25.8.14

Υπάρχουν και χειρότερα…



Ο χουλιγκανισμός των γηπέδων ζει και βασιλεύει, ειδικά σε περιόδους κρίσης, οπότε και ο κόσμος ψάχνει διεξόδους για να απασφαλίσει, και να εκφράσει την οργή του.




Ευτυχώς στη χώρα μας, λίγο εξαιτίας της πλήρους υποβάθμισης του ποδοσφαίρου, λίγο εξαιτίας των πολλών άλλων προβλημάτων που μας απασχολούν, ο χουλιγκανισμός και η βία στα γήπεδα που άλλα χρόνια ήταν κυρίαρχες εκφάνσεις του ποδοσφαίρου μας, σήμερα έχουν μειωθεί.




Και μπορεί κάποιοι ανόητοι να πλησίασαν χθες βράδυ τον Ιβάν Σαββίδη για να του τα ψάλλουν από κοντά, με έναν από αυτούς να δέχεται την λαβή του «μεγιστάνα» στον λαιμό του, αλλά σε γενικές γραμμές η χθεσινή πρώτη αγωνιστική κύλησε ομαλά.
Κάτι που δεν συνέβη σε μια άλλη χώρα, από αυτές που έζησαν το «θαύμα» της αραβικής άνοιξης…
Αναφέρομαι στην Αλγερία, όπου προχθές κάποιοι τρελαμένοι «φίλαθλοι», που εξοργίστηκαν με την ήττα της ομάδας τους, άρχισαν να πετούν πέτρες στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να χτυπηθεί στο κεφάλι ο 24χρονος Καμερουνέζος ποδοσφαιριστής Albert Ebosse  της JS Kabylie.
Λίγο αργότερα, και αφού ο άτυχος παίκτης διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ανακοινώθηκε ο θάνατός του.
Ο Ebosse ήταν από τα αστέρια της ομάδας, και μάλιστα είχε βγει πρώτος σκόρερ του αλγερινού πρωταθλήματος την περίοδο 2013-14.
Ο πρόεδρος της αφρικανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ζήτησε να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, καταδικάζοντας κάθε είδους χουλιγκανισμό.

Strange Attractor
BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου