2.8.14

Φαβορί η Γεννηματά για να διαδεχθεί τον Αβραμόπουλο!



Φώφη Γεννηματά "δείχνουν" τα σενάρια από κύκλους του Μαξίμου αλλά και από "πηγές" της Χαριλάου Τρικούπη για την αντικατάσταση του Δ. Αβραμόπουλου στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.




Η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας φλερτάρει σύμφωνα με το ρεπορτάζ να είναι η πιθανότερη αντικαταστάτης του Δημ. Αβραμόπουλου στην ηγεσία του ΥΠ. Εθνικής Άμυνας.



Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου έχουν ήδη περάσει το μήνυμα στην κ. Γεννηματά εδώ και λίγες ημέρες και φαίνεται ότι αυτή είναι και η αιτία που το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ παραμένει στην Αθήνα και στο υπουργείο της σε διαρκείς συσκέψεις παρά το προχωρημένο του θέρους.
Ανεξάρτητα από το ύφος και το επίπεδο των πολιτικών εξελίξεων το φθινόπωρο αλλά και των κινήσεων που θα επιλέξει, τελικά ο πρωθυπουργός να κάνει στην πολιτική σκακιέρα φαίνεται ότι έχει καταλήξει στην επιλογή της κ. Γεννηματά για να αντικαταστήσει τον Δημ. Αβραμόπουλο που από τον Οκτώβριο “μετακομίζει” στις Βρυξέλλες στη θέση του επιτρόπου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες Εσωτερικής Ασφάλειας και Μετανάστευσης.
Το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς δε θέλει σε μια κρίσιμη πολιτικά περίοδο για την κυβέρνησή του όπου επιθυμεί να έχει τα χέρια του λυμένα σε όλες τις πιθανές επιλογές να “εμπλακεί” σε ένα γαϊτανάκι ονοματολογίας και ανασχηματισμών με αφορμή τον αντικαταστάτη του Δημ. Αβραμόπουλου, φέρνει πολύ πιθανή την προώθηση της αναπληρώτριας ΥΠΕΘΑ στην πρώτη θέση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.
Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός αποφεύγει σε μια κρίσιμη περίοδο εσωτερικών ισορροπιών και για το ίδιο του το κόμμα πιθανά “αιτήματα” και “μουρμούρες” για τις ισορροπίες στην κυβερνητική συμμαχία με τον έτερο εταίρο του, το ΠΑΣΟΚ.
Τοποθετώντας στη θέση αυτή ένα από τα κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη διατηρεί την ενδοκυβερνητική ποσόστωση στην ισορροπία και ταυτόχρονα φρενάρει εν τη γενέσει του οποιοδήποτε σενάριο μικρής η μεγαλύτερης καραμπόλας κυβερνητικού ανασχηματισμού.
Οι ίδιες πάντως πηγές αναφέρουν ότι με μεγαλύτερο σκεπτικισμό αντιμετωπίζει την μετακίνηση της κ. Γεννηματά στην κορυφή της πολιτικής ηγεσίας ενός τόσο σημαντικού υπουργείου ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.
Από τη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμάται ότι αφενός κάτι τέτοιο καταλαγιάζει εσωτερικά ένα πιθανό πόλο συσπείρωσης διαφωνούντων με τη σημερινή ηγεσία, καθώς το όνομα της κ. Γεννηματά έχει ακουστεί ανάμεσα σε εκείνα που θα μπορούσαν αν τρέξουν σε πιθανές εναλλακτικές προτάσεις για την ηγεσία του κινήματος εφόσον τεθεί τέτοιο θέμα, από την άλλη όμως εκτιμάται ότι με την κίνηση αυτή ο Αντώνης σαμαράς, δυναμώνει αρκετά ένα κορυφαίο στέλεχος του κυβερνητικού του εταίρου το οποίο όμως εκτιμάται ότι ακολουθεί συχνά πυκνά αυτόνομες επιλογές και δεν έχει διστάσει και να διαφοροποιηθεί από εκείνης της ηγεσίας του Κινήματος σε μερικά ζητήματα.
Φαίνεται λοιπόν ότι μια “καραμπόλα” προσωπικών υπολογισμών αλλά και εσωκομματικών ισορροπιών είναι αυτή που θα κρίνει οριστικά το να η κ. Φ. Γεννηματά θα είναι όντως αυτή που θα αντικαταστήσει τον Δ. Αβραμόπουλο στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου