20.10.13

Σταθερά μπροστά η ΝΔ του Σαμαρά.



Επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην παράσταση νίκης καταδεικνύει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δημοσιεύεται στο «Έθνος της Κυριακής».



Συγκεκριμένα, στο «μέτωπο» πρόθεσης ψήφου, ΝΔ έχει προβάδισμα μίας ποσοστιαίας μονάδας έναντι της Κουμουνδούρου, απολαμβάνοντας την υποστήριξη του 20,2%, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται το 19,2%.



Κανένα άλλο κόμμα δεν καταγράφει διψήφιο ποσοστό εκλογικής επιρροής.
Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή (5,1%), τέταρτο κατατάσσεται το ΠΑΣΟΚ (4,7%), στην πέμπτη θέση βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (4,2%), ενώ ποσοστό 4% καταγράφεται για το έκτο ΚΚΕ.
Εκτός Βουλής φαίνεται να βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ, με ποσοστό της τάξης του 2,4%.
Σαφής είναι η υπεροχή της ΝΔ στο μέτωπο της παράστασης νίκης, όπου η Συγγρού έχει προβάδισμα 20 ποσοστιαίων μονάδων σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, 53 έναντι 33%, διευρύνοντας μάλιστα το πλεονέκτημα 7 μονάδων (46% έναντι 39%) που απολάμβανε στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου.
Την ίδια στιγμή, καθαρό προβάδισμα διατηρεί ο Αντώνης Σαμαράς σε βάρος του Αλέξη Τσίπρας όσον αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, με τον πρωθυπουργό να προκρίνεται από το 35%, τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει την προτίμηση του 13% των ερωτηθέντων.
Εν τω μεταξύ, κατά του ενδεχομένου πρόωρων εκλογών τάσσεται το 64% των ερωτηθέντων, απαντώντας πως η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τη θητεία της, ενώ στον αντίποδα το 33% κρίνει πως χρειάζεται προσφυγή στις κάλπες.
Τέλος, στο ερώτημα ευρώ ή δραχμή, το 73% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο κοινό νόμισμα, ενώ το 23% υποστηρίζει την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.
Στο παράλληλο ερώτημα για το εάν προτιμούν παραμονή στο μνημόνιο ή έξοδο από την ευρωζώνη, το 54% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει πως προτιμά παραμονή στην ΟΝΕ, ενώ το 40% ζητά έξοδο από το μνημόνιο.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 15 και 16 Οκτωβρίου, σε δείγμα 1.001 ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου