8.4.13

Το άκρον άωτον του (ερτζιανού) λαϊκισμού.


Με την ευκαιρία της κρίσης, που όλα τα έχει φέρει τα πάνω κάτω,  κάποιοι συμπατριώτες μας έχουν βρει  την υγειά τους.
Σαν παιδάκια σε παιδική χαρά….
Και δεν αναφέρομαι στους συνήθεις υπόπτους πράκτορες του χάους, που ευδοκιμούν σε περιόδους κρίσης…
Μιλάω για τον κάθε πικραμένο που βγάζει πια το άχτι του επί παντός του επιστητού, καλυπτόμενος από την οργή του (πολλές φορές δήθεν) «αγανακτισμένου».


Και αυτό το παιχνίδι της στείρας άρνησης και της γενικής αντιπολίτευσης, το παίζουν εκτός από τα κόμματα και τους πολιτικούς, εκτός από τους πολίτες, και αρκετά εντελώς κίτρινα ΜΜΕ, και μάλιστα πολύ καλά, με δημοσιογράφους στυλ Τράγκα, που αν πεις να τον ακούσεις ή να τον παρακολουθήσεις, νομίζεις πως οσονούπω έρχεται το τέλος του κόσμου…


Το παιχνίδι της άρνησης για την άρνηση, το παίζει επίσης πολύ καλά και το ραδιόφωνο του Χατζηνικολάου, το Real FM.
Στην συχνότητά του οποίου έχουν βρει αποκούμπι οι κάθε είδους δυσαρεστημένοι, με αποτέλεσμα προκειμένου να τσιμπάει ακροαματικότητα (και άρα διαφήμιση), ο σταθμός να ενστερνίζεται και να προβάλλει τις κάθε είδους αερολογίες.
Συντασσόμενος με οτιδήποτε, έστω και παράλογο, αρκεί να χαϊδέψει αυτιά.
Όπως για παράδειγμα σήμερα το μεσημέρι, που ενώ οδηγούσα αμέριμνος, άκουσα κάποιον παραγωγό εκπομπής (προφανώς δημοσιογράφο) να σχολιάζει αρνητικά, και έμπλεος οργής, το εξής καταπληκτικό: Ότι εδώ, λέει, και μερικές μέρες γίνονται τροχονομικοί έλεγχοι στους μοτοσικλετιστές για το αν έχουν περάσει τις μηχανές τους από ΚΤΕΟ.
Στα καλά καθούμενα και εντελώς αιφνιδιαστικά!
Και όπως ωρύονταν, η ανάλγητη κυβέρνηση για μια ακόμη φορά πέρασε ένα μέτρο τιμωρητικό, με σκοπό να εισπράξει χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες, οι οποίοι έμαθαν για αυτή τους την υποχρέωση μόλις προχθές, και αφού ήδη είχαν ξεκινήσει οι έλεγχοι…
Ότι εν ολίγοις, το κράτος τους εξαπάτησε, και τους τιμωρεί, για να τους πάρει τα λεφτά.
Και επιπλέον, ότι όσοι ταλαίπωροι σπεύδουν στα ΚΤΕΟ για να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους, αντιμετωπίζουν το έλα να δεις λόγω της κοσμοσυρροής!
«Απαράδεκτο»… ούρλιαζε από το μικρόφωνο.
Και βέβαια είχε και ως κολαούζους διάφορους κακόμοιρους, που έπαιρναν τηλέφωνο, για να διαμαρτυρηθούν κι αυτοί με τη σειρά τους για το «κατασταλτικό» και «απαράδεκτο» κράτος μας!
Για αυτήν την κρεατομηχανή που μας αλέθει…
Το γεγονός ότι η υποχρέωση αυτή ήταν γνωστή στο κοινό  εδώ και έναν τουλάχιστον χρόνο, του διέφυγε.
Για παράδειγμα εγώ, πέρασα από ΚΤΕΟ την μηχανή μου τον περασμένο Ιούνιο, και μάλιστα όπως μου είπε ο μηχανικός που την έλεγξε, ήμουν από τους ελάχιστους που το φρόντισαν, παρά την δημοσιότητα που είχε δοθεί στο νέο αυτό μέτρο, και παρά τις ειδοποιήσεις που είχε κάνει η εταιρία του (όπως και οι άλλες) με ενημερωτικά και διαφημιστικά φυλλάδια, δελτία τύπου, κλπ.
Εγώ δηλαδή ο ερασιτέχνης μηχανόβιος, που την κυκλοφορώ στη χάση και στη φέξη,  το είχα μάθει, αλλά οι άλλοι, αυτοί που όλη μέρα είναι καβάλα στη μηχανή τους λόγω τρέλας, ή λόγω επαγγέλματος, δεν είχαν ακούσει τίποτα…
Και βέβαια, και για αυτό φταίει ο «προδότης» ο Σαμαράς, που μας πίνει το αίμα!
Αμ το άλλο;
Δεν του έφτανε του εν λόγω δημοσιογράφου η καταγγελία για τα ΚΤΕΟ των δίτροχων, αλλά είχε και άλλο εξίσου σοβαρό παράπονο εναντίον της «μνημονιακής» κυβέρνησης.
Ότι δηλαδή, ξαφνικά (πάλι), το άτιμο κράτος άρχισε να στέλνει πεσκέσια και σημειώματα «μπουγιουρντί» με βαρβάτα χρηματικά πρόστιμα, σε ανύποπτους (πάλι) κατόχους οχημάτων, διότι δεν φρόντισαν να τα έχουν ασφαλίσει!
Έτσι στα καλά καθούμενα, και απροειδοποίητα…. το κράτος καταβροχθίζει τα παιδιά του.
Το άθλιο αυτό κράτος, που ξεζουμίζει τους αθώους πολίτες του!
Και άλλα τέτοια πολλά.
Και πάλι βέβαια, το γεγονός ότι η ασφάλιση των οχημάτων είναι βάσει νόμου υποχρεωτική από το 1978 αν δεν κάνω λάθος και αν θυμάμαι καλά, του διέφυγε αυτού του κήνσορα των ερτζιανών.
Τζερτζελές δηλαδή να γίνεται, και ας πάει στο διάολο και η λογική, και η αλήθεια,  αλλά και η νομιμότητα…
Ρε δεν μας …. κατουράτε λέω εγώ!
Ανισόρροποι.

Strange Attractor

1 σχόλιο:

  1. Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση,ο κ.Χατζηνικολάου...απλώς ν'ανεβάσει νούμερα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή