15.4.13

Η Βόρεια Κορέα στον κόσμο της…


Στη Βόρεια Κορέα πέρα βρέχει…




Αδιαφορώντας επιδεικτικά για τις διεθνείς εντάσεις που έχει προκαλέσει ο λατρευτός του ηγέτης, ο λαός της χώρας ξεχύθηκε σήμερα στους δρόμους της πρωτεύουσας Pyongyang, προκειμένου να γιορτάσει την μεγάλη εθνική εορτή, δηλαδή τα 101α γενέθλια του ιδρυτή του καθεστώτος, του τεράστιου Kim Il Sung!



Έτσι χιλιάδες κόσμος πανηγύρισε έξαλλα, τόσο την μεγάλη αυτή επέτειο, όσο και την αρχή του βορειοκορεατικού νέου έτους, η ημερομηνία του οποίου συμπίπτει με την γέννηση του γιγαντοτεράστιου.
Πουθενά δεν διαπιστώθηκε πανικός ή έστω ανησυχία, αλλά αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι ελάχιστοι είναι οι πολίτες της απομονωμένης αυτής χώρας που έχουν κάποια πρόσβαση στα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία ασχολούνται συνεχώς με τις απειλές περί πυρηνικής επίθεσης από πλευράς της Pyongyang.
Παρά την ηρεμία όμως του λαού της  Β. Κορέας, η επίσημη θέση της κυβέρνησης παραμένει πιο σκληροπυρηνική από ποτέ.
Μάλιστα, χθες το καθεστώς απέρριψε την πρόταση της Ν. Κορέας για διάλογο, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κρίση στις σχέσεις των δυο πλευρών.
Το καθεστώς της Pyongyang χαρακτήρισε την πρόταση ως «πονηρό κόλπο», και δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να καθίσει σε τραπέζι διαπραγματεύσεων, αν η Σεούλ δεν εγκαταλείψει την «επιθετική της στάση».
Από πλευράς της, η κυβέρνηση της Σεούλ χαρακτήρισε την άρνηση του Βορρά ως «κρίμα», αλλά όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της, παραμένει πάντα ανοιχτή στον διάλογο.

S.A.
Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου