9.8.13

Τα παρεπόμενα της συνάντησης Ομπάμα- Σαμαρά.



Η συνάντηση του Σαμαρά με τον  Ομπάμα ολοκληρώθηκε χθες βράδυ με αρκετά μεγάλη επιτυχία, και οι διάφορες αναλύσεις που ακολούθησαν στα ντόπια ηλεκτρονικά και μη ΜΜΕ κάλυψαν σχεδόν την κάθε πτυχή της.



Ανάλογα με την θέση του καθενός απέναντι στην «μνημονιακή» πολιτική της κυβέρνησης ήταν και η ερμηνεία του ταξιδιού Σαμαρά.
Έτσι άλλοι μίλησαν για γεωπολιτικές ανακατατάξεις, άλλοι για οικονομικές και επενδυτικές προοπτικές, άλλοι για ένα νέο κεφάλαιο που ανοίγει για τη χώρα μας, η οποία αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε ένα γεωγραφικό καζάνι που βράζει μπλα μπλα, και άλλοι για απαράδεκτη οσφυοκαμψία του Σαμαρά, που γονυπετής (λένε) ζητάει την συνδρομή των … φονιάδων των λαών απέναντι στην ντοναματρίξ του Βερολίνου!



Ο καθείς δηλαδή, ανάλογα με την οπτική του, και τις ιδεοληψίες του, ερμηνεύει την επίσκεψη Σαμαρά στη Ουάσιγκτον, κατά το δοκούν.
Τζερτζελές να γίνεται, να’ χαμε να λέγαμε, και από κει παν κι’ άλλοι.
Εμείς όμως εδώ στον Ορθογράφο, όντας δαιμόνιοι, και έχοντας ως άσσο στο μανίκι μας την στενή φιλία που συνδέει τον αρχισυντάκτη του μπλογκ μας με τον πλανητάρχη, καταφέραμε και εξασφαλίσαμε για τους αναγνώστες μας ένα διαφορετικό ρεπορτάζ από την πολυθρύλητη επίσκεψη.
Ένα ρεπορτάζ που αποκαλύπτει κάποια (όχι ιδιαίτερα απόρρητα) από τα πολλά παρεπόμενα της συνάντησης.
Όλα αυτά δηλαδή που διημείφθησαν στο περιθώριό της.
Και πολλά εκ των οποίων είναι αξιοπρόσεκτα, ενδιαφέροντα, για να μη πούμε εντελώς κουφά!
Έτσι, για παράδειγμα, μάθαμε πως η Μισέλ Ομπάμα τυγχάνει θαυμάστρια του παιδαρά τραγουδιστή Νίνο!
Ναι είναι αλήθεια.
Όπως είπε, τον ακούει κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί…
Μάλιστα, το ελληνικό κλιμάκιο, αιφνιδιασμένο, ευθύς μόλις πληροφορήθηκε τα περίεργα έθνικ μουσικά γούστα της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, έδωσε εντολή στη πρεσβεία μας να κόψει το κεφάλι της προκειμένου να προμηθευτεί την πλήρη  δισκογραφική δουλειά του  καλλιτέχνη (μαζί με ακυκλοφόρητα live bootlegs), ώστε να της την δωρίσει.
Μάλιστα, έντονη υπήρξε και η πίεση του Ομπάμα προς αυτή τη κατεύθυνση, αφού όπως εκμυστηρεύτηκε στoν Σαμαρά σε μια ανθρώπινη στιγμή, η κα Ομπάμα τον ζαλίζει κάθε βράδυ, και ηρεμεί μόνο όταν ακούει Νίνο στο YouTube!!!!!
Μια άλλη αξιοπρόσεκτη ιδιοτροπία του προεδρικού ζεύγους, που έκανε εντύπωση στους Έλληνες παριστάμενους, ήταν και η βαθιά γνώση του Ομπάμα για την πολιτική μας σκηνή.
Μάλιστα, εκτός του ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ομολόγησε ότι θαυμάζει τον Γιώργο Πάντζα, τόσο σαν ηθοποιό, όσο και σαν πολιτικό νου, εντύπωση προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον του για τον Τατσόπουλο (ο οποίος είναι πλέον διεθνής φίρμα) αλλά και για τον «παλιόφιλο»  (όπως τον αποκάλεσε) Γεράσιμο Γιακουμάτο!!!!
Με αποτέλεσμα να τρέχει και να μη φτάνει ο Σαμαράς, προκειμένου να μάθει τι αλήθεια απέγινε ο πρώην υπουργός.
Μάλιστα, όπως μάθαμε, μεσολάβησε μεταμεσονύκτιο (ώρα Ελλάδας) τηλεφώνημα του προέδρου των ΗΠΑ με τον αγουροξυπνημένο Γεράσιμο, που όπως τελικά ανακάλυψε η ΕΥΠ, βρίσκονταν σε διακοπές στη Μύκονο, φιλοξενούμενος του Ρέμου!
Για να μην αναφερθούμε και στις εκκλήσεις της αμερικανικής πλευράς όσον αφορά στην διάσωση της πολιτισμικής κληρονομιάς της Δήμητρας Λιάνη(!), για την οποία ενδιαφέρθηκε ο ίδιος ο διευθυντής του διάσημου ινστιτούτου ΣΜΙΘΣΟΝΙΑΝ, ο οποίος όπως είπε (εδώ δεν γνωρίζουμε αν η μετάφραση είναι επακριβής) θέλει posthumously να την βαλσαμώσει, και να την εκθέτει στις αίθουσες του ινστιτούτου για «ανθρωπολογικούς λόγους».
Η αλήθεια είναι, όπως μας ενημέρωσε αργά χθες το βράδυ κυβερνητική πηγή που παραβρέθηκε στη συνάντηση, ότι το ελληνικό κλιμάκιο εντυπωσιάστηκε με όλα όσα έχουν αλλάξει σε επίπεδο αμερικανικής ηγεσίας τα τελευταία χρόνια.
Όπως μας είπε χαρακτηριστικά, εκεί που ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος το μόνο που γνώριζε περί Ελλάδας ήταν το τζατζίκι, ο ταραμάς, ο Βασίλης Καρράς, και η Μελίνα Μερκούρη, και ο Κλίντον την Δήμητρα Ματσούκα, η νέα ηγεσία ήταν όχι απλά ενημερωμένη, αλλά βαθιά γνώστης της νεοελληνικής πραγματικότητας.
Σε όλες της τις εκφάνσεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σχεδόν δεκάλεπτη εμμονή του Ομπάμα να μάθει ότι περισσότερο για τα τεκταινόμενα της ΕΡΤ, αφού όπως είπε τυγχάνει οπαδός της δημοσιογραφικής σχολής της Μπήλιως!!!
Εκεί είναι που ταράχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, και προς στιγμήν επικράτησε μικρή αμηχανία.
Όπως επίσης μεγάλη αμηχανία επικράτησε όταν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, μαζί με τον αρχηγό της CIA, ζήτησαν (εμπιστευτικές) πληροφορίες για την Ζωζώ Κωνσταντοπούλου, και την Ρένα Δούρου.
Όπως για παράδειγμα  τι μουσική ακούνε, πως διασκεδάζουν, τι αναλογίες μέσης και στήθους έχουν, αν είναι δεσμευμένες, και αν τις αρέσουν τα …. κόλπα!!!!
Κάτι ανάλογο ζητήθηκε και για την Ραχήλ Μακρή (μέγεθος στηθόδεσμου, κλπ).
Περιττό να πούμε ότι το ελληνικό κλιμάκιο, με πρώτο τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, κοκκίνισε από ντροπή, κοιτώντας το ταβάνι.
Τον πάγο όμως έσπασε ένας παριστάμενος μπάτλερ, όταν διακόπτοντας, ενημέρωσε ότι ο υπεύθυνος μαγειρείων του καπιτωλίου είναι πυρ και μανία, αφού όπως είπε είχε ετοιμάσει επτά γουρουνόπουλα και δεκατρείς πάπιες, βασιζόμενος σε ένα non paper του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο εκ παραδρομής ανέφερε ότι στο κλιμάκιο θα συμμετείχε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Κάτι που τελικά δεν αλήθευε, με αποτέλεσμα να πάει τσάμπα τόσος κόπος, και τόσο κρέας.
Τελικά η παρεξήγηση λύθηκε, όταν με πρωτοβουλία Ομπάμα αποφασίστηκε το κρέας να διατεθεί στο Salvation Army, που φροντίζει με συσσίτια την διατροφή των άπειρων Αμερικανών αστέγων.
Εδώ να σημειώσουμε ότι η παραπλάνηση όσον αφορά στην συμμετοχή του Μπένυ ήταν τόσο μεγάλη που παραλίγο να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο.
Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του Λευκού Οίκου πιάστηκαν κάπως αδιάβαστοι, όταν προέκυψε ότι είχαν αναρτήσει πορτρέτο του Μπένυ στο οβάλ γραφείο, προς τιμήν της ελληνικής πλευράς, θεωρώντας τον ως εθνάρχη , και προφανώς μπερδεύοντάς τον με τον Ελευθέριο Βενιζέλο!!!!! (Δείτε τη πρώτη φωτό, που τραβήχθηκε πριν κατέβει επειγόντως το πορτρέτο)
Τέλος αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της επίσημης συνάντησης υπογράφηκαν και μερικές συμφέρουσες για τη χώρα μας εμπορικές και άλλες ευκαιρίες, όπως για παράδειγμα η εξαγωγή αυγοτάραχου Μεσολογγίου στις ΗΠΑ, η παναμερικανική προβολή του ελληνικού πατσά (ντουσλαμά) στις ΗΠΑ, η συνεργασία για ανταλλαγή τεχνολογίας μεταξύ ΕΑΒ και Boeing, η διοργάνωση συναυλιών στη Φλόριντα εκ μέρους της Παπαρίζου και του Σφυράκη, η εξαγορά της εφημερίδας Το Χωνί από το πάντα έγκυρο Μπλούμπεργκ,η συνεργασία του CNN με το δίκτυο ΜΑΚΕΛΕΙΟ του Στέφανου Χίου,  η πρόσκληση στον Λευκό Οίκο του Παπακαλιάτη και του ΛεΠα, καθώς και η τοποθέτηση κεραιών και ραντάρ του προγράμματος SETI σε ορεινή περιοχή των Γρεβενών, κάτι που θα ανοίξει ουκ ολίγες θέσεις εργασίας για τη χώρα μας (αρκεί να μην αντιδράσουν οι Αν.Ελ.).



Και πριν κλείσουμε τις αναφορές μας στα διάφορα ενδιαφέροντα που προέκυψαν στην αμερικανική πρωτεύουσα, αξίζει να θυμίσουμε την έντονη μεταμέλεια που εκφράστηκε σε υψηλό επίπεδο από πλευράς της αμερικανικής ηγεσίας, όσον αφορά στη φημολογούμενη συμμετοχή της στα σχέδια δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, με την συνεργασία της Μοσάντ και των μασόνων, στα πλαίσια μιας μαύρης επιχείρησης των υπηρεσιών με κωδική ονομασία Daffy Duck.
Οι συγγνώμες έγιναν ασμένως δεκτές, το κλίμα επανήλθε στα φυσιολογικά του, και η βραδιά έκλεισε τελικά με ελληνικά κόκκινα κρασιά τύπου Νεμέας, λίγο αρμένικο παστουρμά που είχε φέρει μαζί του ο υπεύθυνος ασφάλειας του πρωθυπουργού, μερικά μπουκάλια γράπας Λαγκαδά, και μια επίδειξη  λεβέντικου τσάμικου χορού από τον ελληνικής καταγωγής (όπως προέκυψε) αρχιμπάτλερ του Λευκού Οίκου John Tsakalos, ο παππούς του οποίου ήταν ναυτικός από το Νευροκόπι.
Σε γενικές γραμμές, η όλη συνάντηση στέφθηκε με επιτυχία, οι προσδοκίες της χώρας μας είναι αρκετές, και όσον αφορά στις πολιτικές και οικονομικές της παραμέτρους, σας παραπέμπουμε σε άλλα σοβαρότερα μπλογκς.
Εμείς αυτά μάθαμε, αυτά σας μεταφέρουμε.
Και σ’ άλλα με υγεία.

Strange Attractor

1 σχόλιο:

  1. Απίστευτοοος, Εύγε.. Έτσι, να καβατζάρουμε το επόμενο δίμηνο διότι μετά.. άαα.. μετά, μάλλον θα μάθουμε καλά όλους τούς στίχους τού εμβατηρίου "..Μαύρη είν' η νύχτα στα βουνά, στους βράχους πέφτει χιόνι.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή