17.4.14

Να τους δείξουμε ποιοι είμαστε…



Εάν οι πιθανότητες να «πιάσει» μια ευχή είναι ανάλογες της νηστείας που κάνει κάποιος την Σαρακοστή τότε δεν έχω καμία ελπίδα.
Εάν πάλι το χρονικό διάστημα περιορίζεται στη Μεγάλη Εβδομάδα, τότε ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος θα βγει ευρωβουλευτής.



Από χθες το μεσημέρι που ο Βύρωνας Πολύδωρας ανακοίνωσε την κάθοδο του γνωστού τροβαδούρου στην κούρσα για τις ευρωεκλογές, δεν κάνω τίποτε άλλο από το να παρακαλώ τον Ύψιστο να κόβει μέρες από τη ζωή μου και να δίνει ψήφους στην «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό».



Σκεφτείτε το λίγο.
Μια πιθανή παρουσία του Χριστοδουλόπουλου στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους ευρωβουλευτές από όλα τα μήκη και πλάτη της ηπείρου να έρθουν σε επαφή με τον πραγματικό νεοελληνικό πολιτισμό.
Υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από τον Μάκη;
Πού διασκέδαζε η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας τα περασμένα χρόνια; Ποια χείλη αναλάμβαναν τα γλέντια του;
Τι έπαιζαν οι περισσότεροι σταθμοί στο ράδιο;
Τι ακούς ακόμη και σήμερα όταν μπαίνεις σε ταξί;
Και το πράγμα γίνεται ακόμη καλύτερο.
Στο συνδυασμό των Πολύδωρα, Ζώη και Νικολόπουλου βρίσκεται και ο Ησαΐας Κωνσταντινίδης.
Είναι ο άνθρωπος πίσω από τα περισσότερα πρωτοσέλιδα της Ελεύθερης Ώρας. Ξέρετε, αυτά με τις προφητείες, τον Αντίχριστο και τα λοιπά. Θυμηθείτε, επίσης, πως στο ίδιο ψηφοδέλτιο βρίσκεται το όνομα του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ναι, του πρώην νομάρχη της καρδιάς μας.
Λιγότερο από δύο 24ωρα πριν, γράφαμε για την πραγματική σημασία των ευρωεκλογών, μιας και αυτές διεξάγονται με σταυρό.
Μοιραία, τα πρόσωπα θα τραβήξουν περισσότερο κουπί απ' ό,τι τα κόμματα, τα ονόματα θα σηκώσουν μεγαλύτερο βάρος από ό,τι οι θέσεις και οι γνώσεις.
Και πολύ φοβάμαι πως εκεί που η αποχή θα ήταν ο βασικός νικητής αυτών των εκλογών η γελοιότητα, η γραφικότητα και η λογική των περασμένων δεκαετιών θα είναι αυτή που θα θριαμβεύσει.
Κι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα.
Πρώτα ήταν ο Ζαγοράκης, τώρα ο Χριστοδουλόπουλους.
Μετά τον Μάκη μπορεί να έρθει ο Λάκης.
Και, πιστέψτε με, οι καλλιτέχνες είναι οι τελευταίοι που έχουν μερίδιο ευθύνης. Αυτό ανήκει αποκλειστικά στους πολιτικούς που τους προτείνουν στον κόσμο.

Τάκης Καραγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου