12.10.13

Ένα βήμα για τη Θεσσαλονίκη, πιο γρήγορο από τη φθορά…



Θα μιλήσω σαν Θεσσαλονικιός, έστω και… όψιμος.
Στα τέλη Μαΐου του σωτηρίου έτους 2014 (κατά πως δείχνουν τα πράγματα), η Θεσσαλονίκη, όπως και οι υπόλοιποι Ελληνικοί Δήμοι, θα έχει εκλέξει τον Δήμαρχό της για μια από τις πιο σημαντικές περιόδους της πόλης και της χώρας.
Μια περίοδο που σηματοδοτεί την τελευταία μας ευκαιρία να γιορτάσουμε τη 200ή επέτειο από την σύσταση του Ελληνικού κράτους με αξιοπρέπεια και ελπίδα.
Μια περίοδο που πρέπει πάση θυσία να τη διανύσουμε με ανθρώπους γεμάτους όραμα και θέληση στο τιμόνι της πόλης μας, όπως και της χώρας.




Η Νέα Δημοκρατία, είτε αρέσει σε πολλούς είτε δεν αρέσει, έχει αποδειχτεί ότι είναι το τελευταίο προπύργιο μιας κάποιας προσέγγισης του ρεαλισμού μέσα στο ρημαγμένο πολιτικό τοπίο.
Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει τις αμαρτίες του (οι οποίες συγκρινόμενες με τις αντίστοιχες της ΝΔ μετριούνται ως προς τον όγκο σε κυβικά έτη φωτός), ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά μια παρέα κρατικοδίαιτων μαρξιστών με αναβολικά ΠΑΣΟΚαΐνης που τα σχέδια τους έχουνε λιγότερη επιστημονική συνάφεια από το σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας των 60’s (και αυτή δευτέρας διαλογής) και το «νέο και άφθαρτο» είτε απλά είναι μανδύας άνοστων (βλέπε ΔΗΜΑΡ) ή αλλοπρόσαλλων (βλέπε Ανέλληνες) ταγών του μεταπολιτευτικού συστήματος, είτε είναι απλοί εγκληματίες του κοινού ποινικού κώδικα (βλέπε ΧΑ), για να μη μιλήσουμε για τα 875966345345 από-κόμματα του κάθε πικραμένου (μόνο ο ορίτζιναλ Πικραμένος δεν έχει κάνει κόμμα).
Α, ναι. Και υπάρχει και το ΚΚΕ…


Τι σχέση έχει αυτή η σύντομη παρουσίαση του πολιτικού μας συστήματος με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης?
Πολύ απλά.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα πρέπει να προέρχεται από ένα χώρο που του εξασφαλίζει την υποστήριξη υγιών και ρεαλιστικών δυνάμεων.
Πολλοί θα μου πείτε περί μη κομματικοποίησης της αυτοδιοίκησης (τώρα το θυμηθήκαμε) ή περί της γλίτσας που έχει διαποτίσει τον κομματικό μηχανισμό της κεντροδεξιάς παράταξης.
Μα για αυτό μίλησα για χώρο και όχι για παραταξιακό μηχανισμό.
Απλούστερα:Η κεντροδεξιά παράταξη πρέπει να στηρίξει την υποψηφιότητα ενός ανθρώπου που να ανταποκρίνεται στις αρχές και τις αξίες της, απαλλαγμένου όμως από το βρωμερό χιτώνιο του κομματικού αξιωματούχου.
Απαλλαγμένου από βδέλλες και κοριούς που έχουνε παρεισφρήσει μέσα στο σώμα της παράταξης και στους μηχανισμούς της.
Για να μπορέσει να επιτελέσει έργο και για να μπορέσει και να βοηθήσει τοπικά τη Νέα Δημοκρατία να απαλλαγεί από τα κακώς κείμενα.
Και ακόμα κι αν το δεύτερο μπορεί να μην απασχολεί μεγάλη μερίδα του κόσμου που δεν πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία, το πρώτο, η παραγωγή έργου, αφορά όλους τους Θεσσαλονικείς.
Και εδώ είναι το κυρίως ζητούμενο.
Ότι πρέπει να βρεθεί ένα πρόσωπο το οποίο από τη μία θα είναι άξιος εκπρόσωπος της ιστορίας της κεντροδεξιάς, να μην είναι δηλαδή ένας συμβιβασμός στα μάτια του κόσμου της παράταξης, αλλά από την άλλη να μην είναι δέσμιος των δυνάμεων φθοράς της απέναντι στα μάτια του κόσμου της Θεσσαλονίκης.
Και ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός θα μου πείτε;
Σε μια πόλη με τον πληθυσμό της Θεσσαλονίκης, με τόσους νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες, ανθρώπους που δεν «ξόφλησαν» τους αγώνες της νιότης τους με κομματικά και λοιπά οφίτσια, δεν μπορούμε νομίζετε να βρούμε κάποιον?
Λάθος.
Υπάρχουν πάρα πολλοί, και απείρως πιο ικανοί από τους κομματικούς μαϊντανούς παντός καιρού, που πέρα από την δημοσιότητα και το παραγοντιλίκι, άλλο τίποτα δεν έχουν να προσφέρουν.
Η λέξη κλειδί είναι η «θέληση».
Το επιτελείο του Πρωθυπουργού θα πρέπει λοιπόν να βρει τη θέληση ώστε να αναδείξει τον άνθρωπο που με τη σειρά του θα έχει κι αυτός τη θέληση να βοηθήσει τη Θεσσαλονίκη να κάνει ένα βήμα πιο γρήγορο από τη φθορά της μεταπολίτευσης.
Και αν ερμήνευσα σωστά το χθεσινό άρθρο του Strange Attractor στο Antinews, αλλά και εδώ, τότε μάλλον καταλαβαίνω ποιον εννοεί ως υποψήφιο, συμφωνώ και επαυξάνω, και καλά θα έκανε ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία να ακολουθήσουν την συμβουλή του, αλλιώς πάμε για μια από τα ίδια.
Ήρθε επιτέλους ο καιρός για πραγματικές ανατροπές, και χρειάζονται δρασκελιές για να γλιτώσουμε από  τις κομματικές γλίτσες…

TopGunZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου