5.10.13

Η ατέλειωτη φαιδρότητα της πολιτικής μας κατάστασης.



Πάνω που νόμιζα ότι τα είδαμε όλα, όπως π.χ. απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής, την αντίδραση της αριστεράς στην φυλάκιση του Λαγού, φόβους για πραξικόπημα(!), την κατάργηση των συντάξεων των αγάμων θυγατέρων, τον πολλά βαρύ Πετράν με πρωινάδικο…  και άλλα παρόμοια, και όλα αυτά εν μέσω φουλ οικονομικής κρίσης και ρευστής γεωπολιτικής κατάστασης, σκάει μύτη μια ακόμη κεραμίδα, και έρχεται και δένει για τα καλά το γλυκό στο θέατρο του παραλόγου, που ζαλισμένοι απαξάπαντες παρακολουθούμε.



Αναφέρομαι στην «σοβαρή» είδηση, όχι ότι μας ψεκάζουν (όπως λένε ο Ρουπακιώτης, η Ραχήλ,  και ο Καπερνάρος), αλλά ότι κάποιοι «κύκλοι», που ανησυχούν σφόδρα για το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας, και νοιάζονται για εμάς, απεργάζονται εν κρυπτώ την ίδρυση ενός νέου κόμματος, με επικεφαλής κάποιον από την οικογένεια Ντεγκρέτσια.
Δηλαδή, όλα τά’ χαμε, ο Ντεγκρέτσιας μας μάρανε…


Όπως λοιπόν διαβάζω στο  Hellas Now :
«Το ρευστό πολιτικό σκηνικό και οι τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή να έχει μετακομίσει στη φυλακή τροφοδοτούν σενάρια για νέα κόμματα και σχηματισμούς που θα έρθουν να καλύψουν το κενό που δημιουργείται δυνητικά στα δεξιά της ΝΔ. Μια τέτοια περίπτωση είναι και οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για επικείμενη ίδρυση κόμματος με πρόεδρο τον γιο του τέως αλλά και έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαο!
Οι ζυμώσεις για το νέο κόμμα γίνονται τα τελευταία χρόνια με εκδότες και επιχειρηματίες αλλά και διαδοχικές συναντήσεις τα καλοκαίρια σε «βίλες» μεγαλόσχημων», στο Πορτοχέλι της Ερμιόνης. Δεν είναι τυχαίο ότι στην περιοχή του Κρανιδίου, στη θέση Γκιάλεζα, φαίνεται να χτίζουν το νέο τους «παλάτι» ο Κωνσταντίνος και η Αννα-Μαρία, φροντίζοντας παράλληλα για τη στέγαση και των υπόλοιπων μελών της πολυπληθούς οικογένειάς τους.
Στις ζυμώσεις φέρεται πως συμμετείχαν πρόσωπα του εφοπλισμού και του Τύπου, ενώ ο χώρος που θα καλύπτει το νέο κόμμα υποτίθεται πως θα είναι από τη Νέα Δημοκρατία έως τη Χρυσή Αυγή.
Για ηγέτης του νέου κόμματος προορίζεται ο γιος του τέως, Νικόλαος, και έχει ζητηθεί γι’ αυτό η συγκατάθεση του πατέρα του, Κωνσταντίνου.

Παράλληλα θα συμμετέχουν και πρόσωπα τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ.
Ο λόγος που κάποιοι «σπρώχνουν» τη δημιουργία ενός νέου κόμματος με ηγέτη ένα πρόσωπο από την τέως βασιλική οικογένεια είναι να καλυφθεί η αιμορραγία της ΝΔ από δεξιά και η οριστική διάλυση της Χρυσής Αυγής και αντικατάσταση της με ένα κόμμα που θα μπορεί να συνεργαστεί σε κυβερνητικές συμμαχίες.
Μάλιστα Βρετανική εταιρεία επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων έχει αναλάβει να διεξάγει ποιοτικές έρευνες αλλά και να αναζητήσει νέα και άφθαρτα πρόσωπα. Επίσης το όνομα του
Sir Βασίλειου Μαρκεζίνη έχει ακουστεί ωστόσο τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ως προς την εμπλοκή του στο εγχείρημα.
Οι πληροφορίες θέλουν να βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές ανάμεσα στην τέως βασιλική οικογένεια και το ζεύγος του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου(!).
Παράλληλα κινητικότητα παρατηρείται στις τάξεις των φιλοβασιλικών και μιας σημαντικής μερίδας της λαϊκής δεξιάς μετά την είδηση περί μόνιμης εγκατάστασης του πρίγκιπα Νικολάου και της Τατιάνς Μπλάτνικ στην Αθήνα.

Πρόσωπα που συνδέονται με το φιλοβασιλικό χώρο, αλλά και στελέχη των πολιτικών σχηματισμών δεξιότερα της ΝΔ θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου η ίδρυση ενός νέου φορέα από τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου».

Αν η είδηση αυτή δεν είναι μια καλοστημένη φάρσα εκ μέρους κάποιων πανέξυπνων πλακατζήδων, τότε σίγουρα είναι (το λιγότερο) φαιδρή.
Διότι, σε μια χώρα που παραπαίει οικονομικά, το μόνο που δεν της λείπει είναι οι νοσταλγίες για παϊτόνια, για βαστάζους, για κυρίες της αυλής, και για βασιλικά σουαρέ…
Διότι τι νόημα θα είχε ένα φιλομοναρχικό κόμμα, αν όχι την παλινόρθωση του αναχρονιστικού θεσμού της βασιλείας, τον οποίο θεσμό οι Έλληνες καταψήφισαν εν χορώ πριν από σαράντα σχεδόν χρόνια;
Βέβαια, στην μπανανία που ζούμε, όλα είναι πιθανά.
Μέχρι και η συνεργασία της Γιάννας με την… Άννα Μαρία!
Διότι, όπως υπάρχουν διάφοροι σαλεμένοι, π.χ νοσταλγοί της χούντας, ή των ναζί, ή ακόμη και «σοβαροί» νομοθέτες μας που πιστεύουν στους αεροψεκασμούς και στους ΕΛ, έτσι σίγουρα θα υπάρχουν και μερικοί πειραγμένοι που ονειρεύονται στέμματα, στάβλους,  και μεγάλους Αυλάρχες.
Και τελικά, αυτό είναι και ένα από τα πολλά  καλά της δημοκρατίας: Ότι ο  κάθε ανισόρροπος μπορεί να εκπροσωπηθεί πολιτικά.
Εδώ έχουμε κόμμα κυνηγών, γιατί να μην έχουμε και κόμμα βασιλικών;
Μάλιστα, θα μπορούσαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, και αν με το καλό ποτέ κυβερνήσουν, να οργανώνουν βασιλικά κυνήγια στο Τατόι!!!!!
Η χαρά του ξεμωραμένου!

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου