18.9.13

Ο Αλέξης, υπερασπιστής της νομιμότητας!!!!!!!



Πρόκειται για μια ιδιαίτερα φορτισμένη ημέρα καθώς ένας νέος άνθρωπος έπεσε νεκρός από τα χέρια ενός φασίστα.
Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός και σίγουρα θα μας απασχολήσει πολύ καιρό καθώς έχει ευρύτατες πολιτικές διαστάσεις.
Μην απορήσετε αν το συγκεκριμένο γεγονός αλλάξει την πολιτική ατζέντα αλλά και τους συσχετισμούς που υπάρχουν μέσα στην κοινωνία.




Ο Έλληνας εξοργίζεται, βρίζει, σιχτιρίζει τους πολιτικούς και στρέφεται στα άκρα για να τους τιμωρήσει, όμως, είναι και βαθύτατα δημοκράτης.
Και τέτοιες δολοφονίες δεν τις ανέχεται.



Τις αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων τις διαβάσαμε όλοι, ήταν άλλωστε αυτονόητες. Θα πρέπει, ωστόσο, να σταθούμε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.
Ουσιαστικά η αξιωματική αντιπολίτευση μίλησε για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας με οργανωμένο σχέδιο αλλά και για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ εννοεί ότι ακροδεξιοί θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση και να επιβάλουν χούντα.
Ή στην καλύτερη περίπτωση πιστεύουν ότι οι φασίστες λειτουργούν ως μέσο αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα πραγματικά προβλήματα, τη φτώχεια, τα μνημόνια, τα μέτρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει να έρχονται.
Είπε ο κ. Τσίπρας επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό: «Ελπίζω σήμερα να συνειδητοποιεί και ο πρωθυπουργός τη μεγάλη ευθύνη που έχει, όταν για λόγους μικροκομματικών συμφερόντων κατασκευάζει εδώ και μήνες αυτή την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας τους θύτες με τα θύματα και αντικειμενικά νομιμοποιώντας, αν όχι αθωώνοντας, συμπεριφορές που ξεπερνάνε τα όρια και βρίσκονται στο πλαίσιο της συμμορίας και των δολοφονικών ενεργειών». Και συνέχισε: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε σε κινδύνους. Τα σχέδια αποσταθεροποίησης ενδεχομένως να εμπεριέχουν και προβοκάτσιες». «Άρα πρέπει να απομονώσουμε όσους σχεδιάζουν να τορπιλίσουν την ομαλότητα, προκειμένου να επιβάλουν στη χώρα ένα σκοτάδι σαν αυτό που έχει ζήσει ο λαός μας. Και ακριβώς επειδή τα έχει ζήσει, πιστεύουμε ότι δεν θα αφήσει κανέναν να μας τα ξαναεπιβάλλει».
Αυτός, λοιπόν είναι ο κ. Τσίπρας.
 Θέλει να είναι σοβαρός και να διεκδικεί την πρωθυπουργία της χώρας, όμως, με τέτοιες δηλώσεις δείχνει πόση αθλιότητα κρύβεται στο κόμμα του.
Και εξηγούμαστε.
Από πότε ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε τιμητής και υπερασπιστής της ομαλότητας;
Ξέχασε ο κ. Τσίπρας τα στελέχη του που ζητούσαν να βγούμε στους δρόμους με μπαλτάδες;
Ξέχασε ο κ. Τσίπρας ότι ο βουλευτής του, Στάθης Παναγούλης, δήλωσε μέσα στη Βουλή ότι θα γίνουμε Λιβύη, υπονοώντας λιντσαρίσματα των… μνημονιακών πολιτικών;
«Να παρακαλάτε κύριοι και κυρίες που ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, να περάσετε από ειδικό δικαστήριο… αυτό σας εύχομαι κι εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη», είχε πει ο κ. Παναγούλης
Ο ίδιος δεν είχε ταυτίσει τους συλληφθέντες για τρομοκρατία με τους βασανισθέντες αγωνιστές της Χούντας και είχε αποκαλέσει νεοναζί τον κ. Δένδια;
Μήπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλος δεν …μας είχε κλείσει ραντεβού στα.. γουναράδικα;
Και στο κάτω – κάτω ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δεν έχει μπει μπροστά στο κακέκτυπο “ανένδοτου” που έχει κηρύξει κατά της κυβέρνησης θέλοντας να την ανατρέψει στους δρόμους;
Ή μήπως θα ξεχάσουμε πόσο χλιαρή ήταν η ανακοίνωσή του αναφορικά με την δήλωση του Π. Καμμένου για το λιντσάρισμα εκλεγμένου δημάρχου;
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υποκινητής επεισοδίων στις Σκουριές ενώ στελέχη του δεν χαρακτηρίζουν τις μολότοφ είδη οικιακής χρήσης;
Δεν μπορεί να έχουν το θράσος να το παίζουν υπερασπιστές της Δημοκρατίας, αυτοί κι όχι οι άλλοι.
Εντάξει κ. Τσίπρα όπως θέλετε.
Να μην σας ταυτίζουμε με τους φασίστες.
Εντάξει εσείς δεν είστε φασίστες όπως οι Χρυσαυγίτες, ούτε τραμπούκοι.
Όμως, με τη στάση σας, τις πράξεις τις δικές σας και των στελεχών σας, τις δηλώσεις σας σε πλείστα θέματα που αφορούν την πολιτική και κοινωνική ζωή, ευτελίζετε το δημόσιο βίο.
Οδηγείτε τη χώρα σε εμφύλιο σπαραγμό με το να δυναμιτίζετε το κλίμα αντί να συμβάλετε ως μεγάλο πλέον κόμμα στην ομαλότητα και τη δημοκρατία.


Σημ. Ο.- Στη φωτό ο διάσημος Αμερικανός ληστής Jesse James.
Όσο ήταν αυτός υπερασπιστής της νομιμότητας, άλλο τόσο είναι και ο Αλέξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου