20.4.14

Οι φαιδρότητες του φετινού Πάσχα…



Αν και οι άγιες αυτές ημέρες δεν προσφέρονται για πολλά πολλά αστεία, εν τούτοις δεν μπορώ παρά να ασχοληθώ με μερικές από τις πρόσφατες εξελίξεις, που κάθε άλλο παρά σοβαρές είναι.
Φαιδρές θα έλεγα.



Η χώρα βγήκε στις αγορές, πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα, διανέμει μοίρασμα σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, και γενικά οι δείκτες και οι αριθμοί άρχισαν δειλά δειλά να βελτιώνονται.
Επιβεβαιώνοντας όλους εκείνους που πίστεψαν στη μεγάλη προσπάθεια.
Πλην των γνωστών αγνώστων, συνήθων υπόπτων, π.χ. Παπαδημούληδες, Δραχμαζάνηδες και σία…


Και μέσα σε αυτή την ελαφρώς αισιόδοξη και άκρως σοβαρή ατμόσφαιρα, έχουμε και τα φαιδρά που λέγαμε, όπως π.χ. την εθνική μας αθλήτρια Βούλα, που μετά τις μεγάλες επιτυχίες της στον στίβο, αποφάσισε κι αυτή να πολιτευτεί μπας και μας σώσει.
Πέφτοντας στην αγκαλιά του τιτανοτεράστιου ΓΑΠ, ο οποίος στο πρόσωπό της είδε όχι απλά μια ηρωίδα του ταρτάν, αλλά και μια μεγάλη σοσιαλίστρια (όπως είχε δει και την Μαίρη Ματσούκα).
Κάτι σαν τη Ρόζα Λούξεμπουργκ, αλλά στο πιο αρρενωπό.
Μέχρι που η Βούλα, που για να μπει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Πασόκ, έπρεπε πρώτα να παραιτηθεί από το πολεμικό ναυτικό στο οποίο έκανε μεγάλη καριέρα ως αξιωματικός, δυσανασχέτησε με τη σειρά κατάταξης και αποχώρησε από τη μεγάλη τότε εθνική προσπάθεια του Γιώργου. 



Φλερτάροντας στη συνέχεια με τον Πανίκα, τον έτερο θρύλο της Μακεδονίας.
Και ενώ θα περίμενε κανείς η Βούλα, παρά τις πικρίες της να παραμένει αν μη τι άλλη ευπρεπής απέναντι στον ΓΑΠ, την είδα πρόσφατα σε κανάλι, ως υποψήφια του Τζιτζικώστα, να δηλώνει πως ο ΓΑΠ ανήκει στη φυλακή, και παράλληλα να ψελλίζει κάτι ασυναρτησίες για το πόσο χρήσιμη είναι η Χρυσή Αυγή…
Τόσο σοσιαλισμό είχα να δω από την εποχή του Κερένσκι…
Και για να πω το κρίμα μου, όταν έπεσα επάνω της πάνω στο ζάπινγκ, νόμισα ότι πρόκειται για κανένα αφιέρωμα στον αείμνηστο Μάικλ  Τζάκσον, μέχρι που τον-την  άκουσα να μιλάει ελληνικά, και συνήλθα.
Μάλιστα… πάμε παρακάτω.
Πάμε στον Κρίτωνα, που μεταπήδησε στον Σύριζα, για να συνεχίσει μέσα από το πιο αριστερό αυτό μετερίζι να διεκδικεί τα εθνικά μας δίκαια στο ευρωκοινοβούλιο.
Και αυτός είχε πρόσφατα παραιτηθεί απαυδισμένος από το Πασόκ, που τον είχε στείλει στο Στρασβούργο, καθιστώντας τον διάσημο και ζάπλουτο, με μόνη του υποχρέωση να σαμποτάρει την εθνική κυβέρνηση (που εν τω μεταξύ είχε αλλάξει) μιλώντας για σχέδια αποπροσανατολισμού μας από τα μεγάλα προβλήματα, όπως είναι το ζευγάρωμα του ροφού, ή η προστασία των σκορπιών στη Γαύδο… ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Ο ΓΑΠ έφυγε, αλλά ο Κρίτων μένει, αφού μας τον άφησε κάβα ο μεγάλος τιμονιέρης.
Και τώρα η μόνη μας ελπίδα είναι να σοβαρευτούν οι ψηφοφόροι του Σύριζα και να μη παρασυρθούν από την αγωνιστικότητα (και τη κώμη) του Κρίτωνα και να μη τον ψηφίσουν.
Διότι τον βλέπω να καταλήγει σε κανένα άλλο κόμμα, όταν μετά από 2-3 χρόνια ο Αλέξης θα έχει τη τύχη του ΓΑΠ, και ο Σύριζας τη τύχη του Πασόκ.
Είναι αυτό που λέμε, οι κυβερνήσεις φεύγουνε μα ο Κρίτων ο Αρσένης μένει.
Σαν βράχος πολιτικής ηθικής… σαν φάρος του σοσιαλισμού.
Άλλη φαιδρότητα, πάντα κατά τη δική μου εκτίμηση, είναι και όλη αυτή η κουβέντα, σε σοβαρά και μη μέσα (βλ. Άκη Παυλόπουλο), για τις μυστηριώδεις αρχοντοκυρίες με τα μαύρα τζιπ που μοιράζουν κρέατα στην Βαρβάκειο αγορά.
Με μοναδική μαρτυρία για το γεγονός…  του προέδρου της αγοράς (ή προέδρου των κρεοπωλών) ο οποίος ορκίζεται στο όνομά τους!



Και δώστου πανικός και κοσμοσυρροή στην αγορά, μπας και μερικοί  πετύχουν τις κυρίες και τη βγάλουν τσάμπα φέτος το Πάσχα.
Βέβαια τις κυρίες δεν τις είδε κανείς, αλλά ο τζίρος στη κρεαταγορά εκτινάχθηκε στα ύψη, σε σημείο να νομίζει κανείς ότι ο δαιμόνιος πρόεδρος της Βαρβακείου έχει κάποιο κρυφό MBA από κανένα Χάρβαρντ, και παίζει το μάρκετινγκ στα δάχτυλά του…
Αφού για να φανταστείτε, φήμες θέλουν μέχρι και τον μεγάλο οικονομολόγο και προφήτη της καταστροφής κο Μπαρουφάκη, να επισκέπτεται κι αυτός την Βαρβάκειο μήπως και τη βγάλει πιο φτηνά, μιας και πεινάει αφού…
Όσον αφορά στις άλλες φήμες, ότι δηλαδή μια από τις κυρίες ήταν και ο Ηλίας Ψινάκης, αυτές δεν επιβεβαιώνονται με τίποτα.
Και πώς να επιβεβαιωθούν, αφού όπως λένε οι γνωρίζοντες, μόλις πήγαινε να σηκωθεί κάποια κάμερα ή κάποιο κινητό, έσπευδαν διακριτικά κάποιοι εξίσου μυστηριώδεις μαυροφορεμένοι φουσκωτοί, και πολύ ευγενικά (να τα λέμε αυτά) απέτρεπαν την όποια καταγραφή της φιλανθρωπικής αυτής πράξης, που απέδειξε σε όλους μας ότι η ανθρωπιά συνεχίζει να υπάρχει και μάλιστα αντιστέκεται σθεναρά στη χούντα του Σαμαρά και του Βενιζέλου.
Τώρα όσον αφορά στα θηριώδη μαύρα τζιπ ή στα μαύρα ελικόπτερα, που κατά τους «μάρτυρες» μπόρεσαν και πάρκαραν ή προσγειώθηκαν στην αγορά, αναμένεται η επίσημη θέση της τροχαίας και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Μέχρι τότε, εγώ θα αμφιβάλλω…
Αυτά, και καλή ανάσταση, καλό Πάσχα, και χαλαρά με τη πέτσα αύριο…

Strange Attractor

ΥΓ- Φέτος, με τις τριπλές εκλογές, αν πετάξεις πέτρα ή αδέσποτο σκύλο θα χτυπήσεις ή υποψήφιο… Μιλιούνια είναι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου