5.11.14

Εκλογές εδώ και τώρα!



Έχουμε και λέμε: Η ευρύτερη περιοχή μας φλέγεται κυριολεκτικά, οι Τούρκοι έχουν χάσει τη μπάλα και προκαλούν ασύστολα, η οικονομική κρίση συνεχίζει να υφίσταται, η ανεργία το ίδιο, οι φόροι και τα χαράτσια πέφτουν σαν χαλάζι, και ο Σαμαράς τρέχει και δεν φτάνει, αφού του έλαχε η πρωθυπουργία σε αυτό το παντελώς δυσμενές εσωτερικό αλλά και διεθνές περιβάλλον.
Φωτιά στα μπατζάκια του δηλαδή.




Μάλιστα το σαββατοκύριακο αυτό θα ταξιδέψει στη Λευκωσία, και μετά στο Κάιρο, μπας και συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, και δώσει το μήνυμα που πρέπει σε αυτούς που πρέπει να το πάρουν.
Και καλά που στο πηδάλιο είναι αυτός, για να μη φοβάμαι (καθότι εκτός από ποταπός, είμαι και λιπόψυχος)…


Και τι κάνει η αξιωματική (και η υπόλοιπη όλη σχεδόν) αντιπολίτευση;
Ο θεσμικός αυτός παράγοντας του πολιτεύματός μας;
Ο πυλώνας της δημοκρατίας μας;
Ζητάει εκλογές εδώ και τώρα!
Μεγεθύνοντας το πρόβλημα.
Σε πλήρη δηλαδή διάσταση από τη πραγματικότητα.
Με προεξάρχοντες τον «κόκκινο» Πάνο (τον επονομαζόμενο και μπούλη),  και τον Αλέξη τον γλωσσομαθή (αυτόν με το στραβό το στόμα).
Λες και άμα γίνουν εκλογές σήμερα, αύριο θα εξαφανιστούν οι μπαμπούλες, θα επανέλθουν τα σπρεντς στα κανονικά τους, θα στρώσει η οικονομία, και θα βγούμε όλοι στους δρόμους και στους αγρούς να χορεύουμε τσάμικο, και να κυνηγάμε πεταλούδες (ακούγοντας … Πάριο).
Και όλα αυτά επειδή οι ξένοι τοκογλύφοι μερκελιστές, που μας πίνουν το αίμα αφού, θα τρομάξουν από τη νίκη (λέμε τώρα) του Σύριζα, και θα ψάχνουν λαγούμια να κρυφτούν μη τυχόν και τους πάρει στο κυνήγι ο Γλέζος.
Και θα δούμε τον Στρατούλη κορδωμένο στο  προαύλιο του Μαξίμου, με δυο τρεις βαστάζους να του κρατάνε την ομπρέλα, να κάνει δηλώσεις επί των εθνικών μας ζητημάτων (με τω Ζωζώ κρεμασμένη στα κάγκελα πίσω του, πιστή στις αγαναΧτιστικές παραδόσεις).
Και θα τρέμουν οι Τούρκοι, και θα προσφέρουν γη και ύδωρ μη τυχόν και τους αμολήσουμε κανέναν Κουράκη (με τις μαντήλες και τα τσεμπέρια του) και τους τα κάνει όλα θερινά.
Και από δίπλα να βλέπω τον περίφημο Τσε Ντουντούκα (με την αφάνα) τακιμιασμένο με τον μεγάλο τιμονιέρη των Αν.Ελ Καμένο, κι αυτός αλά μπρατσέτα με τον Τέρενς Κουίκ και τον Χαϊκάλη (αυτόν τον ευαίσθητο καλλιτέχνη) να σιγοντάρουν τις φανφάρες του Σκουρλέτη και των άλλων σαλεμένων που θα μας κυβερνάνε.
Αυτή λοιπόν είναι η μόνη συνεισφορά της αντιπολίτευσης στη σημερινή μεγαλειώδη προσπάθεια του Σαμαρά να διατηρήσει τη σταθερότητα.
Η μονότονη και στείρα άρνηση των πάντων.

Η επιδίωξη εκλογών.
Η υπονόμευση της χώρας με κάθε τρόπο.
Με τα εκατομμύρια των χρήσιμων ηλίθιων (βασικά πρώην Πασόκων) από κάτω να τους χειροκροτούν, και να κοιτούν στα μάτια τον Αλέξη… σαν χάνοι.
Μέχρι και η Ραχήλ βγήκε προχτές, καταγγέλλοντας τη κυβέρνηση για ηττοπάθεια και ανικανότητα!!!!
Ζητώντας εδώ και τώρα εκλογές για να φύγει η … χούντα.
Ποια; Η Ραχήλ… Έλεος.
Και βέβαια, αν το καλοσκεφτούμε, δεν έχει και πολύ άδικο, διότι αν όντως λειτουργούσε το κράτος, αν υπήρχαν  θεσμοί, τότε θα την είχαν μπουζουριάσει τα παιδιά με τις λευκές ποδιές και τις απόχες, και σήμερα θα έκανε το κομμάτι της μέσα από κανένα δωμάτιο με λαστιχένιους τοίχους.
Αλλά δυστυχώς, τέτοιοι είμαστε ανέκαθεν.
Φιλεύσπλαχνοι και λαρτζ, συμπονώντας και στηρίζοντας τον κάθε «αδικημένο από τη φύση», τον κάθε προβληματικό, και μάλιστα επιβραβεύοντάς τον! Κάνοντάς τον μέχρι και βουλευτή. Τα παραδείγματα είναι πολλά.
Με αποτέλεσμα όταν προκύπτει κάποιος που και που, που να λέει ή να κάνει το αυτονόητο (π.χ. Φορτσάκης) να τον θεωρούμε γραφικό, αφού μας χαλάει τη σούπα της σαχλαμάρας με την οποία τρεφόμαστε και  πορεύομαστε επί δεκαετίες…
Και για να κλείνω το παρόν παραλήρημα, θα δώσω ένα μικρόυτσικο παράδειγμα του νεοελληνικού αλαλούμ που κυριαρχεί στα δημόσια και όχι μόνο πράγματα:
Διαβάστε τη μετάφραση μου από άρθρο (εδώ), που ανέβασα το πρωί, και που έχει σχέση με ένα μοναδικό πείραμα που γίνεται σήμερα στη Σουηδία, με σκοπό τη μείωση του αριθμού των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, και άρα και των εξόδων.
Στο πείραμα αυτό που σηματοδοτεί το μέλλον στα αεροδρόμια, συμμετέχει ενεργά και το συνδικαλιστικό σωματείο των Σουηδών ελεγκτών!!!!!
Διότι αντιλαμβάνεται πλήρως ότι το μέλλον και η τεχνολογία δεν πολεμούνται με … τσουκράνες, ούτε με στείρα παλαιολιθικά συνθήματα, ούτε με βερμπαλισμούς αλά Σκουρλέτη, και άρα καλά είναι να πάμε εξ αρχής με τα νερά του μέλλοντος που έρχεται ακάθεκτο, θέλουμε δεν θέλουμε.
Τι θα έκαναν λοιπόν  οι αντίστοιχοι δικοί μας χρυσοκάνθαροι συνδικαλιστές;
Θα έκλειναν τα αεροδρόμια (με τη στήριξη του Σύριζα), και μόνο με την υποψία ότι μπορεί απλά να συζητηθεί κάτι τέτοιο το πρωτοποριακό.
Και ας ζει η χώρα από τον τουρισμό.
Σιγά τώρα, εκεί θα κολλήσουμε;
Έτσι κι αλλιώς οι Σουηδοί είναι κότες, βάρβαροι... που όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες αυτοί τρώγανε ρίζες…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου