2.1.15

Επιμένει ο Τόλιος!



Επέμεινε στη «διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων για μία ικανή περίοδο» ο Γ. Τόλιος.
Αντιδράσεις από νέες δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή στη Β Αθήνας Γ. Τόλιου, λίγα μόλις 24ωρα μετά τις δηλώσεις για πιθανή στάση πληρωμών και να μην πληρώσει η χώρα τοκοχρεολύσια. 



Αυτή τη φορά μιλώντας στα Παραπολιτικά fm ο κ. Τόλιος, ο οποίος προέρχεται από την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η Ελλάδα θα βγάλει έντοκα γραμμάτια που θα τα πληρώσουν οι Έλληνες καταθέτες όχι υποχρεωτικά».



Ερωτηθείς γι' αυτό απάντησε πως «μία λύση είναι τα έντοκα γραμμάτια» που θα αγοράζονται από μεγαλοκαταθέτες και τράπεζες.
Επανέλαβε όπως περιγράφεται στην ευρωεκλογική διακήρυξη του κόμματος πως «η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα αφού πρώτα εξασφαλιστεί για μια ικανή περίοδο, η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων».
Σημειώνεται ότι έντοκα γραμμάτια εκδίδει και σήμερα η Ελλάδα τα οποία αγοράζουν οι τράπεζες αλλά και φυσικά πρόσωπα - δηλαδή καταθέτες εφόσον το επιθυμούν. Ωστόσο δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν ο κ. Τόλιος εννοεί τη σημερινή διαδικασία που είναι γνωστή ή κάποια άλλη πιο συντονισμένη ενέργεια.
Υπενθυμίζεται ότι από την Κουμουνδούρου έχουν τηρήσει αποστάσεις ασφαλείας από τις αρχικές δηλώσεις Τόλιου, με ανώτερο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει ότι «δεν είναι στη λογική μας μονομερείς ενέργειες».
Μετά τις νέες δηλώσεις του κ. Τόλιου, μόλις λίγες ώρες μετά την έκκληση Τσίπρα ενώπιον της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για ομοιογένεια και ιδιαίτερη προσοχή στις δημόσιες εμφανίσεις για να αποφευχθούν τυχόν «παραφωνίες» που θα επιχειρηθεί να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς αντιπάλους του κόμματος, στο ΣΥΡΙΖΑ τηρούν στάση αναμονής.
Υπενθυμίζεται ότι στην εναρκτήρια προεκλογική ομιλία του στο Cine Κεραμεικός, ο Αλέξης Τσίπρας αφιέρωσε εκτενές σκέλος της, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την ασφάλεια των καταθέσεων των πολιτών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου