24.6.13

Τι άλλο θα δούμε;



Επί πάρα πολλούς αιώνες, ή μάλλον χιλιετίες, η Κίνα ήταν ερμητικά κλεισμένη στον εαυτό της, και απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο.
Με αποτέλεσμα να αναπτύξει τον δικό της ιδιαίτερο, αν όχι ιδιόρρυθμο, πολιτισμό.



Τα τελευταία όμως χρόνια ανοίγεται προς τα έξω με ραγδαίους ρυθμούς, αναπτυσσόμενη οικονομικά, και «απειλώντας» να «κατακτήσει» τον πλανήτη, παρόλο που παραμένει… κομμουνιστική!
Πάνω που όλοι προσαρμοσθήκαμε στον δυτικό, ή μάλλον αμερικανικό τρόπο ζωής, την pax americana δηλαδή.



Μέσα λοιπόν στην ιδιορρυθμία τους, οι Κινέζοι έχουν και κάποιες συνήθειες, εντελώς αλλόκοτες για εμάς.
Κάποιες δικαιολογημένες, και κάποιες όχι.
Μια από αυτές τις δικαιολογημένες είναι και η νομοθεσία περί ενός το πολύ παιδιού ανά οικογένεια.
Κι αυτό εξηγείται, αν αναλογιστούμε τον πραγματικά τεράστιο πληθυσμό της.
Μια άλλη περίεργη συνήθεια των Κινέζων (και άλλων Ασιατών) είναι η κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει και ένας νόμος, που μέχρι σήμερα δεν πολυεφαρμόζονταν, βάσει του οποίου απαγορεύεται στη Κίνα η κατοχή και εκτροφή μεγαλόσωμων φυλών σκύλων στις πόλεις!
Τώρα τελευταία όμως, οι αρχές ξεκίνησαν  να τον εφαρμόζουν, και μάλιστα συστηματικά.
Με ζήλο.
Πρόκειται για νόμο ο οποίος απαγορεύει κάποιες ράτσες (άσχετα αν είναι ή θεωρούνται επικίνδυνες) όπως τα σκυλιά Δαλματίας, τα Μπόξερ, τα Γκόλντεν Ρετρίβερ, τα Λαμπραντόρ, κ.ά.
Όποιο δηλαδή σκυλί έχει ύψος πάνω από 13.7 ίντσες!
Έτσι, τελευταία, η αστυνομία πραγματοποιεί αιφνιδιαστικές επιδρομές σε σπίτια, αρπάζοντας τα εν λόγω σκυλιά από τους ιδιοκτήτες τους, ακόμη και αυτά που είναι καταχωρημένα και δηλωμένα στις αρχές.
Όπως λέει μια κυνόφιλη, που ο σκύλος της κατασχέθηκε, «αισθάνομαι σαν να ζω σε μια πολεμική ταινία, όπου οι κομμουνιστές ψάχνουν κρυμμένους Ιάπωνες για να τους εξοντώσουν… πως είναι δυνατόν να έχουμε μια τόσο σκληρή κυβέρνηση»;
Εν τω μεταξύ, οι πανικοβλημένοι ιδιοκτήτες μεγάλων σκύλων κάνουν ότι μπορούν για να κρύψουν τους «φίλους» τους, ενώ όσοι μπορούν πληρώνουν για να τα φιλοξενήσουν σε κυνοτροφεία και ξενοδοχεία σκύλων έξω από τη πόλη.
Οι ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων είναι πυρ και μανία, και όπως καταγγέλλουν τα σκυλιά που κατάσχονται θα καταλήξουν προς πώληση σε σφαγεία, και από κει στα πιάτα των εστιατορίων.
Και επειδή οσονούπω, θα ισχυροποιηθεί η κινεζική παρουσία και στη χώρα μας, ας ελπίσουμε πως δεν θα δούμε κάποιες ανάλογες απαγορεύσεις να αρχίσουν να ισχύουν και εδώ.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου