είναι γνωστές από τη μυθολογία.
Πατροκτόνος, αιμομίκτης, μοιχός, παιδεραστής και δολοπλόκος, αν δεν είχε συνταξιοδοτηθεί πριν από τόσους αιώνες, το πιθανότερο είναι πως θα κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις «120 ημέρες στα Σόδομα» του περιώνυμου Μαρκησίου ντε Σαντ.



Ο νεφεληγερέτης, πατέρας θνητών και αθανάτων, υπήρξε εκτός των άλλων και δύστροπος χαρακτήρας.
Με το παραμικρό έριχνε τους κεραυνούς του επί δικαίων και αδίκων και, προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του, ξεσήκωνε τον κόσμο.
Ήτο και ανθέλλην…



Προκειμένου να σταματήσει την γκρίνια της Θέτιδος παραπλανά τους Αχαιούς που πολιορκούν την Τροία με καταστροφικά αποτελέσματα για τας «ιφθίμους ψυχάς» των ηρώων.
Ορισμένοι βέβαια υποστηρίζουν πως αν δεν είχε όλα αυτά τα ελαττώματα ο πολιτισμός μας θα είχε στερηθεί τα έπη του Ομήρου, όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να ξεπλύνει το βεβαρημένο ποινικό του μητρώο.
Η διαφορά του από τους σύγχρονους wannabe θεούς είναι ότι εκείνος ενέπνεε πάθη και μίση, ενώ οι δικοί μας μόνον εξωχώριες ξέρουν να ιδρύουν, γεγονός που κατά πολλούς εξηγεί και την επική καχεξία της σύγχρονης ποιητικής δημιουργίας.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε την 22α τρέχοντος, ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τον αποκαλεί ευλόγως «αίσχιστο κακούργο».
Υπενθυμίζει πως μεταμορφώθηκε σε αετό προκειμένου να διακορεύσει τον ωραίο, πλην όμως άτυχο, Γανυμήδη και σε χρυσή βροχή για να συνευρεθεί με τη Δανάη.
Ας θυμηθούμε με τη σειρά μας τη Λήδα, την Αλκμήνη, τη Σεμέλη και βεβαίως την Ευρώπη, της οποίας μακρινός απόγονος εξ αγχιστείας είναι η κυρία Μέρκελ.
Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης εμπλουτίζει τον κατάλογο των προαναφερθεισών πομπών με ορισμένα εντελώς σύγχρονα κακουργήματα.
Αποκαλύπτει ότι ο Ζευς, αν και συνταξιούχος, είναι πράκτορας των διεθνών τραπεζιτών και λοιπών σιωνιστικών δυνάμεων οι οποίες απεργάζονται την αλλοίωση της ορθόδοξης ιδιοπροσωπίας του γένους διά της αναβίωσης της παγανιστικής πίστης.
Το ενδιαφέρον όλης αυτής της συζήτησης θα ήταν αμιγώς πνευματικό, αν δεν είχε άμεσο πολιτικό αντίκρισμα.
Διότι την πραγματεία περί του εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντος αθανάτου ο κ. Σεραφείμ τη συνέγραψε προκειμένου να εγκαλέσει τη Χρυσή Αυγή για παγανιστικό ρεφορμισμό.
Αφορμή στάθηκε δήλωση περί ανεξιθρησκείας του μουσικού κυρίου Ματθαιόπουλου ως επίσης και η είδηση ότι ο κ. Κασιδιάρης, με νεολαίους «ανήλθεν εις υψηλόν όρος για να χαιρετίσει το χειμερινόν ηλιοστάσιον και να αποδώση τιμάς στο άστρο του πλανητικού μας συστήματος, που δεν παύει να είναι άλογη και ασυνείδητη μάζα ενεργείας».
Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές έχω σκεφθεί να καταγγείλω την ασυνειδησία του ήλιου, που προκαλεί καρκινογόνα εγκαύματα, και σ’ αυτό το σημείο οφείλω να πω ότι με καλύπτει πλήρως η καταγγελία.
Την επομένη, η Χρυσή Αυγή με δική της ανακοίνωση ανταποδίδει τις κατηγορίες περί σιωνισμού στον μητροπολίτη, χωρίς όμως να αναφέρει λέξη για τον «αίσχιστο κακούργο».
Κατά τα άλλα, για λόγους οι οποίοι προφανώς θεωρούνται προφανείς για τους συντάκτες της απάντησης, εξηγεί πως τιμά τον Παπαφλέσσα, τον Ησαΐα Σαλώνων, τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και όχι τον προσκυνημένο Γεννάδιο. Το ενδιαφέρον είναι ότι και ο μητροπολίτης και η Χρυσή Αυγή κατηγορούν ο ένας στον άλλον για συνοδοιπορία με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Ο τελευταίος, αν και δεν διαθέτει συνιστώσα παγανιστών, οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του στο ζήτημα.
Όπως διαπιστώνετε, υπάρχουν ακούραστοι εργάτες του πνεύματος οι οποίοι όχι μόνον δεν σιωπούν, αλλά παρεμβαίνουν με σθένος στις προκλήσεις των καιρών προσφέροντας αφιλοκερδώς παραμυθία στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία.
Μια σειρά με θέμα τη διαμάχη παγανιστών και χριστιανών στην Ελλάδα του 2013 θα ήταν η καταλληλότερη απάντηση στην οθωμανική προπαγάνδα του Σουλεϊμάν.

Τάκης Θεοδωρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου