8.10.14

Ο Σύριζας, ο Ομπάμα, και ο… Μπάστερ Κίτον!



Μέσα στο γενικότερο κλίμα ηττοπάθειας που βλέπω στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο διάστημα, κυρίως με αφορμή τα διάφορα γκάλοπ που φέρνουν τον Σύριζα μπροστά, βλέπω και ένα σενάριο που κάποιους τους τρομάζει, ενώ για μένα είναι εφάμιλλο σεναρίου b movie, και μάλιστα φτηνιάρικης επιστημονικής φαντασίας.



Αναφέρομαι στον μύθο που κάνει τον γύρο πολιτικών και δημοσιογραφικών γραφείων, και που θέλει τον Ομπάμα να σαμποτάρει τον Σαμαρά, προωθώντας στη θέση του τον … Τσίπρα (τον επονομαζόμενο και λόγιο)!
Μάλιστα, το ευφάνταστο αυτό σενάριο θέλει τον ΓΑΠ (κατόπιν εντολών της Ουάσιγκτον) να διατάζει τους βουλευτές που ελέγχει να μη ψηφίσουν υπέρ της συγκυβέρνησης την επόμενη Παρασκευή….


Τρίχες κατσαρές δηλαδή, που όμως πείθουν τα πάμπολλα τρομαγμένα ανθρωπάκια που συναποτελούν τη «γαλάζια γλίτσα», και που θα πουλούσαν τον Σαμαρά σε χρόνο ρεκόρ αν μυρίζονταν καρέκλες και οφίτσια σε άλλες αγκαλιές.
Και άντε εγώ είμαι ένας άσχετος που γράφει τα δικά του.
Έρχεται όμως κοτζάμ Foreign Affairs (βλέπετε Antinews ) που απηχεί την επίσημη (κατά κάποιο τρόπο) θέση της αμερικανικής κυβέρνησης, και ούτε λίγο ούτε πολύ κάνει ρόμπα τον Αλέξη.
Τον οποίο ταυτίζει με κάποιες γραφικές αντιαμερικανικές θέσεις, τοποθετώντας τον Σύριζα δίπλα σχεδόν στην Χρυσή Αυγή και άλλα εξίσου γραφικά λαϊκίστικα μορφώματα διαμαρτυρίας, από αυτά που ευδοκιμούν λόγω κρίσης και νέου εθνικού σωβινισμού.
Κατ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι οι Αμερικάνοι δεν είναι αμερικανάκια.
Για να γίνει κανείς πρόεδρος των ΗΠΑ (εκτός μιας χαρακτηριστικής εξαίρεσης που δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε πως και γιατί) θέλει αν μη τι άλλο και αντίληψη.
Δεν είναι δυνατόν ο Ομπάμα να μην έχει καταλάβει τι εστί Αλέξης. Δεν θέλει και πολύ, ούτε χρειάζεται να έχει κανείς διδακτορικό στη ψυχολογία, ούτε να είναι ειδικός φυσιογνωμιστής.
Και εξάλλου η Αμερική δεν είναι μόνο Ομπάμα. Υπάρχουν ουκ ολίγες ειδικές υπηρεσίες που ακτινογραφούν καθημερινά τον καθένα που τους ενδιαφέρει, ξέρουν το προφίλ του, και αναλύουν τη κάθε λεπτομέρεια του χαρακτήρα του.
Αν είναι στοιχειωδώς καλές αυτές οι υπηρεσίες στη δουλειά τους, τότε ο Αλέξης σίγουρα είναι προ πολλού ξεγυμνωμένος στα μάτια τους για αυτό που είναι: Ένα τίποτα.
Πολύ απλά ο Αλέξης δεν κάνει, και οι Αμερικανοί έχουν κόλλημα με τους ανεπαρκείς. Ειδικά αν δεν είναι αμερικανοτραφείς, αμερικανοσπουδαγμένοι, κλπ.
Από κει και πέρα, εκτός του ότι ο Ομπάμα διανύει τη δεύτερη και τελευταία θητεία του (lame duck), έχει και τα χέρια του γεμάτα από χίλια δυο προβλήματα.
Το τελευταίο που θα ήθελε είναι να αποσταθεροποιήσει την ΕΕ, χρησιμοποιώντας τον σέξι Αλέξη ως Δούρειο Ίππο.
Να μη ξεχνάμε ότι στα διάφορα γεωπολιτικά σκληρά παιχνίδια που παίζονται στην ευρύτερη περιοχή, σημειώνονται σοβαρές ανακατατάξεις αναφορικά με την αμερικανική εξωτερική πολιτική (π.χ. Ιράν, Συρία), και υπάρχει εμμέσως πλην σαφώς η θέληση από πλευράς Ουάσιγκτον της αναβάθμισης Ελλάδας και Κύπρου εις βάρος της Τουρκίας.
Ισραήλ και ΗΠΑ δεν αισθάνονται καθόλου καλά με το νέο οθωμανικό αυτοκρατορικό στυλ του Ερντογάν, που τα έχει βρει και με τη Ρωσία. Μια Ρωσία που θέλουν να απομονώσουν, αλλά που έρχεται μια σύμμαχη χώρα του ΝΑΤΟ να υποσκάψει αυτή τη προσπάθεια.
Στο οικονομικό πεδίο, μια αναβάθμιση του Τσίπρα θα σήμαινε σαμποτάζ προς το ευρώ. Άλλο λόγο εγώ δεν βλέπω για να θέλει η Αμερική να ρίξει τον Σαμαρά.
Γιατί όμως να το κάνει;
Η οικονομία της πάει μια χαρά, υπάρχει απασχόληση, ανάπτυξη, κλπ.
Παράλληλα, μέρα με τη μέρα το δολάριο ενισχύεται, και αυτό βοηθάει όχι μόνο την Αμερική αλλά και τους Άραβες που πουλάνε το πετρέλαιο, αλλά και τους Ευρωπαίους που θέλουν μια αλλιώτικη ισοτιμία του ευρώ προκειμένου να βοηθηθούν οι εξαγωγές τους.
Αν λοιπόν ο Ομπάμα ήθελε (αν λέμε) να υπονομεύσει κάποιο νόμισμα, αυτό θα ήταν το κινεζικό και πάντως όχι το ευρώ.
Πάμε παρακάτω: Αν όλα πάνε καλά, και ο Σαμαράς όντως το πάει καλά το πράγμα, στο εγγύς μέλλον η Ελλάδα ίσως να αρχίσει να παράγει και φυσικό αέριο ή πετρέλαιο, με τις ΑΟΖ της.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα μιλάμε για τριπλάρισμα της Ρωσίας (και άλλων), που θα βόλευε αφάνταστα την Αμερική (και το φιλικό Ισραήλ).
Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος αποσταθεροποίησης της χώρας, με μια κυβέρνηση που στο εσωτερικό θα το έπαιζε γιαλαντζί Πασόκ ή ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, και στο εξωτερικό θα βαρούσε προσοχές προκειμένου να μη πεινάσουμε, και αναγκαστούν οι υπουργάρες στυλ Σκουρλέτη να ψάχνουν νύχτα για ελικόπτερα. 

Εκτός και αν πέφτω τελείως έξω, και τελικά ο Στρατούλης και άλλοι παρόμοιοι σαλεμένοι έχουν απήχηση στους Αμερικανούς, και θέλουν να τους δουν κυβέρνηση, και να εφαρμόζουν τις επιθυμίες των συνιστωσών προκειμένου να ξαναδούμε πλέρια δημοκρατία.
Ή εκτός και αν, επειδή πραγματικά είμαστε αμελητέα ποσότητα, οι Αμερικανοί θέλουν να ξεδώσουν, να γελάσουν λιγουλάκι, και αποφασίσουν να ανεβάσουν στα πράγματα την Γαϊτάνη και σία, τον Πάντζα, τη Δούρου, και όλο αυτό το ανερμάτιστο τσίρκο, έτσι απλά για το γέλιο.
Να το δουν σαν σλάπστικ κόμεντι δηλαδή…
Άλλο λόγο δεν βλέπω.
Εκτός και αν ο Ομπάμα διαβάζει Μπαρουφάκη και ΧΩΝΙ…

Strange Attractor

1 σχόλιο:

  1. αν πετυχω καποιον μπροστα μου που λεει οτι παμε καλα κ αναπτυξη κ τετοιες μπουρδες θα του κατσω στη μαπα τετοια μπουνια που δε θα ξαναμιλησει..(ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ..ΚΩΜΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή