28.8.14

Αποφυλακίστηκε το … μπουμπούκι.



Ένας από τους πιο σκληρούς δολοφόνους όλων των εποχών αποφυλακίστηκε πρόσφατα, μετά από 22 χρόνια εγκλεισμού του σε φυλακή της Μπογκοτά.



Πρόκειται για τον Κολομβιανό επαγγελματία εκτελεστή με το ψευδώνυμο Popeye, ο οποίος είχε ομολογήσει τη δολοφονία τουλάχιστον τριακοσίων(!) ανθρώπων.



Ο Popeye, που το πραγματικό του όνομα είναι John Jairo Velasquez, ήταν ο Νο 1 εκτελεστής και δεξί χέρι του περίφημου βαρόνου των ναρκωτικών Pablo Escobar, και ήταν υπεύθυνος για χιλιάδες δολοφονίες, πέραν των 300 για τις οποίες και δικάστηκε.
Η ποινή που του είχε επιβληθεί ήταν μόλις 30 χρόνια, αλλά αφέθηκε ελεύθερος (στα 22) επειδή κατέθεσε στοιχεία εναντίον πρώην «συναδέλφων» του.
Αν κάνουμε τους υπολογισμούς, τότε για κάθε θάνατο που έχει ομολογήσει, τιμωρήθηκε με…  27 μέρες κάθειρξη!
Το αποτέλεσμα είναι να διαιρεθεί η χώρα όσον αφορά στο αν έπρεπε να αποφυλακιστεί ένας τέτοιος σκληρός  κακοποιός, και αν δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία.
Ο 52χρονος, που μεταξύ άλλων είχε σκοτώσει και την φιλενάδα του μετά από διαταγή του αφεντικού του, ήταν μπλεγμένος και στη δολοφονία του υποψήφιου για πρόεδρος της χώρας Luis Carlos Galan το 1989, την απαγωγή του μετέπειτα προέδρου Andres Pastrana, καθώς και στην ανατίναξη μιας πτήσης της αεροπορικής εταιρίας Avianca, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των 107 ατόμων που επέβαιναν στο αεροσκάφος.
Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι σε καθεστώς επιτήρησης, και μάλιστα θα προστατεύεται από την αστυνομία, αφού τα στοιχεία που έδωσε για να αποφυλακιστεί τον έχουν καταστήσει στόχο των πρώην συναδέλφων του (εκτελεστών).

S.A.
BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου