29.5.13

Στέλεχος της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;



Παρακολουθώ εδώ και χρόνια, εξ αποστάσεως, ως χομπίστας, τις πολιτικές διαδρομές των "στελεχών" όλων των κομμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή άρθρο συνμπλόγκερ, για την τοποθέτηση ενός ακόμη "πασόκου", του Τάσου Τζήκα, στη Helexpo-ΔΕΘ, σχολίασα,  (έχοντας υπόψη ότι, όλα "τα κόζια" στη Θεσσαλονίκη, τα κρατούν "πασόκοι", ενώ οι Νεοδημοκράτες είναι ....άφαντοι)…
O Τάσος Τζήκας, είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος με πλούσια εμπειρία και επιστήμονας κύρους.
Ποσώς μας ενδιαφέρει η κομματική του "καταγωγή".
Όσο για τα "στελέχη της ΝΔ", δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στη Θεσσαλονίκη.
Πλην πέντε - έξη ανθρώπων, άντε το πολύ δέκα, που μπορούν να αναλάβουν θέσεις ευθύνης, οι υπόλοιποι είναι για γέλια.
Χωρίς πολιτική κουλτούρα, χωρίς ζήλο, χωρίς εμπειρίες, χωρίς γνώσεις και κυρίως χωρίς όρεξη για δουλειά, περιορίζονται στο αγαπημένο τους σπορ, αυτό του "φευγάκια" ("άμα δεν με διορίσετε φεύγω, θα πάω στη χρυσή αυγή, στο ΛΑΟΣ, στο ΠΑΣΟΚ" κλπ) και κυρίως, όταν μιλάνε, μιλάνε μόνο για να καρφώσουν ή να σπιλώσουν νεοδημοκράτη. 



Πολιτικό λόγο -πάντα ανώνυμα- αρθρώνουν μόνο για να ρουφιανέψουν άνθρωπο από το κόμμα τους τη ΝΔ και δεν μπορούν να αρθρώσουν κουβέντα με "ιδεολογικό αντίπαλο".
Εκεί, οι "αριστεροί" τους έχουν για πλάκα.
Τους παίζουν σαν τη γάτα με το ποντίκι. 
Καιρός να διαβάσουν και να γράψουν λίγο, αν θέλουν να κάνουν καριέρα στην πολιτική.
Με μια γνωριμία και μια δήλωση "εγώ ψήφισα ΝΔ", δεν αναλαμβάνεις θέσεις ευθύνης.
Πρέπει να δείξεις ότι έχεις κότσια, ότι το λέει η περδικούλα σου στις συγκρούσεις με πολιτικούς αντιπάλους, και δεν είσαι βολεψάκιας, όπου φυσάει ο άνεμος.
Η μόνη μάχιμη προϋπηρεσία που έχουν οι νεοδημοκράτες είναι στις ρουφιανιές μεταξύ τους.
Μόνο μεταξύ τους.
Με τους αντιπάλους κατεβάζουν βρακιά.

Σ.Γ.

2 σχόλια:

  1. Το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αναβαθμίζει τα δικά του μέλη, τις περισσότερες φορές μα αναξιοκρατικά κριτήρια. Υπάρχουν θαυμάσια στελέχη της ΝΔ, που μπορούν να αναλάβουν θέσεις ευθύνης, με πολλά προσόντα, αλλά αντιμετωπίζουν ακόμη την ίδια τυχοδιωκτική πολιτική των προϊσταμένων ΠΑΣΟΚων. Όσο για την ποιότητα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αφήστε να μιλήσει κανείς άλλος, που τους ζει καθημερινά. Άλλωστε, αν ήταν άνθρωποι με προσόντα, δεν θα καταντούσε η δημόσια διοίκηση στα σημερινά χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή