18.6.13

Ο Άνθιμος και η γυναίκα του … Λένιν!



Κυκλοφόρησε το μεσημέρι της Δευτέρας και διαδόθηκε στα social media.
«Ο Άνθιμος πήρε κομματική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ», ως αντίδραση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τη μη μετάδοση του κυριακάτικου κηρύγματός του από το τρίτο κανάλι.




Πώς βγήκε η αρλούμπα αυτή;
Σε ζωντανή σύνδεση με την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Χρήστος Γιαννούλης είπε: «Μόλις πριν από λίγη ώρα ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κύριος Άνθιμος πήγε να παραλάβει την κομματική του ταυτότητα από την Κουμουνδούρου. (…) Αν ο κύριος Άνθιμος είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, εν πάση περιπτώσει, ίσως έχουμε διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα».




Προφανές ότι ο δημοσιογράφος δε μιλούσε σοβαρά.
Όπως είπαν θεατές της εκπομπής, θέλοντας να αντικρούσει τη βεβαιότητα του Άδωνη Γεωργιάδη ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ κι ότι τη συνέχιση της λειτουργίας της στηρίζει βασικά ο ΣΥΡΙΖΑ, βρήκε αυτό το σχήμα λόγου: ότι, δηλαδή, ο Άνθιμος, που εναντιώνεται στο κλείσιμο, είναι κι αυτός ΣΥΡΙΖΑ.
Έλα όμως που το πετσοκομμένο βίντεο των 30 δευτερολέπτων βγήκε ως «είδηση»!
Κι όχι μόνο από τριτοτέταρτα μπλογκ και σάιτ, αλλά κι απ’ το enikos του Νίκου Χατζηνικολάου. 
Χαριτωμενιά;
Αβλεψία;
Ταχύτητα;
Ανταγωνισμός;
Μικρή σημασία έχει. 


Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι πολύς κόσμος πιστεύει ότι «αφού το έγραψε ο Χατζηνικολάου, έτσι είναι».
Και ουκ ολίγοι το πίστεψαν.
Στην εποχή που ζούμε, με το αδύνατο να μην είναι εύκολα ανιχνεύσιμο, γίνεται οτιδήποτε πιστευτό και διαδίδεται με ταχύτητα αστραπής.
Μηδενικής αξιοπιστίας «πηγές» του διαδικτύου και αμφίβολου κύρους γυρολόγοι των καναλιών άγουν και φέρουν έναν κόσμο που αναζητά απεγνωσμένα απαντήσεις, λύσεις και διεξόδους.
Είναι τουλάχιστον ντροπή να βλέπουμε «πρώτα βιολιά» σαν τον Νίκο Χατζηνικολάου να μπαίνουν σε αυτό το παιχνίδι με τόσο γελοίο τρόπο.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά το «Ο Άνθιμος στην Κουμουνδούρου» μου θύμισε το ανέκδοτο «Ο Λένιν στη Γενεύη».
Πηγαίνει κάποιος σ’ ένα μουσείο και βλέπει έναν πίνακα με τίτλο «Ο Λένιν στη Γενεύη».
Κοιτάει καλά: μια γυναίκα στο κρεβάτι, σε περιπτύξεις με κάποιον άγνωστο.
«Ποια είναι η γυναίκα;» ρωτά.
«Η γυναίκα του Λένιν» του απαντούν.
«Κι αυτός ποιος είναι;».
«Ο γραμματέας του Λένιν.».
«Κι ο Λένιν πού είναι;».
«Μα, στη Γενεύη…».

Χριστίνα Ταχιάου

Σημ. Η μόνη μου ένσταση με το παραπάνω άρθρο είναι σχετικά με τα «τριτοτέταρτα» μπλογκ, κλπ.
Τα οποία πολλές φορές βρίθουν από «διαμάντια», τόσο σε επίπεδο θεματολογίας, όσο και σε επίπεδο αισθητικής, σύνταξης, ορθογραφίας, κλπ.
Κι ας μην είναι επαγγελματικά ή «έγκυρα», όπως κάποια κάποιων επωνύμων, τα οποία όμως στη πραγματικότητα στελεχώνονται από κάποια κακοπληρωμένα «παιδάκια», που πολλές φορές δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα.
Και επειδή πολλές φορές κάνω αναδημοσιεύσεις (copy paste) άρθρων από «επώνυμα» σάιτ, σας πληροφορώ ότι η κάθε αναδημοσίευση θέλει ένα 20λεπτο τουλάχιστον,  για να συμμαζευτούν τα ορθογραφικά και άλλα λάθη των επωνύμων επαγγελματιών δημοσιογράφων!

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου