11.2.14

Παράγκα και όραμα.



Ουσιαστικά, αυτό που έχω καταλάβει είναι πως εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει συσταθεί ειδική ομάδα η οποία και θα αναλύει την κατάσταση στη χώρα και θα εισηγείται τους αντίθετους τρόπους δράσης.



Τι θα λένε λοιπόν αυτές οι εισηγήσεις;
Χρειάζεται να υπάρχει ένα σαφές μήνυμα απ’ όλους για το πώς θα βγει η χώρα από την κρίση με σταθερό και ξεκάθαρο πρόγραμμα.
Τι κάνει ο Τσίπρας και οι συνεργάτες τους;
Μια σκίζουμε το μνημόνιο, μια το συζητάμε, μια κλείνουμε εισιτήρια για την Αργεντινή, μια πάμε στο Τέξας και υπερασπιζόμαστε τον καπιταλισμό…



Επόμενη εισήγηση: Βρίσκουμε αξιόλογα στελέχη για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στόχος: Να σαρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο.
Δηλαδή; Να κερδίσει δήμους και περιφέρειες, να προηγηθεί με διαφορά της ΝΔ στις ευρωεκλογές, η οποία σε περίπτωση σημαντικής ήττας λογικά θα δυσκολευτεί να κρατήσει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Τι κάνουμε; Βρίσκουμε προφανώς τον μοναδικό αριστερό Χρυσαυγίτη για περιφερειάρχη, ενώ στηρίζουμε και τον Βουδούρη που είχε ψηφίσει και κάτι μνημόνια.
Και επειδή στην Αθήνα η ΝΔ ψάχνεται και μπορεί να κερδίσουμε το δήμο, βγάζουμε τον δικό μας με σύνθημα «Έξω οι Μπάτσοι από τα Εξάρχεια και Μπάτσοι-Γουρούνια-Δολοφόνοι».
 Ό,τι πρέπει δηλαδή για να πας άπατος σε ένα δήμο που μαστίζεται από την εγκληματικότητα και την παράνομη μετανάστευση.
Η ίδια ομάδα θα εισηγείται προφανώς και τρόπους βελτίωσης της εικόνας του Τσίπρα στο εξωτερικό.
Ειδικότερα στον αγώνα που δίνει για να αναλάβει τα ηνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τη στήριξη τουρκοκυπριακών κομμάτων και κάτι απίθανων τύπων από τα βόρεια που ζητούν τη διάλυση της ΕΕ.
Λογικά κάθε Κυριακή πρωί στην Κουμουνδούρου θα ζουν με τον εφιάλτη της δημοσκόπησης που θα τους δείχνει να προηγούνται.
Όλα αυτά πάντως δεν είναι τυχαία.
Ο Αλέξης Τσίπρας προφανώς και έχει δει το όνειρο να γίνεται Γιώργος Παπανδρέου, να κερδίσει δηλαδή τις εκλογές με συνθήματα του τύπου «Θα βρούμε λεφτά» και μετά να περιμένει έξω από την τάξη τη Μέρκελ γράφοντας 100 φορές δεν θα ξαναμιλήσω για δημοψήφισμα.
Τα δύσκολα είναι λοιπόν τί θα κάνει την επόμενη μέρα.
Και επειδή όσο και συμπαθής να μου είναι, κοιτώντας τον πάγκο θα πρέπει να τον πιάνει μια κατάθλιψη με το με ποιούς θα πρέπει να κυβερνήσει, κινείται στη λογική, «περιμένοντας τον Αντώνη να πέσει».
Αν στο μεταξύ η χώρα έχει σωθεί τόσο καλύτερα.
Ο κίνδυνος για τον Τσίπρα πάντως είναι πράγματι να γίνει καμιά στραβή και να σωθεί η χώρα, οπότε τον βλέπω και αυτόν να διαφημίζει το «Παράγκα και Όραμα», όπως κάνει και ο πρόεδρος της ομάδας του.

Δημήτρης Κοτταρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου