12.6.13

Επιτέλους προχωράμε (βλ. ΕΡΤ)….



Ομαδική  παράκρουση;

Κομματικός εγωισμός;
Ιδεολογική αγκύλωση;
Ή απλά η πιο νοσηρή έκφανση του συνδρόμου της Στοκχόλμης;
Αυτή δηλαδή στην οποία το "θύμα" (βλέπε τα εκατομμύρια κόσμου που είδαν εισοδήματα να κατακρημνίζονται και περιουσίες να χάνονται) δένεται με τον "θύτη" (βλέπε κηφηναριό του κρατικού νεποτισμού) φαντασιαζόμενο να του μοιάσει, και να του πάρει τη θέση.
Όπως και να έχει, χθες ήταν μια μεγάλη μέρα.
Η πρώτη μεγάλη νίκη του αυτονόητου και της λογικής.
Το πρώτο και ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα της πελατειακής διαπλοκής των κρατούντων διαλύθηκε.
Μπαμ και κάτω.
Μια και έξω.






Μετά από πολύμηνες προσπάθειες συνετισμού των συνδικαλιστών της ΕΡΤ, και μιας αντίστοιχα παιδαριώδους εμμονής τους με τα κεκτημένα τους (απίθανες πλασματικές υπερωρίες, υπεράριθμο προσωπικό πρωτοφανούς μεγέθους παγκόσμια κλπ.), η κυβέρνηση αποφάσισε και έπραξε.
Όπως οφείλουν οι κυβερνήσεις να κάνουν.
Άλλοι ανοίγανε (-με) σαμπάνιες με την εν λόγω απόφαση, και άλλους τους έπιασαν και πάλι οι τύψεις της αστικοποίησης και το άγος της παραδοχής της ιδεολογικής ήττας.
Η ΕΡΤ υπήρξε για χρόνια ένα από τα "διαμάντια" του στέμματος του πελατειακού κράτους.
Η λάμψη που ακτινοβολούσε η απασχόληση (η ποιά;) σε μια θέση στην ΕΡΤ φωτοδοτούσε τον υπόλοιπο κοσμάκη, που περίμενε στη σειρά να αμειφθεί για τις υπηρεσίες του στην αφισοκόλληση.
Όνειρο ήτανε όμως και πάει.
Κι εδώ είναι που αρχίζουν και μπερδεύονται τα πράγματα, για αυτό και αναφέραμε το πιο πάνω άγος.
Μέχρι σήμερα ΟΛΟΙ έβριζαν την ΕΡΤ και τους υπαλλήλους της ως νομενκλατούρα.
Μέχρι σήμερα ΟΛΟΙ καταριόντουσαν την ώρα που πλήρωναν το χαράτσι υπέρ ΕΡΤ.
Μέχρι σήμερα ΟΛΟΙ θεωρούσανε την ΕΡΤ άντρο κυβερνητικής προπαγάνδας.
Και τώρα ξαφνικά η ΕΡΤ έγινε το σύμβολο της Εθνικής ανεξαρτησίας,  το νέο Πολυτεχνείο, και οι εργαζόμενοι σε αυτήν ένδοξοι αγωνιστές της τίμιας βιοπάλης, που πασχίζουν για την δημόσια και αντικειμενική ενημέρωση.
Ε ρε πλάκες…
Όσοι διαμαρτύρονταν ότι η ΕΡΤ δεν τους παίζει, κλαίνε τώρα και οδύρονται.
Όσοι κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι δεν βάζει στη θέση τους τα λαμόγια, τώρα λυπούνται τα καημένα τα Golden Boys.
Μάλιστα.
ΟΚ.
Τα δε επιχειρήματα;
…Χρωστάει ο Μπόμπολας.
…Ο Κεδίκογλου έλεγε ότι δεν θα κλείσει.
Τι μας λέτε;
Μάλιστα, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Αδαμόπουλος του ΔΣΑ βρήκε την ευκαιρία να αγορεύσει: Το έκανε ο Σαμαράς και όχι ο τηλεαστέρας-εθνοσωτήρας της προτίμησής μας...
Χμμ, αυτό το τελευταίο σαν να μοιάζει με λαβράκι...
Όπως και να έχει, η χθεσινή  νύχτα  πέρασε, και απομένει τώρα να δούμε αν  οι Άμποτ και Κοστέλο της συγκυβέρνησης θα επιχειρήσουν πολιτικό χαρακίρι υπερασπιζόμενοι την σάπια ΕΡΤ.
Και θα δείξει εάν ο κοσμάκης χαλαστεί που τον επόμενο μήνα θα πληρώσει λίγα ευρώ λιγότερα στο  λογαριασμό της ΔΕΗ, ή αν θα του λείψει η ΕΡΤ με τα... αστρονομικά ποσοστά τηλεθέασης, και τους χρυσοπληρωμένους  «ρεπόρτερ».
Το ρεζουμέ της υπόθεσης είναι ότι έχουμε μετά από χρόνια μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεφορτωθούμε ένα μέρος του κατιμέ που μας φόρτωσε η μεταπολίτευση.
Να ξαναφτιάξουμε τον Εθνικό φορέα μας ραδιοτηλεόρασης, πιο σύγχρονο, πιο ανεξάρτητο, πιο αποτελεσματικό.
Όπως προανήγγειλε η κυβέρνηση Σαμαρά.
Πολλοί λένε ότι υπήρχαν και άλλες λύσεις, αλλά μας αφήσανε να περιμένουμε στο ακουστικό για να μας τις πούνε…
Αποδεικνύοντας για μιαν ακόμη φορά το πόσο λίγοι είναι αυτοί της αντιπολίτευσης.
Για αυτό προχωράμε με ότι έχουμε.
Και το κυριότερο, επιτέλους προχωράμε...

TopGunZ

2 σχόλια:

  1. 100% καλά έκανε και την έκλεισε, Ο τρόπος φαίνεται άγαρμπος αλλά δεν είχε απέναντι του και τίποτα ανθρώπους που θα καταλάβαιναν και από τρόπους. Ούτως ή άλλως απεργία κάνανε τα παιδιά από το φθινόπωρο. Και να πω την αλήθεια και να μην ξανανοίξει δεν με χαλάει και καθόλου. Δεν πιστεύω ότι θα δημιουργηθεί κρατικός φορέας που θα μείνει ανέγγιχτος στο πέρασμα των χρόνων και δε θα δημιουργήσει τα ίδια προβλήματα.
    Αλλά αν θέλει ο Σαμαράς όντως να αφήσει το στίγμα του στην Ελλάδα και να τρέχει ο κόσμος από πίσω του τιμωρία και τα λεφτά που κλέψανε πίσω. Ότι ακίνητο και κινητό έχουν δέσμευση και πώληση. Δεν μπορείς να βάζεις φόρους επί φόρων στον απλό κόσμο και ο χ, ψ, ω βουλευτής, υπουργός, καναλάρχης που συμπτωματικά έχει και κατασκευαστική ή τράπεζα ή καράβια και πληρώνει φόρους λιγότερα από έναν μισθωτό να τη βγάζει λάδι.
    Αν ο κόσμος δε νοιώθει ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή δεν πρόκειται να ηρεμήσει. Και δε νομίζω ότι οι παραπομπές αυτών των λίγων που έχουν γίνει ως τώρα ικανοποιούν το κοινό αίσθημα. Για αποφάσεις δεν το συζητάμε καν.
    Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση, η δικαιοσύνη, η οικονομία, τα πάντα γύρω από τη διακυβέρνηση είναι για να υπηρετούν την πλειοψηφία τους κόσμου και όχι τους λίγους που στο τέλος ασελγούν στο έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν του βγει αυτή η κίνηση τότε θα έχουμε βρει το μοναδικό αποτελεσματικό μοντέλο για να περάσει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση: σοκ και δέος. Έχουμε ανταρτοπόλεμο με τον κακό μας εαυτό, επιτέλους ο Σαμαράς δείχνει να το συνειδητοποιεί.

      Διαγραφή