24.10.13

Συνδικαλιστές κατά εργαζομένων….



Ας υποθέσουμε ότι είναι αληθή όλα όσα αναφέρει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση σχετικά με το νοσοκομείο της Κέρκυρας.



Όχι μόνον τα περί μένους και απέχθειας «που έχει ο κ. Γεωργιάδης για τους εργαζομένους, το συνδικαλιστικό κίνημα και οτιδήποτε αντιστέκεται στους νεοφιλελεύθερους μνημονιακούς σχεδιασμούς, που με τόση δουλοπρέπεια εφαρμόζει στον χώρο της Υγείας», αλλά και όλα τα υπόλοιπα: ότι πραγματικά «στο νοσοκομείο, το οποίο αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ελλείψεων από την κυβερνητική αδιαφορία, χωρίς διοίκηση προκειμένου να διευθετηθούν εσωκομματικές ισορροπίες της συγκυβέρνησης, με κλειστά τμήματα λόγω υποστελέχωσης και με εργαζομένους που δίνουν πραγματικά ένα καθημερινό αγώνα προκειμένου να κρατήσουν το νοσοκομείο ανοιχτό, δουλεύοντας χωρίς ρεπό και κανονικές άδειες για να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους χιλιάδες τουρίστες που το επισκέπτονται».



Να τα δεχθούμε και να πούμε «μπράβο» στους εργαζομένους που δουλεύουν χωρίς ρεπό και κανονικές άδειες. Εφ’ όσον όλα αυτά ισχύουν (και ο ΣΥΡΙΖΑ τα ξέρει καλύτερα από το αρμόδιο υπουργείο), τότε γιατί, όπως αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση, «ο υπουργός Υγείας προκαλεί στέλνοντας ελεγκτές εν είδει απουσιολόγου και θαλαμοφύλακα για να καταγράψουν τις παρουσίες του προσωπικού»;
Δηλαδή, το χειρότερο που θα μπορούσαν να κάνουν οι ελεγκτές είναι να πιστοποιήσουν την αλήθεια όσων αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.
Μετά τον έλεγχο θα υπήρχε μία επιπλέον πιστοποίηση ότι «ο υπουργός Υγείας επιχειρεί με χυδαία οργανωμένο σχέδιο να καταδείξει ως υπεύθυνους για τη διάλυση του συστήματος Υγείας τους εργαζομένους, συγκαλύπτοντας τις τραγικές ευθύνες του με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών».
Μετά τον έλεγχο θα βασίζονταν σε πιστοποιημένα στοιχεία (και όχι σε άναρθρες κραυγές) οι κατηγορίες περί ευθυνών που έχουν όσοι πολιτικοί και υπουργοί ασκούν μνημονιακές πολιτικές.
Τι κρίμα, λοιπόν, που, σύμφωνα με την ειδησεογραφία, οι συνδικαλιστές του νοσοκομείου αντέδρασαν και προπηλάκισαν τους ελεγκτές, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε χώρο του κτιρίου, έχοντας απέξω τους συνδικαλιστές να τους φωνάζουν και να τους υβρίζουν. Τι κρίμα που έχασαν μια ευκαιρία να αναδείξουν το έργο των εργαζομένων στο νοσοκομείο, κάνοντας τσαμπουκά χωρίς να τους ρωτήσουν.
Βεβαίως, καλά κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και «δηλώνει τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και στηρίζει τον αγώνα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας για την ανατροπή των ντροπιαστικών πολιτικών που οδηγούν στην ολοκληρωτική διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας».
Απλώς αναρωτιόμαστε αν οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές προκειμένου να ανατρέψουν αυτές που θεωρούν «ντροπιαστικές πολιτικές», ντροπιάζουν με τους προπηλακισμούς εκείνους τους εργαζομένους που πραγματικά μπορεί να δίνουν και την ψυχή τους για να λειτουργεί το νοσοκομείο.
Μήπως ο πολιτικός στόχος του κομματικοεξαρτημένου συνδικαλισμού τελικώς στρέφεται κατά εκείνων που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί;
Εκτός αυτών, όμως, υπάρχει κι ένα άλλο θέμα: οι ελεγκτές δεν είναι κάποιου ξένου κράτους.
Είναι Έλληνες υπάλληλοι, που εμείς οι φορολογούμενοι πληρώνουμε επειδή κατά καιρούς θέλουμε να ξέρουμε τι γίνονται τα λεφτά μας...

Πάσχος Μανδραβέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου