18.5.14

Η σχιζοφρένεια των τριπλών εκλογών…



 «Ζουν ανάμεσα μας». Μιλάμε για σπάνιο είδος Νεοελλήνων. Δεν είναι υποψήφιοι, δεν τρέχουν για κάποιο κόμμα ή wannabe αιρετό, δεν είναι ούτε καν εκλογικοί αντιπρόσωποι ή μέλη εφορευτικής επιτροπής.



Θα ελεγχθούν για το αν φέρουν τον γενετικό κώδικα των Ελ, αφού πρώτα παρουσιάσουν το δράμα τους στην Τατιάνα και στείλουν «πακέτο» στη Βίκυ για να βρουν όσους ελάχιστους βιώνουν το ίδιο «δράμα».

 
«Φάκελος» SMS: τι κι αν ψηφίζεις στην …Καρδιτσομαγούλα;
Οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της Αθήνας θα σε πή(δη)ξουν στο μήνυμα, όπου με μεγάλα κεφαλαία γράμματα (ρεκλάμας μπουτίκ κρεάτων) θα σε καλούν να στηρίξεις τον συνδυασμό τους και αυτούς προσωπικά ή να σε ευχαριστήσουν για την εμπιστοσύνη που θες να τους δείξεις, αλλά προφανώς ντρέπεσαι.
Η επέλαση της «ξανθιάς»: κάποτε κυκλοφορούσαν ανέκδοτα για αυτές, η θέση τους όμως στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι σχεδόν θεσμικά κατοχυρωμένη. Κάθε επικεφαλής συνδυασμού που σέβεται τον εαυτό του έχει τουλάχιστον μία στις λίστες ως σύμβολο δυναμισμού, απεριόριστων δημοσίων σχέσεων και καπατσοσύνης.
«Τριπλή παραλλαγή»: τι κι αν το αγαπημένο ΠΡΟΠΟ έχει χάσει έδαφος μπρος στα νέα παίγνια, η «τριπλή παραλλαγή» ζει και βασιλεύει.
Ψηφίζουμε το συγγενή στις δημοτικές, το γνωστό στις Περιφερειακές, τον «αναγνωρίσιμο» στις Ευρωεκλογές.
Το γεγονός ότι εκπροσωπούν εκ διαμέτρου αντίθετα κόμματα, δεν πτοεί καθόλου τους συγκεκριμένους ψηφοφόρους.
Ο εφιάλτης των δημοσκόπων, που θέλουν τους πάντες στα «κουτάκια» τους.
Το περίφημο «μήνυμα»: Άκυρο, λευκό ή κάποιο κόμμα διαμαρτυρίας. Πολύς κόσμος δεν κοιμάται τα βράδια προκειμένου να επιλέξει το μήνυμα που θα φτάσει στο λήπτη, θα αναγνωσθεί και θα γίνει κατανοητό.
Ακούγονται και η «κλασική» επιλογή του ψαροκόκαλου στο ψηφοδέλτιο, καθώς επίσης και η αναγραφή από τον ψηφοφόρο ενός συνθήματος ή μιας μακροσκελούς πολιτικοοικονομικής ανάλυσης.
Η «Ελιά» (πρώην ΠΑΣΟΚ ενωμένο δυνατό): κατεβαίνει με λιγότερες πιθανότητες επιβίωσης από τα αμνοερίφια το Πάσχα, αλλά αν πρωτεύσουν Καμίνης, Μπουτάρης, Σγουρός, την πρώτη Κυριακή, μέχρι και στην Ομόνοια θα κατέβουν για πανηγυρισμούς.
Η «Νέα Ελλάδα»: βασική αρχή της προπαγάνδας είναι ότι αν θες να ακυρώσεις το σύνθημα του αντιπάλου το υιοθετείς.
Έτσι το συσκοτίζεις και επιτείνεις τη σύγχυση.
«Κρυφές Δημοσκοπήσεις»: παρότι καμία απαγόρευση δεν υφίσταται για τη δημοσιοποίηση τους, ανθεί το είδος των διακινούντων πληροφορίες από «μυστικές μετρήσεις».
Ευτυχώς, διότι έτσι δε χάνονται κι άλλες θέσεις εργασίας.
Υπομονή. Κυριακή «κοντή γιορτή».
Η άλλη εβδομάδα θα είναι πιο ενδιαφέρουσα, καθώς θα «σφίξουν τα γάλατα», ενώ τώρα οι περισσότεροι έχουν το ύφος «γαργάλα τα».

Μικρός Οδυσσέας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου