28.7.14

Το καλοκαίρι, οι ειδήσεις, και … το ζεύγος Βουσμάνου.



Τα παλιά καλά χρόνια (προ κρίσης), καλοκαίρι σήμαινε εκτός από παγωτά, μπάνια, και ραστώνη, και μια παντελή απουσία ειδήσεων.
Οι πόλεις άδειαζαν κυριολεκτικά, και οι λίγοι άτυχοι που μένανε σε αυτές  σέρνονταν κάθιδροι και κατσούφηδες από σκιά σε σκιά, ή υποκρίνονταν ότι περνούν τέλεια χωρίς την συνήθη κοσμοσυρροή.
Στη δε πολιτική σκηνή όλα έμπαιναν σε «πάγο».
Ούτε θερινά τμήματα δεν λειτουργούσαν στη Βουλή.



Το μνημόνιο τα άλλαξε όλα αυτά, με αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη (για παράδειγμα) να είναι σχεδόν ίδια από πλευράς κίνησης με αυτό που ήταν και πριν από δυο-τρεις μήνες (ποιος πάει πλέον διακοπές);
Μείον βέβαια τις δεκάδες χιλιάδες των φοιτητών εξ επαρχίας, που ζουν το θερινό  όνειρο στα … χωριά τους.
Βέβαια, αν και υπάρχει οικονομική δυσπραγία, εν τούτοις όλες οι παραλίες και τα μπιτσόμπαρα τόσο πέριξ της πόλης όσο και της Χαλκιδικής είναι γεμάτα από λαδωμένα κορμιά με τατού!
Πως γίνεται αυτό, κανείς δεν ξέρει…



Για να μην αναφερθώ και στα φαιδρά φαινόμενα όπως αυτό της συναυλίας της σιτεμένης Βίσυ με τον μουσάτο τραβεστί κάπου στη Μύκονο, που όπως ακούω πλημμύρισε από χαχόλους οι οποίοι πλήρωσαν έως και 500 ευρώ για να απολαύσουν το «γελοίο δίδυμο».
Το αν το εισιτήριο συνοδεύονταν και από αστακομακαρονάδα (κονσέρβας) δεν το γνωρίζω.
Τέλος πάντων, από την εποχή του Ίακχου, αυτή ήταν η Μύκονος, και αυτή ήταν η χρυσή νεολαία της Ελλάδας, οπότε τι να λέμε…
Οι ξένοι βελανιδοφάγοι βγάζανε Τζάγκερ και Λένον, ενώ εμείς ΛεΠάδες…
Κατά τα άλλα, στον τομέα της ειδησεογραφίας που λέγαμε, οι συγκρούσεις συνεχίζονται σταθερά στη Γάζα, και όσο δεν το αποφασίζει ο Φενταγίν Κουράκης να πάει επί τόπου με κανένα καίκι της αγάπης, και να βάλει μια τάξη, δεν βλέπω να τελειώνει η αιματοχυσία στη περιοχή.
Να έπαιρνε θέση τουλάχιστον ο Αλέξης… και όχι απλά φορώντας παλαιστινιακή μαντήλα για τα κανάλια, αλλά μιλώντας σε κανέναν ΟΗΕ, σε κανένα Συμβούλιο Ασφαλείας, έστω στον Αυτιά… αυτό σημαίνει παγκόσμιος ηγέτης. Φευ όμως…
Ο σέξι Αλέξης απουσιάζει, και μάλλον την έκανε για καμιά ερημική παραλία στην Ικαρία, για γυμνισμό, διαλογισμό, και κουβαδάκια.
Και έτσι το λουτρό αίματος συνεχίζεται.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο δυο ήταν τα πιο σημαντικά νέα: Η κατάρριψη του επιβατικού αεροσκάφους πάνω από την Ουκρανία που απλά επιτείνει την ένταση και τον εμφύλιο σπαραγμό στη περιοχή, και η λάβρα επιθετική τοποθέτηση του Μανώλη  Γλέζου στο ευρωκοινοβούλιο, που θυμίζοντας τα νιάτα του κατατρόπωσε τους εγκάθετους μεταφραστές της ΕΕ, οι οποίοι ως άλλοι «ναζί» επιβουλεύονται τον ελληνισμό μας, φιμώνοντας τις ανεξάρτητες φωνές (που δεν γνωρίζουν ξένες γλώσσες).
Όλα αυτά όμως είναι δευτερεύοντα.
Όπως δευτερεύουσα είναι  και η είδηση της σύλληψης της κόρης ενός μεγαλοδημοσιογράφου-πολιτικού, που πιάστηκε με μπάφους αλλά και με ζυγαριές ακριβείας!!!! Χώρια οι ταινίες ασφαλείας.
Αλλά εδώ είναι Βαλκάνια. Πότε πήγε φυλακή γόνος μεγαλόσχημου;
Μη τρελαθούμε κιόλας.
Το πολύ πολύ να το δούμε το μπουμπούκι αυτό να διορίζεται σε καμιά Παγκόσμια Τράπεζα όταν με το καλό τελειώσει τις (μπαφιασμένες) της σπουδές.
Η πιο σπουδαία όμως είδηση των ημερών είναι το ξεδόντιασμα που έκανε ο Μεγάλος στην ψηλή κυρία με το συραμμένο χαμόγελο, στερώντας της την ευκαιρία να ανέβει κατηγορία, και από απλή βουλευτής μιας σχεδόν χρεοκοπημένης και ανυπόληπτης χώρας, να γίνει Επίτροπος της ΕΕ!
Να ζήσει μεγαλεία δηλαδή, όπως (νομίζει πως)  είναι το κληρονομικό της δικαίωμα.
Ο Μέσι της πολιτικής έκανε τη τρίπλα του και πάλι, και με ένα σμπάρο ξεφορτώθηκε δυο (ενοχλητικά) τρυγόνια.
Δυο εσαεί επικίνδυνους δελφίνους, που πολιτική για αυτούς απλά σημαίνει υπονόμευση, ραδιουργία, και άκρατη φιλοδοξία.
Το μόνο πρόβλημα τώρα είναι ότι στο πόδι του σοβαροφανή πολιτικού  στο κρίσιμο υπουργείο Άμυνας  θα μείνει η …. Φώφη, η επονομαζόμενη και «αρχιστράτηγος».
Εκτός και αν η γαλάζια γλίτσα, ήτοι η βαθιά Νέα Δημοκρατία αποφασίσει και αναβαθμίσει επιτέλους το εν λόγω υπουργείο, και δούμε στο τιμόνι του καμιά … Έλενα Ράπτη!
Η οποία, παρεμπιπτόντως είναι και πολύ πιο αποτελεσματική ή ικανή από την Φώφη (και άλλους πολλούς), αλλά ας όψονται τα ρημάδια τα πατρώνυμα.
Έτσι έχουν τα πράγματα, και δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα βολικά.
Και μόνο που σκέφτομαι τις διάφορες ισορροπίες που πρέπει να τηρεί ο Σαμαράς για να κυβερνάει τρελαίνομαι.
Οπότε του δικαιολογώ ακόμη και τα «λάθη».



Πάντως θα έχει πλάκα, δεν λέω, να είμαι από καμιά μεριά στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο, για να δω το ζεύγος Βουσμάνου να βγαίνει στα ελληνάδικα τα βράδια παρέα με τον καινούργιο  κομψευόμενο Επίτροπο.
Να βλέπω την κυρία Βουσμάνου να χορεύει αλαφιασμένη πάνω στα τραπέζια, και τον ατσαλάκωτο δανδή από κάτω να χτυπάει παλαμάκια, και να της πετάει «κοτσάνια» ακούγοντας Κιάμο.
Μιλάμε για μεγαλειώδεις ελληνικές στιγμές, μέσα στο άντρο του παγκόσμιου μασονισμού,  που θα έλεγε και ο Νότης.
Ο οποίος με τόσους μαϊντανούς που μαζεύτηκαν στις Βρυξέλλες, καλά θα κάνει να πάει εκεί τον χειμώνα για μερικές αρπαχτές. Θα θησαυρίσει…
Μόνο οι πάμπολλοι κολλητοί του ζεύγους Βουσμάνου που θα ανεβοκατεβαίνουν στα Στρασβούργα να τον επισκέπτονται στο μαγαζί που θα γαβγίζει, αρκεί για να κόψει χρήμα με ουρά….
Και θα μπορεί να λέει κι αυτός ότι κάνει διεθνή καριέρα!
Εδώ ο Βουσμάνος δηλώνει international statesman, να μη δηλώσει διεθνής σταρ ο Νότης;
Που εν πάση περιπτώσει διάβασε και δυο τρία βιβλία χωρίς εικόνες στη ζωή του…

Strange Attractor (θερμόπληκτος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου