28.1.15

Χαμένοι και κερδισμένοι των εκλογών…



Να ξεκινήσουμε από τους χαμένους:
1) Η αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων, αν και αυτή έχει χαθεί προ πολλού. Οι περισσότερες έδιναν αισθητά μικρότερη διαφορά υπέρ του Σύριζα.
2) Η αξιοπιστία κάποιων ΜΜΕ με σημαντικά χρέη προς τις τράπεζες (αν υποθέσουμε ότι την είχαν ποτέ) που όσο πλησίαζαν οι εκλογές άρχισαν την κωλοτούμπα.




3) Το Πασόκ του Βενιζέλου που καταποντίστηκε.
Δεν καταποντίστηκε επειδή έκανε κόμμα ο ΓΑΠ, άλλωστε οι ψηφοφόροι του ΓΑΠ δεν θέλουν τον Βενιζέλο ούτε ζωγραφιστό και θα στρέφονταν σε άλλα κόμματα. Καταποντίστηκε επειδή ο Βενιζέλος είναι αντιπαθής και αυτό το κόμμα δεν το θέλει κανένας…


4) Η ΝΔ του Σαμαρά, όχι επειδή έχασε αλλά επειδή η διαφορά είναι μεγάλη. Η ΝΔ όμως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα επιβιώσει γιατί είναι μαγαζί γωνία.
Και τώρα οι κερδισμένοι:
1) Ο Σύριζα για ευνόητους λόγους.
2) Ο Καμμένος, που όλοι τον είχαν ξεγραμμένο και τώρα θα γίνει και υπουργός/ρυθμιστής.
3) Οι ακατανόμαστοι που με όλη την ηγεσία τους στη «μπουζού» άντεξαν μια χαρά. Τελικά υπήρχε φασιστική συνιστώσα στην ελληνική κοινωνία απλώς βολευόταν σε άλλα κόμματα. Μόλις κόπηκε το παραδάκι της πλασματικής ευμάρειας βγήκε στην επιφάνεια.
4) Το Ποτάμι για ευνόητους λόγους.
5) Λεβέντης-Γκλέτσος, που αν είχαν κατέβει μαζί μπορεί να είχαν μπει στη βουλή. Αυτά κάνουν οι αρχηγικές φιλοδοξίες και οι βεντετισμοί. Τα ποσοστά τους πάντως είναι επιτυχία και για τους δυο.
Η συνύπαρξη Σύριζα-ΑΝΕΛ (συν Pυρίκαυλος Ελλάδα του Ζουράρι, συν Χριστιανοπατριώτες του Νικολόπουλου) στην κυβέρνηση έχει πάντως κάτι το σουρεάλ. Σουρεάλ όμως είναι και όλη η ελληνική κοινωνία.
Υγεία πάνω απ’ όλα.

Γιώργος Σωτηρέλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου