25.2.14

Μακάρι να γίνουμε Αργεντινή…



Στην Ουκρανία έπαψαν να μετρούν τους νεκρούς.
Οι διαδηλωτές δολοφονούνται από αστυνομικούς και παρακρατικούς, επειδή θέλουν η χώρα τους να βαδίσει προς την Ευρώπη.



Εζησαν τον Υπαρκτό Σοσιαλισμό, τώρα ζουν σε ένα αυταρχικό καθεστώς που κινούν σαν μαριονέττα ο Πούτιν και οι ολιγάρχες του.
Αν τους βάλεις να διαβάσουν τι γράφει ο «Ριζοσπάστης», για το χαμένο «παράδεισο» της KGB και του ΚΚΣΕ, θα κινδυνεύσουν με εγκεφαλικό.
Η Ευρώπη είναι η περιοχή του πλανήτη όπου όλοι θα ήθελαν να ζουν.
Με τις περισσότερες ελευθερίες, κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα, σαφή διάκριση εξουσιών και ισχυρό κοινωνικό κράτος.



Στην Ελλάδα, τριάμισι από τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο επιμένουν ότι η χώρα πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση και να πάει κάπου αλλού.
Κάποιοι λένε προς τον Ισημερινό, άλλοι προς τη Βόρεια Κορέα, μερικοί θέλουν να συνομιλήσουμε με τους Νεφελίμ και ορισμένοι να μπούμε στη μηχανή του χρόνου και να πάμε να βρούμε τον Χίμλερ και τον Γκέμπελς.
Μισό κόμμα, που ονειρεύεται να κυβερνήσει, μαδά την μαργαρίτα.
Τις μονές μέρες θέλει την Ευρώπη, τις ζυγές δεν τη θέλει.
Αν αντέχεις να παρακολουθείς τον πολτό του τηλεοπτικού λαϊκισμού, θα νομίσεις ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το ΕΑΤ – ΕΣΑ.
Κοιμούνται και ξυπνούν συζητώντας πώς θα βασανίσουν πιο αποτελεσματικά τους ευρωπαϊκούς λαούς. Και στις φάμπρικες της Σουηδίας πληρώνουν τους σκλάβους με δέκα δολάρια κι ένα πιάτο ρύζι.
Στη Βενεζουέλα οι διαδηλωτές επίσης δολοφονούνται.
Ο πρωτόγονος ανδρεοπαπανδρεϊσμός του Τσάβες κατάφερε ένα θαύμα.
Σε μια από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες του κόσμου, το νόμισμα υποτιμήθηκε 76%, ό,τι απέμεινε ανταλλάσσεται στη μαύρη αγορά, οι ληστείες μετά φόνου είναι οι περισσότερες στον κόσμο.
Η έλλειψη χαρτιού υγείας αποτελεί απλώς την κωμική γωνία του δράματος.
Στη Βενεζουέλα, οι διαμαρτυρόμενοι δεν επιδιώκουν να ανατρέψουν βίαια το καθεστώς. Αλλαγές ζητούν.
Αλλά οι ίδιοι άνθρωποι που στην Ελλάδα καταγγέλλουν «κρατική καταστολή» όταν η Αστυνομία συλλαμβάνει τύπους με τις μολότοφ στο χέρι, οι μονίμως «ευαίσθητοι» επιχαίρουν για τις δολοφονίες των αντιφρονούντων στην «Μπολιβαριανή Δημοκρατία».
Ποιος ξέρει;
Μπορεί να έχει δίκιο ο πρόεδρος Αλέξης.
Μακάρι να γίνουμε Αργεντινή.
Μήπως και κουνηθεί λίγο το μυαλό μας.

Μάκης Βοϊτσίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου