5.5.13

Μυστήρια στο Μεξικό.


Αρχαίοι ναοί, μυστηριώδη αντικείμενα, ρομπότ… η υπόθεση αυτή τα έχει όλα.
Σαν να πρόκειται για μια ταινία επιστημονικής φαντασίας.Οι αρχαιολόγοι λοιπόν, ανακάλυψαν εκατοντάδες μεταλλικές σφαίρες μέσα σε μια αρχαία πυραμίδα στο Teotihuacan του Μεξικού.Είναι κατασκευασμένες από σιδηροπυρίτη, και όπως λένε οι ειδικοί κάποτε θα πρέπει να γυάλιζαν εκθαμβωτικά!
Είναι κίτρινες, αλλά κανείς δεν ξέρει τι συμβολίζουν, ή τι ρόλο έπαιζαν.
Και όπως λένε οι αρχαιολόγοι «πρόκειται για μια συγκλονιστική και άνευ προηγουμένου ανακάλυψη»!
Η περιοχή Teotihuacan κατοικήθηκε γύρω στο 100 μ.Χ. και βρίσκεται κοντά στη σημερινή πρωτεύουσα Πόλη του Μεξικού. Το 700 περίπου μ.Χ εγκαταλείφτηκε, άγνωστο γιατί, παρόλο που θα πρέπει να ήταν μια από τις σπουδαιότερες πόλεις του τότε κόσμου.
Οι αρχαιολόγοι που την ερευνούν χρησιμοποίησαν ρομπότ εξοπλισμένα με υπέρυθρες κάμερες και σαρωτές λέιζερ, για να εξερευνήσουν μια σήραγγα η οποία πιστεύουν χρησιμοποιούνταν από τους αρχιερείς για τελετές στον Ναό του Πτερωτού Ερπετού.
Στη συνέχεια θα σκάψουν το τελευταίο κομμάτι της σήραγγας, καθώς και κάποιους θαλάμους, στους οποίους πιστεύουν πως υπάρχει κάτι το πολύ σημαντικό.
Όπως λέει ο επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας, «η σήραγγα είναι σε άψογη κατάσταση, και δεν έχει πειραχτεί εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια. Φανταστείτε τι μπορούμε να βρούμε εκεί μέσα…».

Απόδοση S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου