3.1.15

Εγινε παρεξήγηση.



Στην πρώτη προεκλογική ομιλία του την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα «συμφέροντα» που είναι συνυφασμένα με τη Δεξιά (όπως ονομάζει την Ευρώπη…) και τα οποία η δική του κυβέρνηση θα τα πατάξει.



Ανάμεσα σε αυτά, λοιπόν, περιέλαβε και τον «νεοποτισμό».
Οι γνωστοί καλοπροαίρετοι έσπευσαν να λοιδορήσουν τον πρόεδρο για την αγραμματοσύνη του, ισχυριζόμενοι ότι ήθελε να πει «νεποτισμός» αλλά του βγήκε ως «νεοποτισμός», επειδή δήθεν δεν ξέρει τι σημαίνει η λέξη…



Λένε βλακείες όσοι τα υποστηρίζουν αυτά και πρέπει να ντρέπονται!
Πέραν των άλλων και επειδή, με την αβάσιμη κριτική τους, εκθέτουν τη δική τους αγραμματοσύνη.
Διότι η αναφορά του προέδρου στη σύγχρονη, πλην ολοένα αμφισβητούμενη, μέθοδο γεωργικής καλλιέργειας που ακούει στο (πράγματι κακόηχο, αλλά τι να κάνουμε;) όνομα του νεοποτισμού, ήταν σκόπιμη και αντανακλούσε το πάγιο και αποδεδειγμένο ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για το οικολογικό κίνημα. (Βλέπε: Κερατέα, Σκουριές κ.λπ.)
Ωστόσο, για να είμαστε δίκαιοι, συνέβαλε και ο ίδιος ο πρόεδρος στην παρεξήγηση, καθώς εκ παραδρομής μόλις προηγουμένως είχε πει «χρηματισμός», ενώ εννοούσε «κλιματισμός», που ως γνωστόν επίσης επιβαρύνει το περιβάλλον.
Ετσι η σύγχυση επέτρεψε στους επικριτές του να δράσουν.
Για να σοβαρευτώ όμως, (όσο μου είναι δυνατόν…), επισημαίνω απλώς ότι ο ίδιος ο Αλέξης, στις συσκέψεις του εκλογικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να δίνει έμφαση στην ανάγκη να μην ταυτίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ.
Ας φροντίσει, λοιπόν, όσο μπορεί, να μη θυμίζει τον Γιώργο…

Στέφανος Κασιμάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου