23.8.14

Τρώνε πόρτα στην Αμφίπολη!



Όταν «έσκασε» σαν βόμβα η αποκάλυψη του τάφου της Αμφίπολης, κυρίως μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του πρωθυπουργού, είχα γράψει για το πως σύντομα ο χώρος θα πολιορκηθεί από «περίεργους» και μη, και πως η καλύτερη επιχειρηματική ιδέα θα ήταν οι … καντίνες στη περιοχή.



Πράγματι, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, το χωριό Μεσολακκιά έχει κατακλυστεί, λένε, από «αρχαιολάτρες», από τουρίστες, ακόμη και από πούλμαν με Κινέζους επισκέπτες της χώρας, που θέλουν να δουν από κοντά αυτό που πιθανολογείται ως ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου, ή έστω του Βρασίδα.


Τα μέτρα ασφαλείας όμως είναι πολύ αυστηρά, η περιοχή των ανασκαφών είναι περιφραγμένη, και φυλάσσεται από την αστυνομία ως κόρη οφθαλμού.
Πάντα, βλέπετε, υπάρχει ο φόβος μη τυχόν σκάσει μύτη καμιά Ραχήλ, και θέλοντας να «προστατεύσει» τα ευρήματα από τους … Γερμανούς (ή γερανούς), σκαρφαλώσει στον τύμβο και γκρεμοτσακιστεί, καταστρέφοντας και το μνημείο.
Και εν πάση περιπτώσει, μη κοιτάτε που εγώ τα είδα όλα από κοντά, δεν είμαστε όλοι το ίδιο…

Έτσι, εκτός από τις εκατοντάδες ατόμων που έρχονται στη περιοχή μπας και τους επιτραπεί η εκ του σύνεγγυς επαφή με το μνημείο, έχουμε και διάφορους πολιτικούς μαϊντανούς, που θέλουν ολίγη λάμψη από αυτό να περάσει και πάνω τους.
Για αυτό και χθες είδαμε κλιμάκιο του Σύριζα να το επισκέπτεται, και να ενημερώνεται από την επικεφαλής αρχαιολόγο κα Περιστέρη.
Λες και ο Σύριζα ενδιαφέρεται για τον Αλέξανδρο…
Όψιμο ενδιαφέρον για ψηφοθηρία είναι, μη τρελαίνεστε.
Τον Πλούταρχο τον ξέρουν μόνο ως το καλό παιδί της πίστας…
Να δω δηλαδή τον σπινθηροβόλο Στρατούλη να διαβάζει αρχαία γραμματεία στις κόβες των συνιστωσών… ή τον Πάντζα να απαγγέλει Όμηρο, και να κλείσω τα μάτια ξεκαρδισμένος.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί.
Είναι και οι συνήθεις ύποπτοι ψηφοθήρες, ακόμη και θεσμικοί παράγοντες!.
Ιδού τι γράφει σήμερα το σάιτ Παραπολιτικά
«Όταν λέμε κανένας , εννοούμε κανένας».
Αυτή είναι η φράση των αστυνομικών δυνάμεων που φυλάσσουν σαν κόρη οφθαλμού τον βασιλικό τάφο της Αμφίπολης στις Σέρρες σε όποιον επιχειρεί να μπει μέσα στον περίβολο των ανασκαφών , για να δει από κοντά το "θαύμα" που εμφανίστηκε πίσω από τα χώματα.
Χαρακτηριστικό είναι πως ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής και βουλευτής Καβάλας (συμπατριώτης δηλαδή με την αρχαιολόγο κυρία Περιστέρη), σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, πλησίασε τον τύμβο και ζήτησε να μπει μέσα.
Ο αστυνομικός διευθυντής Σερρών ήταν σαφής: «Δεν μπαίνει κανείς μέσα. Όταν λέμε κανείς, εννοούμε κανείς, όση εξουσία και αν έχει»…
Να σημειώσω εδώ ότι ο αστυνομικός δ/ντής Σερρών ονομάζεται, αν δεν κάνω λάθος, … Καραμανλής!
Σύμπτωση;
Πάντως, εκτός από τους πολιτικούς, πολιτευτές, βουλευτές, δημάρχους, κλπ, έχω ακούσει ότι ακόμη και διάφοροι μαϊντανοί σελέμπριτι έρχονται στη Μεσολακκιά, μπας και βγουν καμιά φωτογραφία με φόντο τις σφίγγες, για να λένε μετά στη Μύκονο πόσο ενθουσιασμένοι (και  διαβασμένοι) είναι από το αρχαίο μας κλέος…
Και αυτοί όμως τρώνε πόρτα, και φεύγουν συγχυσμένοι, με το κινητό κολλημένο στο αυτί τους, ψάχνοντας να βρουν μέσο για την επόμενη φορά…
Μιλάμε για πολύ  γέλιο.

Strange Attractor



Δείτε και εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου