8.11.13

Ο Αλέξης ζει το όνειρο…



Ζήσαμε να το δούμε και αυτό.
Ο Τσίπρας καλεί τον Σαμαρά σε … απολογία!
Ο Ταμτάκος τον Νανόπουλο….
Επειδή επέβαλλε την νομιμότητα!!!!!
Καταθέτοντας πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης, με αφορμή την από καιρό απαξιωμένη στα μάτια του λαού, και ξεχασμένη από όλους ΕΡΤ.
Κάτι ανάλογο με αυτό που είχε κάνει και ο κυρ Φώτης. και τελικά ξεχάστηκε και ο ίδιος.



Βέβαια, προσωπική μου άποψη είναι ότι στη πραγματικότητα ο Αλέξης καταθέτει μομφή εναντίον του… Σύριζα, δηλαδή των εσωκομματικών του δελφίνων, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Εκτός και αν αληθεύουν τα διάφορα συνομωσιολογικά σενάρια που κυκλοφορούν, περί Σόρος κλπ και ο Αλέξης απλά δίνει μια προσυμφωνημένη παράταση ζωής στον Σαμαρά, αφού ο ίδιος τρέμει μη τυχόν και χρειαστεί να κυβερνήσει…
Αλλά και αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Όπως όμως και να έχει, την τουφεκιά του την έριξε.
Και όποιον πάρουν τα σκάγια…



Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση είναι η … αφέλεια του Αλέξη, που ίσως πραγματικά να πιστεύει ότι έχει τα φόντα να κυβερνήσει τη χώρα, σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας της.
Αγνοώντας την υπερπροσπάθεια που καθημερινά καταβάλλει ο Σαμαράς, παλεύοντας με χίλιους δυο δράκους ταυτόχρονα.
Ο Αλέξης όμως, ζει το όνειρο.
Σαν ένας ακόμη έφηβος για τον οποίο όλα είναι «πέρα βρέχει».
Και πραγματικά, ώρες ώρες τον ζηλεύω.
Γι να μη πω ότι έχουμε και πολλά κοινά σημεία (π.χ. αποστροφή στις γραβάτες, στους εκκλησιασμούς, κ.ά)
Και πώς να μην τον ζηλεύω, αφού όπως όλα δείχνουν πέρασε μια ζωή στη πούδρα, και μάλιστα τι πούδρα; Πασπαλισμένη από πάνω και με χρυσόσκονη…
Και συνεχίζει να ζει στον αφρό, αναβάλλοντας τεχνηέντως την όποια ανάληψη ευθυνών.
Σαν αιώνιος έφηβος δηλαδή.
Υπάρχει αυτό το διάστημα καλύτερη «θέση εργασίας» για έναν ημιμαθή σαραντάρη από το να είναι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης σε μια χώρα που μαστίζεται;
Την ώρα που ο μέσος Έλληνας συνομήλικός του, με πτυχία και με γλώσσες, παλεύει να βρει παρτ τάιμ δουλειά με μισθό 600 ευρώ;
Και όχι μόνο αρχηγός της αντιπολίτευσης, που μπορεί να λέει και να υπόσχεται ότι του κατέβει, και μάλιστα ανέξοδα, αλλά να είναι συγχρόνως και το ίνδαλμα ντόπιων και ξένων «αριστερών» ανεγκέφαλων….
Να ταξιδεύει στη Νότιο Αμερική, να συναγελάζεται τους εκεί «αντάρτες», να συνομιλεί με τον μακαρίτη τον Τσάβεζ, να φωτογραφίζεται με τους απόγονους των Σαντινίστας, να πετάει κλεμμένα τσιτάτα, να το παίζει αυτάρεσκα ένας νέος «Τσε», να προσκαλείται στη Γερμανία ή και στην Αμερική για να αναπτύξει τις θεωρίες του, και άλλα τέτοια πολλά και ανώδυνα;
Υπάρχει πιο ζηλευτή θέση σήμερα;
Ίσως αυτή του Χρήστου Παπουτσή, ή του … Μικ Τζάγκερ…
Φανταστείτε τι ωραία περνάει.
Να μπορείς δηλαδή να λες ότι μακακία σου έρθει στο κεφάλι, και αντί να σε παίρνουν με τις πέτρες, ή να σε κλειδώνουν σε δωμάτιο με λαστιχένιους τοίχους, αυτοί να σε χειροκροτούν.
Και όχι σε κανένα Δελφινάριο, ή σε κανένα συνοικιακό θεατράκι, αλλά μέσα στο εθνικό μας κοινοβούλιο, αφού είσαι ο τρίτος τη τάξει (νομίζω) θεσμικός παράγοντας!!!!!
Ποιος; Ο Αλέξης…
Για όνομα!
Όλα όμως τα όνειρα, αργά ή γρήγορα τελειώνουν, και έρχεται το πρωινό ξύπνημα.
Που ειδικά αν έχει μεσολαβήσει βραδινό μεθύσι, είναι άκρως επώδυνο.
Και κάτι τέτοιο προβλέπω οσονούπω για τον Αλέξη, που μάλλον έχει φτάσει στα όριά της την κοροϊδία.
Με τελευταία πατάτα αυτή τη κατάθεση μομφής για την … ΕΡΤ (ακόμη να το χωνέψω).
Και αν δεν πάρει το μάθημά του από τον Σαμαρά, σίγουρα θα το πάρει από τους δικούς του, που μπορεί να μοιράζονται τις ίδιες ουτοπικές σαχλαμάρες με τον Αλέξη, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι πιο διαβασμένοι, και πιο έμπειροι σε κοινωνικούς «αγώνες», και σε εσωκομματικές ραδιουργίες.
Άρα, όποτε το θελήσουν τον τρώνε λάχανο…
Και τότε να τον δούμε τον Αλέξη… που ήθελε και να μας κυβερνήσει!

Strange Attractor

ΥΓ- Πάντως, πεποίθησή μου ειναι πως ο Αλέξης θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, αν κατέθετε την πρόταση μομφής όχι για χάρη της ΕΡΤ, αλλά για το ενδεχόμενο απαγόρευσης της καύσης τζακιών.
Πιο πολύ κόσμο θα συσπείρωνε...  και θα έπαιρνε μαζί του και τους οικολόγους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου