16.9.14

Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία!



Επί δεκαετίες η πάντα «νέα» σχολική χρονιά, ξεκινά με μύρια όσα προβλήματα.
Εκείνο που δεν γερνά ποτέ στη χώρα αυτή είναι (η λεγόμενη εν τούτοις νεο-ελληνική),  κακομοιριά, η κακογουστιά και η ανευθυνότητα των υπευθύνων.



Κι αυτό δεν είναι μια αοριστία, αλλά μια πολύ συγκεκριμένη, καθόλου συγκεχυμένη, αλλά εξόχως απτή πραγματικότητα…



Απηχεί τη συνολική ανοργανωσιά, με τους πολίτες να βρίσκονται μονίμως σε νευρική κρίση.
Αυτοί οι τελευταίοι δεν κατάλαβαν ποτέ, ότι δεν φταίει άλλος κανείς από τον εαυτό τους, αφού δέχθηκαν και έγιναν ένα από τα δομικά στοιχεία του προβλήματος. Ευγενέστερα, τους κατέστησαν.
Με το αζημίωτο βέβαια, αφού στο μεταξύ, διόρισαν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί το παιδί τους στο Δημόσιο, ενώ νωρίτερα με τον ίδιο τρόπο είχαν πετύχει την μεταγραφή του, από τη σχολή του στην Κομοτηνή, στην αντίστοιχη της Θεσσαλονίκης.
Είπατε κάτι;
Αυτό, δεν είναι συνενοχή;
Δεν ψήφιζαν και ψηφίζουν τον πιο επιδέξιο στα ρουσφέτια, ώστε να γίνει και το η δουλίτσα τους;
Ποιοι τα έκαναν αυτά;
Εκείνοι ακριβώς που σκίζουν τα ρούχα τους σήμερα σε πλατείες και συγκεντρώσεις, οργισμένοι από το σάπιο πολιτικό σύστημα, ένα αχόρταγο τέρας που το τροφοδότησαν και το τροφοδοτούν όμως αγρίως, πλην επιμελώς και με απόλυτη συνέπεια, επί δεκαετίες.
Οι όποιες εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν και εδώ τον κανόνα.
Και σου λέει ο άλλος μετά, «μάθε παιδί μου γράμματα»!
Πού; Σε μια χώρα που θεοποίησε τους κλέφτες, είπε έξυπνο τον διεφθαρμένο και βάφτισε βλάκα, όποιον ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του, απέναντι σε μια Πολιτεία, η οποία βεβαίως και υπήρξε άδικη έως ανάλγητη.
Αυτές οι σκέψεις, μπορεί από την ακαδημαϊκή κοινότητα να χαρακτηρίζονται ακόμη και πρωτόγονες, με την έννοια ότι ο πολίτης δεν συνειδητοποίησε ότι ζούμε σε έναν άδικο κόσμο, που άλλοι ονομάζουν ζούγκλα, όπου επικρατεί ο πιο ισχυρός και ο εξέχων πολυμήχανος.
Επομένως έχει την εξήγησή του το γεγονός ότι επικρατεί νευρική κρίση τόσο στο πολιτικό σύστημα, όπου η συμπολίτευση πηδάει από γκάφα σε γκάφα και η αντιπολίτευση στο πλήθος αυτών των λαθών δεν προλαβαίνει να αρθρώσει καν λόγο.
Πανικόβλητη σπεύδει να βεβαιώσει ότι θα τα καταργήσει όλα αυτά που ταλανίζουν τον ελληνικό λαό.
Το μόνο που δεν μπορεί να καταργήσει είναι αυτή η ίδια η άτυχη χώρα και ο ανεπανάληπτος σε όλα του λαός της. Θύμα και θύτης μαζί.
Μπερδεύει το φράκο με τα τσαρούχια, το τσίπουρο με το ουίσκι  και τις παπαρδέλες με τις σαρδέλες!
Όσο πολίτες, τεχνοκράτες και πολιτικοί, εν αδίκω ευρισκόμενοι  ισχυρίζονται ότι πράττουν «το σωστό και το  αναγκαίο» αλά Χαρδούβελη, τόσο η χώρα θα βουλιάζει στη σχιζοφρένεια του αιτίου και του αιτιατού ή απλούστερα του τι έγινε πρώτα, η κότα ή το αβγό και αντιστρόφως.
 Μακάρι αυτές οι παθογένειες να μπορούσαν να θεραπευτούν με μια αξονική τομογραφία, στην οποία καταφεύγουμε μετά μανίας, με ιατρική εντολή βεβαίως και στο βάθος κήπος!
Ο νοών νοείτο.
Να δούμε  τώρα λίγο ΕΝ.Φ.Ι.Α., και λίγο Αμφίπολη για να στανιάρουμε!
Και χαιρετίσματα στην εξουσία.
Σε όποιον τελικά αυτή ανήκει.

Άγγελος Κολοκοτρώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου