2.10.14

Άλλο αξιολόγηση, άλλο πλαστογραφία, άλλο καταλήψεις δημαρχείων.



19 αριστεροί δήμαρχοι και μια περιφερειάρχισσα, η κ. Δούρου της Αττικής, αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο που ζητάει έλεγχο των πιστοποιητικών για όσους υπαλλήλους των υπηρεσιών τους είδαν τις συμβάσεις τους να μετατρέπονται από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
«Διαφωνούμε με την αξιολόγηση» λένε.




Κι από κοντά, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνδικάτο όσων μισθοδοτούνται από Δήμους και Περιφέρειες, είχε αναγγείλει για χτες Τρίτη καταλήψεις σε κτίρια Δήμων.
Πάντα «ενάντια στην αξιολόγηση» εννοείται.
Πρόκειται για καθαρό ψέμα…


 
Πρόκειται για καθαρό ψέμα για τον απλό λόγο ότι αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα για αξιολόγηση ή μη αξιολόγηση.
Πρόκειται για έλεγχο πιστοποιητικών. Θα ελεγχθούν όλοι οι υπάλληλοι που μονιμοποιήθηκαν, ώστε να βρεθούν όσοι το κατάφεραν είτε με πλαστά πιστοποιητικά, είτε με μη τήρηση του χρόνου παραμονής στη βαθμίδα του ορισμένου χρόνου, είτε για άλλες παρατυπίες.
Σε όσους Δήμους ή άλλες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει τέτοιοι έλεγχοι πιστοποιητικών, βρέθηκαν απίθανα πράγματα.
Πλαστά πτυχία, πλαστές βεβαιώσεις, ψεύτικες υπεύθυνες δηλώσεις και πολλά άλλα. Στο Δήμο Ρεθύμνου, για παράδειγμα, βρέθηκαν παράτυποι οι 2 στους 3 υπαλλήλους από όσους ελέγχθηκαν.
Σε άλλες υπηρεσίες βρέθηκαν γιατροί-μαϊμούδες, καθηγητές-μαϊμούδες, μάστερ και ντοκτορά-μαϊμούδες.
Όπως τελευταία έχουν βρεθεί τυφλοί-μαϊμούδες, κουτσοί-μαϊμούδες, πολύτεκνοι-μαϊμούδες. Γενικά, μαϊμούδες με τη σέσουλα, οι οποίες όμως κατά ένα μέρος βρίσκονται με τους ελέγχους και τις διασταυρώσεις.
Λέει η κυρία Δούρου ότι δεν θα δεχτεί στην Περιφέρειά της υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά.
Θα μπορούσε να διευκρινίσει τι ακριβώς θα κάνει και πώς ακριβώς θα εντοπίσει τους κακούς αυτούς υπαλλήλους, αφού αρνείται τον έλεγχο των πιστοποιητικών τους και οι άνθρωποί της διώχνουν τους επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης του κ. Ρακιντζή;
Αν έχει κανένα μαγικό τρόπο να τους βρίσκει, ας τον πει στον κ. Ρακιντζή να τον εφαρμόσει κι αλλού, να μην κουράζονται οι επιθεωρητές του.
 Όσο δεν τον λέει και συνεχίζει να αρνείται, απλά παρανομεί και καλύπτει πλαστογράφους. (Άλλο απίθανο πρόσωπο είναι ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος, που δηλώνει καθαρά ότι είναι με την κ. Δούρου.
Επομένως, επίσης καλύπτει τους πλαστογράφους.
Και ο πρωθυπουργός ούτε που διανοείται να τον αποπέμψει την ίδια στιγμή. Επομένως δικαιούμαστε να συμπεράνουμε ότι και ο πρωθυπουργός, παλαιοκομματικότατος άλλωστε, καλύπτει με τη σειρά του τους πλαστογράφους. Ακόμα κι αν διώξει τον υπουργό Εσωτερικών τώρα, που δεν θα το κάνει, ήδη έχει αργήσει).
Μπορούμε να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε με τα κριτήρια και την υλοποίηση της αξιολόγησης.
Αλλά είναι παράλογο η αξιολόγηση, εφόσον προχωρήσει, να μη γίνει μόνο μεταξύ όσων έχουν κανονικά πτυχία, κανονικές βεβαιώσεις, κανονική οικογενειακή κατάσταση, κανονικούς χρόνους παραμονής στη βαθμίδα ορισμένου χρόνου.
Ας καθαρίσουν οι Δήμοι από τους απατεώνες που μπήκαν παράνομα κι από τους απατεώνες που τους προσλάβανε, και μετά μιλάμε για αξιολόγηση ή μη αξιολόγηση.
Τώρα δεν μιλάμε για απόκρουση της αξιολόγησης. Μιλάμε για κάλυψη πλαστογράφων.
Στην οποία κάλυψη πρωτοστατούν οι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, εκστασιασμένοι από την ιερότητα της ιερής αγελάδας, του κράτους εννοώ, που περιβάλλει με την ιερότητά της όποιον καταφέρει να χωθεί και να τρέφεται από τους ιερούς μαστούς της, άσχετα από το πώς χώθηκε. (Έχετε ακούσει ποτέ την Αριστερά να συναινεί να τιμωρηθεί οποιοσδήποτε δημόσιος υπάλληλος –πλην ένστολων– για οποιοδήποτε λόγο; Για πλαστογραφία, για κατάχρηση, για μη προσέλευση στην εργασία του, για φακελάκι, για κακοδικία, για οτιδήποτε; Όχι φυσικά. Ούτε κι εγώ. Αν ακούσετε ή μάθετε κάτι τέτοιο, γράψτε μου).
Με πρόσχημα λοιπόν την αξιολόγηση, η οποία θα είναι –αν είναι– επόμενο βήμα στο μέλλον, ανακοινώνονται κυνικότατα καταλήψεις δημαρχείων από τους λεβέντες μισθοδοτούμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που τους πληρώνουμε με τους φόρους μας εμείς οι δημότες.
Πέρα από το ηθικό στοιχείο, την κάλυψη προς τους πλαστογράφους, υπάρχει και η νομική πλευρά.
Οι προθέσεις των στελεχών της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι γνωστές και διακηρυγμένες, οι καταλήψεις δημαρχείων δεν είναι κάτι απρογραμμάτιστο και εν θερμώ.
Ρωτάω, λοιπόν: Γιατί αφήνονται οι υποστηρικτές των πλαστογράφων να καταλάβουν δημόσια κτίρια με το «έτσι το θέλω», χωρίς συνέπειες από το νόμο και κάτω από το προσχηματικό σύνθημα «Όχι στην αξιολόγηση»;
Γιατί δεν επεμβαίνει ο εισαγγελέας, αφού το ξέρει ήδη αυτό που πάει να γίνει;
Δεν είναι αξιόποινη η προαναγγελθείσα αυτή πράξη;
    
     Δημήτρης Φύσσας


Υ.Γ. Υπάρχει ένα παλιό τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου που λέγεται «Η θανάσιμη μοναξιά του Αλέξη Ασλάνη».
Παραφράζοντάς το, έγραψα τον υπότιτλο του κομματιού αυτού.
Κι αλήθεια, ο πιο μοναχικός άνθρωπος στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ίσως επειδή πήρε ένα υπουργείο βαλτωμένο από τις παλινωδίες της ΔΗΜΑΡ και του κ. Μανιτάκη και το έκανε να δουλέψει.
Τώρα, έστειλε στον εισαγγελέα τους δημάρχους που παρανομούν και το αποτέλεσμα είναι ότι απόμεινε με ελάχιστους φίλους στην κυβέρνηση, στο κόμμα του, στο συγκυβερνώντα σύμμαχο, στη Βουλή, στα μίντια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου