1.1.15

Αστυνομικός στην Αμερική; Μια επικίνδυνη δουλειά!



Μπορεί το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικοί της Αμερικής να βρίσκονται στο στόχαστρο, εξαιτίας του ότι πυροβολάνε στο ψαχνό, όμως θα πρέπει να έχουμε υπόψη ότι η δουλειά του αστυνομικού εκεί είναι λίαν επικίνδυνη, και τα νούμερα το αποδεικνύουν.



Ο αριθμός των αστυνομικών της Αμερικής που έχασαν τη ζωή τους από πυροβόλα όπλα αυξήθηκε κατά 56% φέτος, με 15 θανάτους να οφείλονται σε ενέδρες…


Παρόλα αυτά, ο αριθμός των θανάτων παραμένει σχετικά χαμηλός, αφού είναι κάτω από τον μέσο όρο προηγούμενων χρόνων, και αρκετά πιο κάτω από τη χειρότερη χρονιά που ήταν το 1973.
Αυτά αναφέρει μια μελέτη που έγινε από το μη κερδοσκοπικό National Law Enforcement Officers Memorial Fund.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, φέτος δολοφονήθηκαν από σφαίρες 50 αστυνομικοί, όσοι και το 2012, ενώ πέρσι είχαν δολοφονηθεί μόλις 32.
Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που συνέταξε την εργασία ανησυχεί, αφού όπως λέει «έχει αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των ενεδρών εναντίον των αστυνομικών μας, κάτι που αντηχεί το αντικυβερνητικό αίσθημα που κυριαρχεί στις ΗΠΑ, και που οδηγεί ανισόρροπους σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών… θα πρέπει να χαμηλώσουμε τους τόνους, και να στηρίξουμε την αστυνομία στον αγώνα της εναντίον  της ανομίας».
Όπως λοιπόν αναφέρει η μελέτη:
-το 2011 σκοτώθηκαν από πυρά 73 αστυνομικοί, περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά από το 2000. Ο μέσος όρος από το 2004 είναι 55 νεκροί αστυνομικοί ετησίως.
-Το 2014 σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος σε ολόκληρη την Αμερική 126 αστυνομικοί, δηλαδή 24% περισσότεροι από το 2013, αλλά σημαντικά λιγότεροι από τους 156 θανάτους το 1973.
-Από τους 126 θανάτους φέτος, οι 49 ήταν από τροχαία ατυχήματα, και οι υπόλοιποι από πυρά όπλων.
-Οι περισσότεροι θάνατοι αστυνομικών σημειώθηκαν στη Καλιφόρνια (14), στο Τέξας (11), και στη Νέα Υόρκη (9).
Στη Φλόριντα σκοτώθηκαν 6 αστυνομικοί και στη Γεωργία 5.

S.A. (Associated Press)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου