27.12.14

Στη φυλακή… επειδή είναι γυναίκες οδηγοί!



Στην ιδιαίτερα ευλαβική ισλαμική Σαουδική Αραβία, οι γυναίκες απαγορεύεται να οδηγούν αυτοκίνητα.
Άσχετα με το τι μας λένε εδώ οι συριζαίες ισλαμολάγνες (ονόματα δεν λέμε)  και κατά τα άλλα δήθεν φεμινίστριες.




Δυο λοιπόν γυναίκες που ήδη βρίσκονται σε φυλακή της Σ. Αραβίας έναν ολόκληρο μήνα, επειδή οδηγούσαν ΙΧ, παραπέμπονται τώρα σε δίκη σε ειδικό δικαστήριο που συστάθηκε για υποθέσεις τρομοκρατίας!


Πρόκειται για την 25χρονη Loujain al-Hathloul (φωτό), και την 33χρονη Maysa al-Amoudi, οι οποίες εκτός του ότι οδηγούσαν «παράνομα», εξέφραζαν και απόψεις στα κοινωνικά μέσα.
Δεν γνωρίζουμε τις συγκεκριμένες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, αλλά οι δυο γυναίκες σχολίαζαν αρνητικά την απαγόρευση οδήγησης στο τουίτερ και στο φέισμπουκ.
Σύμφωνα με τους ακτιβιστές που τις στηρίζουν, το κράτος θέλει να τις τιμωρήσει αυστηρά προς παραδειγματισμό, έτσι ώστε να «ηρεμήσουν» όλοι όσοι αγωνίζονται για περισσότερα δικαιώματα σε αυτή τη «παλαιολιθική» από αυτή την άποψη πάμπλουτη χώρα.
Το δικαστήριο στο οποίο παραπέμφθηκαν και που συστάθηκε για να δικάζει υποθέσεις τρομοκρατίας είναι διάσημο για τις αυστηρές ποινές που μοιράζει σε ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε διαφωνούντες, και γενικά σε όσους κριτικάρουν το καθεστώς.
Οι δυο γυναίκες συνελήφθησαν την 1η Δεκεμβρίου, και ήδη είναι στη φυλακή σχεδόν έναν μήνα, επειδή οδηγούσαν χωρίς να δικαιούνται κάτι τέτοιο.
Και οι δυο είναι γνωστές για τους αγώνες τους υπέρ του δικαιώματος των γυναικών να οδηγούν, και έχουν πολλούς ακόλουθους στα σόσιαλ μίντια.
Να θυμίσουμε ότι στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει συγκεκριμένος νόμος που να απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν, πλην όμως διάφοροι υπερσυντηρητικοί μουλάδες έχουν εκδώσει θρησκευτικές απαγορεύσεις κατά καιρούς, με αποτέλεσμα οι αρχές να μη δίνουν διπλώματα οδήγησης σε γυναίκες.
Πρόκειται για τη μοναδική τέτοια απαγόρευση σε ολόκληρο τον κόσμο.
Και μάλιστα σε μια χώρα όπου ο μέσος πολίτης μπορεί κάλλιστα να διαθέτει και από δυο τρία εξωτικά αυτοκίνητα, π.χ. Φεράρι, Λαμποργκίνι, κλπ.

S.A.
(Associated Press)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου