2.10.13

Χαρές και πανηγύρια…



Από την ώρα που ανακοινώθηκε η απελευθέρωση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, τα συναισθήματα είναι ανάμικτα.
Άλλοι χάρηκαν και άλλοι έβαλαν πλερέζες.
Όχι βέβαια τα δικά μου, αφού ομολογώ πως στενοχωρήθηκα σφόδρα, αλλά κάποιων που μέσα στο μένος τους εναντίον του Σαμαρά χάρηκαν ιδιαίτερα.



Και δεν αναφέρομαι μόνο στους χρυσαυγίτες, που με το δίκιο τους πανηγυρίζουν, αλλά και στους δήθεν αριστερούς του Σύριζα και των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων… που επιβεβαιώνουν το θέλει η π…..α να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει!
Για αυτό και είναι μέσα στη τρελή χαρά!
Μάλιστα, όπως με πληροφορούν κάποιοι κακεντρεχείς, στη Κουμουνδούρου δεν προλαβαίνουν να ανοίγουν σαμπάνιες από το πρωί…
Κερνάει ο Σκουρλέτης!


Χαρακτηριστικά παραδείγματα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ο «κόκκινος» Παπαδημούλης, ο οποίος γράφει στο twitter:
Αν ήταν να τους αφήσουν ελεύθερους, προς τι αυτό το σόου με τις χειροπέδες;
Η πολιτική-επικοινωνιακή διαχείριση απο την Κυβέρνηση, πάσχει.
Επίσης, ο βραβευμένος και πάντα έγκυρος Βαξεβάνης, ο οποίος στο «Κουτί της Πανδώρας» γράφει για φιάσκο της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως  απορίας άξιο είναι για ποιο λόγο άπαντες έσπευσαν να υιοθετήσουν την επιτυχία, ενώ πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από τα άρθρα που εξυμνούσαν την σιδερένια πυγμή του Α. Σαμαρά ενάντια στο φασισμό, οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι δείχνουν προς την πλευρά της Δικαιοσύνης για το φιάσκο και «νίπτουν τας χείρας τους» ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι.
Προσωπικά, πέραν της απογοήτευσής μου,  αν και δεν είμαι  νομικός, με βάση κάποιες  απλές γνώσεις και τον κοινό νου που διαθέτω, αντιλαμβάνομαι τι έγινε.
Βάσει της νομοθεσίας (νομίζω με νόμο του Χάρη, δια τούτο λέγω, Καστανίδη) για να κριθεί κανείς προφυλακιστέος θα πρέπει να συντρέχουν κάποιοι συγκεκριμένοι λόγοι όπως:
-Να είναι ύποπτος φυγής
-Να είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.
-Η ποινή που επισύρουν οι κατηγορίες να είναι άνω των δέκα χρόνων.
Προφανώς αυτά τα τρία δεν ισχύουν, οπότε και αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Αν κάνω λάθος, μπορεί όποιος θέλει να με διορθώσει.
Η ουσία όμως είναι, πως παρά την ευκαιρία που βρήκαν κάποιοι για να ξιφουλκήσουν εναντίον της κυβέρνησης, οι εν λόγω κατηγορούμενοι ΔΕΝ αθωώθηκαν.
Οι ενδείξεις που οδήγησαν στη σύλληψή τους συνεχίζουν να ισχύουν.
Κι ας χοροπηδάνε απ τη χαρά τους  κάποιοι δήθεν αριστεροί (μαζί με τους ακροδεξιούς εξτρεμιστές).
Η δίκη θα γίνει, και ίσως καταδικαστούν, ίσως όχι.
Αναμένουμε.
Πάντως η μη προφυλάκιση τους αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για πολιτική δίωξη φρονημάτων.
Διότι αν ήταν έτσι, τότε όλοι (κυβέρνηση και δικαστές) θα ήταν συνεννοημένοι, και οι τρείς δεν θα έβγαιναν ποτέ.
Και ας χτυπιόταν όσο θέλει η Ουρανία.
Από κει και πέρα γεννώνται εύλογα ερωτήματα όσον αφορά στη δόμηση του κατηγορητηρίου, και δικαιώνονται κάποιοι δικηγόροι (και άλλοι), που χωρίς να έχουν καν γνώση της δικογραφίας μιλούσαν εξ αρχής για προχειρότητες, και για … εκθέσεις ιδεών.
Και βέβαια ένα ερώτημα που με βασανίζει εμένα είναι: μα καλά, ο Λάκης Γαβαλάς πόσο πιο ένοχος, ή πόσο πιο επικίνδυνος ήταν από τους τρεις λεβέντες της Χ.Α.;
Που με το που βγήκαν από την ΓΑΔΑ άρχισαν τα δικά τους.
Π.χ. ο Ηλίας Κασιδιάρης, που βγαίνοντας από το κτίριο των ανακριτικών γραφείων, πήγε προς την πλευρά των τηλεοπτικών συνεργείων, σπρώχνοντας οπερατέρ και κλωτσώντας φωτορεπόρτερ.
Ή ο  Ηλίας Παναγιώταρος, που φώναζε προς την πλευρά των δημοσιογράφων «να φάτε τους ψευδομάρτυρες για πρωινό… ξεφτίλες… καταραμένα ανθρωπάκια».
Ακούστηκαν επίσης σε βάρος των εκπροσώπων των ΜΜΕ φράσεις όπως «δουλάκια είσαστε και ανθρωπάκια», «ο Λαγός θα δικαιωθεί σίγουρα», «όποιος ζυγώσει κοντά μας την έχει φάει στα μάτια».
Ακούστηκαν και ειρωνικές φράσεις κατά του δημοσιογράφου του Μέγκα, Ι. Πρετεντέρη: «Του αρέσανε οι χειροπέδες ε; Να φοράει τις γούνινες τώρα».
Τα πυρά  των βουλευτών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής εκτοξεύτηκαν και σε βάρος των πολιτικών: «Θα τα κατεβάσουν κι άλλο τα παντελόνια όταν έρθει η ώρα, να χαίρεστε τα γιουσουφάκια σας».
Στη συνέχεια, οι τρεις πεζοί «ντεσπεράντος» σταμάτησαν ταξί και έφυγαν για σουβλάκια…
Τώρα όσον αφορά στην ίδια την Χρυσή Αυγή, έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση όπου (χωρίς ορθογραφικά λάθη) λέει:
Η αντισυνταγματική και πέρα κάθε έννοιας δικαίου σκευωρία της κυβέρνησης καταρρέει, μπροστά στον αστραφτερό όγκο της Αλήθειας και της κοινής λογικής. Τόσο η κυβέρνηση και τα κόμματα της κλεπτοκρατίας, όσο και οι επαγγελματίες ρουφιάνοι καναλιών, εφημερίδων και ραδιοφώνων, είναι υπόλογοι έναντι του Ελληνικού Λαού, τον οποίο βομβαρδίζουν εδώ και τέσσερις ημέρες με απίστευτα ψεύδη και συκοφαντίες κατά του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος.
Η Χρυσή Αυγή, δυνατότερη και πιο αποφασισμένη από ποτέ, θα συνεχίσει το νόμιμο Πολιτικό Αγώνα για την Ελευθερία του Λαού και της Πατρίδος μας, από τους διεθνείς τοκογλύφους και τους εγχώριους υπηρέτες των ξένων!
Η Χρυσή Αυγή δεν πεθαίνει, η Ελλάδα θα νικήσει!
Τέλος, και επειδή ήδη κάποιοι άρχισαν να μιλάνε για ευθύνες, και για απόδοση ευθυνών, και στοχοποιούν «ανεπαρκείς» αστυνομικούς, και  δικαστικούς λειτουργούς, εγώ προτείνω να χαλαρώσουν.
Δεν φταίει κανείς.
Απλά, όπως μαθαίνω, και οι δικαστικοί άνθρωποι είναι, οπότε μόλις γνωστοποιήθηκε το όνομα του συνηγόρου που θα εκπροσωπούσε τους τρεις… τα έκαναν επάνω τους.
Και προκειμένου να αντιμετωπίσουν την νομική αυτή μεγαλοφυία, προτίμησαν να ρίξουν λευκή πετσέτα στο καναβάτσο, και να διασωθούν επιστημονικά.
Μάλιστα κάποιοι λένε, πως αν τους τρεις τους αναλάμβανε κανένας Κούγιας, ή κανένας Καπερνάρος, τότε οι δικαστικοί όχι μόνο θα «απελευθέρωναν όλο το ντουμάνι», αλλά μπορεί και να έκλειναν τους εαυτούς τους στα κελιά, για να γλιτώσουν μια σίγουρη δικαστική συντριβή.



Τέλος πάντων, τα πολλά τα λόγια είναι φτώχια, ας αφήσουμε τους τρεις να χαρούν την (προσωρινή) τους ελευθερία, και ας ελπίσουμε πως η δίκη θα γίνει σύντομα, για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, και ας θυμόμαστε πως με αυτά και με αυτά η δημοκρατία αποδεικνύεται και πάλι υπέρμετρα ελεήμων, και προσφέρει μεγαλόψυχα στους εν δυνάμει δήμιους της το σκοινί με το οποίο θέλουν να την κρεμάσουν.
Και όσο για τους φιλοχουντικούς που ωρύονται για κατάλυση της δημοκρατίας και του συντάγματος, μιλώντας για διώξεις των φρονημάτων(!!!!) τι να πει κανείς;
Τους συστήνω (και αυτούς) να διαβάσουν κανέναν βιβλίο ιστορίας, ή να πάνε για καμιά ψυχιατρική εξέταση.
Για τους δε οργισμένους κήνσορες που θέλουν εδώ και τώρα εξάρθρωση της Χ.Α. και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες, τους πληροφορώ ότι για να γίνει κάτι τέτοιο, χωρίς σεβασμό στην νομοθεσία,  θα έπρεπε να ανασταλούν ορισμένα βασικά άρθρα του συντάγματος.
Κάτι το οποίο, οι μόνοι που το θέλουν και το διαφημίζουν είναι οι ίδιοι οι … χρυσαυγίτες!
Οπότε μιλάμε για φαύλο κύκλο, και άρα ας το αφήσουμε στην άκρη…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου