1.6.14

Ιστορίες χειραγώγησης…



Το 1990 λίγο μετά την εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ, άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες ιστορίες για υποτιθέμενες θηριωδίες από πλευράς των Ιρακινών στρατιωτών.



Μια τέτοια ιστορία, που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην μετέπειτα συμμαχική στρατιωτική προσπάθεια εναντίον του Σαντάμ, αφορούσε σε μια «σπαρακτική» περίπτωση, την οποία μετέφερε σε πρώτο πρόσωπο μια «αθώα» Κουβεϊτιανή έφηβη ονόματι Ναγιρά.


Η Ναγιρά, τον Οκτώβριο του 1990 κατέθεσε (με δάκρυα στα μάτια) ενώπιον της επιτροπής του αμερικανικού Κογκρέσου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, περιγράφοντας με μεγάλη πειθώ το πώς η ίδια είδε Ιρακινούς στρατιώτες να μπαίνουν μέσα σε νοσοκομείο, και να βγάζουν νεογνά από τις θερμοκοιτίδες τους. πετώντας τα στο έδαφος, και αφήνοντάς τα να πεθάνουν!
Η περιγραφή της μεταδόθηκε από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, και προκάλεσε τεράστια αγανάκτηση στη παγκόσμια κοινή γνώμη, συντελώντας τα μέγιστα στη συσπείρωση της Δύσης προκειμένου να εκδιωχθεί ο κακός Σαντάμ που σκοτώνει μωρά από το Κουβέιτ.
Πολλοί Αμερικανοί γερουσιαστές, μαζί με τον τότε πρόεδρο Μπους, επικαλέστηκαν την μαρτυρία της Ναγιρά, στη προσπάθειά τους να πετύχουν την πλήρη πολιτική συναίνεση για άμεση στρατιωτική επέμβαση στο Κουβέιτ και στο Ιράκ.
Οι αντιδράσεις τους μπορεί να ήταν γνήσιες, αλλά η ιστορία της Ναγιρά ήταν … μούφα.
Όταν κανένα μέσο ή ανεξάρτητος παρατηρητής δεν κατάφεραν να διασταυρώσουν τα λεγόμενά της, και όταν μετά την εκδίωξη των Ιρακινών από το Κουβέιτ, δεν βρέθηκε κανένα απολύτως στοιχείο που να επιβεβαιώνει αυτά που είχε πει, τότε η όλη κατάθεσή της Ναγιρά ξεσκεπάστηκε για αυτό που πραγματικά ήταν: μια καθαρή προπαγάνδα ψεμάτων, που σκοπό είχε την χειραγώγηση της αμερικανικής κυρίως κοινής γνώμης, προκειμένου να συναινέσει στην στρατιωτική δράση.
Και όταν αποκαλύφτηκε πλέον πασιφανώς ότι όλα ήταν ψέματα, ήταν ήδη πολύ αργά, αφού η βρώμικη δουλειά είχε γίνει.
Τα ψέματα επιβεβαιώθηκαν ως τέτοια όταν το 1991 αποκαλύφτηκε πως η Ναγιρά, που ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας για την ιστορία με τις θερμοκοιτίδες, ήταν κατά σύμπτωση η κόρη του τότε πρέσβη του Κουβέιτ στις ΗΠΑ!
Μάλιστα βρέθηκαν στοιχεία ότι όχι μόνο δεν ήταν μια τυχαία μάρτυρας, αλλά είχε προσληφθεί για να πει ψέματα.
Αν και η ίδια καθώς και η οικογένειά της αρνήθηκαν ότι είχε πει ψέματα, σύντομα αποκαλύφθηκε πως η όλη ιστορία είχε στηθεί επαγγελματικά από μια εταιρία δημοσίων σχέσεων, την Hill-Knowlton, η οποία υποτίθεται ότι είχε προσληφθεί από μια οργάνωση πολιτών με τίτλο Citizens for a Free Kuwait, η οποία όμως με τη σειρά της αποδείχτηκε πως ήταν κατασκεύασμα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, στα πλαίσια ψυχολογικών επιχειρήσεων για να αλλάξουν το κλίμα της αμερικανικής κοινής γνώμης υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης.
Αργότερα, η κυβέρνηση του Κουβέιτ προχώρησε σε επίσημη διερεύνηση του όλου ζητήματος, προσλαμβάνοντας την εταιρία ερευνών Kroll & Associates.
Η εταιρία προχώρησε σε πάνω από 250 «ανακρίσεις» και συνεντεύξεις μαρτύρων και εμπλεκομένων,  συμπεριλαμβανομένης της Ναγιρά, η «εμπεριστατωμένη» περιγραφή της οποίας κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, αφού αποδείχθηκε τελεσίδικα ότι όχι μόνο δεν είδε μωρά έξω από τις θερμοκοιτίδες, όχι μόνο δεν ήταν εθελόντρια στο εν λόγω νοσοκομείο, αλλά ούτε καν στοιχειοθετήθηκε από κάποια μαρτυρία ότι πέρασε έστω  … απ έξω.
Και ως το τελικό κερασάκι στη τούρτα της παραπληροφόρησης, ήρθαν και οι μαρτυρίες ότι όντως κάποια μωράκια κινδύνευσαν,  όχι όμως εξαιτίας των Ιρακινών εισβολέων, αλλά επειδή οι γιατροί του νοσοκομείου εγκατέλειψαν τις θέσεις τους αφήνοντας τα νεογνά στη τύχη τους…
Τόσο καλά…

Strange Attractor
Με στοιχεία από το βιβλίο:
Conspiracies. The Facts. The Theories. The Evidence.
του Andy Thomas

ΥΓ- Αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί πραγματικά με την επίσημη παραπληροφόρηση, τις συνομωσίες, κλπ, ας κάνει τον κόπο να ψάξει λίγο παραπάνω την περίπτωση της 9/11, και θα πάθει την πλάκα της ζωής του…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου