16.3.14

Περί δημοτικής αστυνομίας….



Ή αλλιώς: Ο φόβος φυλάει τα έρμα!
Όταν κάποτε ξεκίνησε ο θεσμός της δημοτικής αστυνομίας, θυμάμαι πως ήμουν αναφανδόν υπέρ.
Τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη, η αυθαιρεσία στους δρόμους ήταν απερίγραπτη, η τροχαία και η αστυνομία παντελώς απούσα (πέρα από ελέγχους για … κράνη), και ο καθένας πάρκαρε το όχημά του ή έκλεινε θέσεις και έβγαζε τραπεζάκια  όπου γούσταρε, χωρίς καμιά μα καμιά συνέπεια.




Στη συνέχεια όμως, και παρακολουθώντας την επιλεκτική λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας, των κυρίως γαλάζιων δηλαδή παιδιών του αρμόδιου (όνομα και πράμα) αντιδημάρχου, που είχε καταντήσει ένα σώμα πραιτοριανών, που έκανε τα στραβά μάτια στους μεγαλόσχημους, στους μαντράδες, κ.ά. εξαντλώντας την αυστηρότητα στον απλό κοσμάκη,  χώρια η απίθανη γραφειοκρατία, ανακάλεσα…



Έτσι, όταν η σημερινή κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει την δημοτική αστυνομία, συμφώνησα.
Ειδικά όταν μετά από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι οι μισοί είχαν προσληφθεί με μαϊμού πτυχία, και λοιπά πιστοποιητικά.
Σήμερα όμως, αρχίζω πάλι και αλλάζω γνώμη.
Διότι έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση στη πόλη της Θεσσαλονίκης, αρχίζει και μου λείπει ακόμη και η επιλεκτική αυθαιρεσία των πάλαι ποτέ γαλάζιων παιδιών της δημοτικής αστυνομίας.
Η τροχαία συνεχίζει να είναι απούσα, και το κενό του ελέγχου της παράνομης στάθμευσης δεν καλύπτεται από κανέναν φορέα.
Ο κάθε νεοέλληνας, ούτως ή άλλως φύσει παραβατικός, σταθμεύει όπου του καπνίσει, κλείνει δρόμους, πυλωτές, γωνίες, ράμπες αναπήρων, ακόμη και εισόδους πολυκατοικιών.



Για να μην αναφερθώ σε όλους εκείνους τους λεβέντες που παρκάρουν την αμαξάρα τους μέσα σε πάρκα, μέσα σε πλατείες, ακόμη και δίπλα στον Λευκό Πύργο, επάνω στο πλακόστρωτο της παραλίας.
Χωρίς κανείς να τους ελέγχει…
Σήμερα για παράδειγμα, κάνοντας βόλτα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, μέτρησα πάνω από δέκα ι.χ. να έχουν παρκάρει ατιμώρητα.
Και δίπλα ήταν και ένα περιπολικό της αστυνομίας!!!!!!!
Συνεπώς, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Ή όπως θα έλεγε ο Σωκράτης, είτε υπάρχει δημοτική αστυνομία, είτε όχι, πάλι θα το μετανιώσουμε…

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν;
Έχω μια πρόταση… που σίγουρα δεν θα αρέσει στον Σύριζα ολέ, και στην «Ανταρσύα».
Να ισχύσει αυτό που ισχύει στις χώρες των κουτόφραγκων, άσχετα αν  όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, εκείνοι τρώγανε βελανίδια, μπλα, μπλα….
Να δοθεί δηλαδή το δικαίωμα σε ιδιωτικές εταιρίες, με προσωπικό και με γερανούς, να τριγυρνάνε τη πόλη, και όπου βρουν παράνομα σταθμευμένο όχημα να το γράφουν, εισπράττοντας μια προμήθεια, και αν τυχόν εμποδίζει να το σηκώνουν κανονικά.
Και να τρέχει μετά ο μάγκας γιωταχής, να πληρώσει το πρόστιμο στη ΔΟΥ, για να μπορεί στη συνέχεια να το παραλάβει, έχοντας πληρώσει επίσης και τα πανάκριβα κόστη μεταφοράς, φύλαξης, κλπ. στην εταιρία.

 Έτσι κάνουν τα αμερικανάκια, τα καναδεζάκια, τα αυστραλεζάκια, και ποιος ξέρει ποιοι άλλοι στην Ευρώπη των κουτόφραγκων.
Για αυτό και δεν υπάρχει πουθενά το απίθανο κυκλοφοριακό χάος που υπάρχει στη μπανανία μας.
Χώρια οι νέες θέσεις απασχόλησης, και η αύξηση των δημοσίων εσόδων, χωρίς να χρειάζονται προσλήψεις στο αμαρτωλό δημόσιο..
Ο φόβος φυλάει τα έρμα… πώς να το κάνουμε;
Και δεν χρειάζεται ούτε να αφαιρούνται πινακίδες, ούτε πόιντς, ούτε τρίχες κατσαρές.
Εκεί που τσούζει ο καθένας μας, ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί «επαναστάτες», είναι στο πορτοφόλι.
Απλά πράγματα.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου