29.12.14

Κάντο όπως η Ουγγαρία Αλέξη…



Πριν τέσσερα χρόνια η πσεκασμένη κυβέρνηση της Ουγγαρίας (της οποίας το πρόγραμμα είχε εντυπωσιακές ομοιότητες με τα παπάρια μάντολες που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ) έδιωξε το ΔΝΤ.




Λίγους μήνες μετά, ικέτευε, εκλιπαρούσε, ξεφτιλιζόταν διεθνώς, έκλαιγε στα πόδια του ΔΝΤ για να επιστρέψει και να της δώσει 3,5 δις, ποσό που δεν φτάνει ούτε για τους ξηρούς καρποί εδώ σε μας…


Κάθε τρεις και λίγο η (πρώτη) είδηση "κάνει τον γύρο του (ελληνικού) διαδικτύου". Και από κάτω δεκάδες, εκατοντάδες τα σχόλια "μπράβο", "ζήτω", "τι κάνουν οι δικοί μας οι προδότες, τα τομάρια", "κρέμασμα θέλουν οι δικοί μας", "δεν υπάρχουν στην Ελλάδα Ούγγροι πατριώτες" (καλό αυτό, εγώ το σκέφτηκα, μην τους βάλουμε στο στόμα και λόγια που δεν είπαν).
Ακόμη και όταν τολμάει κανείς να πει σε κάνα σχόλιο, "ρε παιδιά αυτό έγινε το 2010, μετά έγινε της τρελής το πανηγύρι στην Ουγγαρία, να φάνε δεν είχανε οι ανθρώποι και ξαναφώναξαν το ΔΝΤ εκλιπαρώντας", τον αγνοούν χαλαρά.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για να το κάνει "όπως η Ουγγαρία" (δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να πω την κρυάδα μου, Ουνγκ-αρία έπρεπε να λεγόμαστε κι εμείς).
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνο πιστεύουν την είδηση, αλλά αν τους πεις "καλά βρε παιδιά, αν ήταν έτσι, μόνο το σάιτ www.paparieskamarotes.grrrrrrrrr θα το έγραφε;", σε θεωρούν ηλίθιο που δεν καταλαβαίνεις ότι την είδηση την θάβει το σύστημα, δεν εκπλήσσονται, όμως, που είσαι ηλίθιος, το βρίσκουν λογικό με τόσους ψεκασμούς ηλιθιογόνων αερίων (στο σημείο αυτό να πούμε ότι ΔΕΝ μπορείς να ψεκάσεις αέριο, μόνο υγρό γίνεται, αλλά τσπ).
Το ηθικόν δίδαγμα της ιστορίας: Στα ελικόπτερα οι θέσεις είναι κρατημένες για τον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του, αλλά δεν το ξέρουν οι φουκαράδες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου