28.11.14

Κι αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας…



Το τελευταίο διάστημα, ένας μόνο νταλκάς βασανίζει τη Θεσσαλονίκη, που μάλλον έλυσε όλα τα άλλα προβλήματά της.
Η κατάργηση του fast lane στο αεροδρόμιο, που χάλασε τη σούπα κάποιων πολλών επιτήδειων, με αποτέλεσμα να ανοίξουν κυριολεκτικά οι ουρανοί.



Βέβαια το fast lane δεν καταργήθηκε, όπως λένε οι αρμόδιοι, και συνεχίζει να ισχύει για τους ΑΜΕΑ, τα ασυνόδευτα παιδάκια, τα ιατρικά περιστατικά κλπ.
Αυτό που καταργήθηκε ήταν η παράκαμψη της ουράς από κάποιους «πατρίκιους» μιας συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρίας, που είχαν χρυσές κάρτες, bonus, κλπ οπότε αισθάνονταν πιο ίσοι από τους υπόλοιπους πληβείους, και απλά παρέκαμπταν την ουρά!


Και όταν η άτυπη αυτή καταστρατήγηση (που αποτελούσε και αθέμιτο ανταγωνισμό) πήρε επιτέλους τέλος, οι μάγκες κήρυξαν επανάσταση!
Με αποτέλεσμα να πέφτουν βροχηδόν τα τηλεφωνήματα, οι αναφορές, οι καταγγελίες, οι επιστολές, τα ρεπορτάζ, ακόμη και οι απειλές, ακόμη και από υψηλόβαθμους παράγοντες (χώρια οι διάφοροι και καλά «επώνυμοι» μαϊντανοί).
Όπως μαθαίνω, κάποιοι μάλιστα διαμαρτύρονται επώνυμα, ότι δεν μπορούν να περιμένουν στην ουρά σαν κοινοί θνητοί με τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς, αφού αυτοί είναι «καθηγητές ΑΕΙ, επιχειρηματίες, συγκοινωνιολόγοι, τραγουδιστές, συχνοί ταξιδιώτες, κλπ κλπ».
Είναι τέτοια η πίεση που δέχονται οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου, που σκέπτονται να κάνουν μια ουρά μόνο γι αυτούς που θέλουν να παρακάμπτουν την ουρά (και είναι μιλιούνια οι άτιμοι).
Εμείς βέβαια πρώτοι δημοσιεύσαμε το τι ακριβώς συνέβη εδώ  και εδώ.
Και επειδή έχουμε τα κονέ μας στο αεροδρόμιο, μάθαμε και άλλα πιο φαιδρά, που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αρμόδιοι, κυρίως οι ταλαίπωροι σεκιουριτάδες των 600 ευρώ το μήνα.
Οι οποίοι καθημερινά έχουν να αντιμετωπίσουν τα κόμπλεξ όλων ημών των νεοελλήνων, που όμως όταν είμαστε σε ξένα αεροδρόμια τα κρύβουμε επιμελώς, κάνουμε τουμπεκί, και περιμένουμε σαν καλά παιδιά στην ουρά.
Διότι εκεί, στα σοβαρά ξένα αεροδρόμια, αν παραφερθείς, πας μέχρι και μέσα…
Εδώ όμως είναι Βαλκάνια, και όλοι είμαστε Σουλτάνοι.
Μιλώντας λοιπόν χθες βράδυ με άτομο που γνωρίζει, άκουσα και μερικά απαράδεκτα παραδείγματα αυτοκρατορικής συμπεριφοράς από κάποια «λαοπρόβλητα» πολιτικά στελέχη, που επειδή κάποιοι ζαλισμένοι τους ψηφίζουν, ή επειδή κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί τους έβαλαν σε μια λίστα (και έτσι εξασφάλισαν οφίτσια και χρήμα), ξαφνικά έγιναν και τρία κλικ ανώτεροι από όλους εμάς τους χαμχαλέκους…
Άκουσα για παράδειγμα πως ένας «Βουσμάνος», γνωστός και μη εξαιρετέος, πουλάει την απόλυτη μαγκιά στους σεκιουριτάδες, και δεν δέχεται ελέγχους κλπ όταν είναι να ταξιδέψει στας Βρυξέλλας, όπου εκεί (δυστυχώς) εκπροσωπεί τη χώρα μας!!!!!
Άκουσα για μια πασίγνωστη μπίμπο, που έχει υπηρετήσει τη βουλή, το ΜΕΓΚΑ, δυο τρεις επιχειρηματίες, και που τώρα και αυτή μας εκπροσωπεί πολιτικά στα ξένα, και που θέλει να περνάει τον έλεγχο στα γρήγορα, και μάλιστα με συνοδεία φιλικών της ή συγγενικών της προσώπων, που όμως ως μη ταξιδεύοντες δεν δικαιούνται να μπουν στην αίθουσα αναχωρήσεων.
Και να οι φωνές, και να τα «ξες ποια είμαι εγώ», και όλα τα υπόλοιπα νεοελληνικά γαλλικά, όταν τα παιδιά του ελέγχου κάνουν τη δουλειά τους.
Άκουσα επίσης για μια πούρα δημοκράτισσα βουλευτίνα, από χωριουδάκι του Λαγκαδά παρακαλώ, πού όταν οι σεκιουριτάδες της απαγόρευσαν να περάσει ένα βάζο με μέλι(!) στην χειραποσκευή της, αυτή το έχυσε επιδεικτικά στον κάδο (αντί να το βάλει μέσα) «για να μη το φάτε εσείς»!!!!!
Βέβαια όταν και η ίδια νομοθετούσε για αυτά τα μέτρα περί απαγόρευσης υγρών κλπ στα αεροπλάνα, μάλλον θα έβαφε τα νύχια της και δεν θα κατάλαβε τι ψηφίζει…
Και τέλος άκουσα και για την έτερη μπίμπο της Θεσσαλονίκης, αυτή που οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται αλλά η ίδια παραμένει σταθερά πρώτη βουλευτής, και η οποία φέρεται στους ελέγχους σαν να ήταν η Αντουανέτα!!!! και όλοι γύρω της γεννημένοι να την υπηρετούν.
Θυμόσαστε αυτήν εδώ την περίπτωση; Ε, κάπως έτσι και η μπίμπο με το ντεκαπέ μαλλί, και τα περίεργα αισθηματικά γούστα (που τα διαφημίζει και από τηλεοράσεως).
Πολλά τέτοια περιστατικά άκουσα, και έφριξα, αν και δεν με προκαλούν εντύπωση, αφού μέσα μου ξέρω το ποιόν των συγκεκριμένων «εθνοπατέρων».
Μακάρι να το ήξεραν κι αυτοί που τους ψηφίζουν, ή αυτοί που τους επιλέγουν…
Και όλα τα παραπάνω την ώρα που ο ίδιος ο Σαμαράς ταξιδεύει σεμνά και ταπεινά σε θέση ΕΚΟΝΟΜΥ, και ουδέποτε προκαλεί με τη συμπεριφορά του.
Αλλά είπαμε: Οι άδειοι τενεκέδες κάνουν θόρυβο…

Strange Attractor

ΥΓ- Πολύς όψιμος ντόρος γίνεται επίσης και για την παραχώρηση των αεροδρομίων σε ιδιώτες, κυρίως από πλευράς  των πρώην Πασόκων και νυν Συριζαίων συνδικαλιστών και πολιτικών, αλλά και από κανονικούς Πασόκους!!!!
Που ξέχασαν μάλλον ότι ο νόμος περί παραχώρησης των αεροδρομίων ψηφίστηκε επί κυβέρνησης Πασόκ το 2010, και μάλιστα ονομάζεται στη καθομιλουμένη Νόμος Ρέπα.
Αλλά τι να πούμε; Στο Ελάντα ζούμε…

1 σχόλιο:

  1. Έτσι φίλε Strange, λέγε τα να τα μαθαίνουμε και οι άλλοι. Μόνον όταν μαθαίνουμε πόσο
    έχει διαφθαρεί από την εξουσία που του δώσαμε κάποιος πολιτικός, τότε καταλαβαίνουμε
    το ποιόν του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή