19.5.14

Βενιζέλος, ο Έλληνας Κάπτεν Αμέρικα!



Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, ο Βενιζέλος σημειώνει δίχως περιστροφές τον ευεργετικά καθοριστικό ρόλο που έπαιξε για τη σωτηρία της χώρας.




Ο Βενιζέλος επικαλείται τη σημαίνουσα συμβολή του στη σωτηρία της πατρίδας. Μας σώζει σχεδόν σε καθημερινή βάση καθώς παρουσιάζει τον εαυτό του, δηλαδή μόνος του, ως μια ελληνική και ενισχυμένη εκδοχή του Κάπτεν Αμέρικα. Ο Κάπτεν Βαγγέλης, λοιπόν, σπαταλά εις μάτην την αμφιλεγόμενη πλέον ευφυΐα του προκειμένου να πείσει τους αγνώμονες αλλά και ανόητους Έλληνες για την τεράστια συμβολή του.
 


Μια και κανένας σε αυτήν τη χώρα δεν έχει αντιληφθεί το σημαντικό του έργο, αισθάνεται υποχρεωμένος, και με τη συνδρομή του Μεγάλου Καναλιού των Πρετεντέρη και Τρέμη, που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό να προβάλουν το έργο του, να τονίσει πόσο σπουδαίος, σημαντικός και κυρίως χρήσιμος είναι για την υπόσταση της πατρίδας και την υπεράσπιση των δικαίων της.
Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν αισθάνθηκε την παρέμβαση του κυρίου Βενιζέλου όσον αφορά τη σωτηρία της πατρίδας.
Αντίθετα, η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού αισθάνεται την προσωπική του αγωνία να κρατηθεί στην εξουσία με οποιονδήποτε τρόπο και τίμημα, πράγμα που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις.
Πώς δεν καταλαβαίνει αυτός ο – υποτίθεται – οξύνους πολιτικός ότι η σιωπή μερικές φορές είναι προτιμότερη ακόμα και από τον πιο εύγλωττο λόγο;

Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου