25.2.15

Και τώρα τι κάνουμε χωρίς βαρβάρους;



H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει και πολλά καλά. Η στροφή στο ρεαλισμό, όπως βαφτίστηκε η κωλοτούμπα, αυτός ο έντιμος συμβιβασμός δηλαδή, είναι αλήθεια ότι γλίτωσε την Ελλάδα από πολύ χειρότερες καταστάσεις.
Τουλάχιστον προσωρινά οι ακραίες φωνές, το λόμπι της δραχμής και οι τζάμπα μάγκες της Αριστεράς του Κολωνακίου με τις περιουσίες έχουν σιωπήσει.




Η χώρα παραμένει ευρωπαϊκή, δεν έχει καταρρεύσει, δεν διαλύθηκαν οι τράπεζες.
Αλλά όπως είπαμε, αυτό έγινε με πολύ βαρύ τίμημα και είναι προσωρινό.
Όμως, η συμφωνία που έκλεισε και όλη η διαπραγματευτική διαδικασία του τελευταίου μήνα, ίσως έκανε κι ένα άλλο πολύ μεγάλο καλό.
Τέλειωσε αυτό το νοσηρό κλίμα, ο εμφύλιος σπαραγμός μεταξύ «μνημονιακών – αντιμνημονιακών».
Δεν υπάρχει πια αυτός ο διαχωρισμός των Ελλήνων αφού και ο ΣΥΡΙΖΑ προσχώρησε στις τάξεις… του μνημονίου…


Να θυμίσουμε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια πάνω σ’ αυτό το δίπολο κτίστηκαν πολιτικές και προσωπικές καριέρες. Να θυμίσουμε ότι αν ο Τσίπρας είναι πρωθυπουργός σήμερα το οφείλει στο ψεύτικο δίλημμα των μνημονιακών – αντιμνημονιακών.
Ομοίως και οι ψεκασμένοι δεν θα υπήρχαν καν αν δεν είχε φτιαχτεί τεχνηέντως αυτή η σύγκρουση ενώ και η Χρυσή Αυγή δημιούργημα της κρίσης είναι και του πώς ορισμένοι εγκέφαλοι διαχειρίστηκαν τον τρόπο αντιμετώπισής της.
Οι διεθνείς τοκογλύφοι έγιναν πλέον για μεγάλο μέρος των… αντιμνημονιακών «εταίροι».
Η συμφωνία με τους κακούς Γερμανούς έγινε «σχέδιο σωτηρίας» της Ελλάδας.
Το «e-mail Χαρδούβελη», έγινε πλέον του Βαρουφάκη και είναι καλό ακόμη και αν προβλέπει αυξήσεις σε φόρους και άλλες επώδυνες αλλαγές.
Οι προδότες που συνομιλούσαν με την τρόικα έγιναν πατριώτες που συζητάνε με τους Θεσμούς.
Οι… Γερμανοτσολιάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οι Μερκελιστές έχουν γίνει τώρα «τίμιοι αγωνιστές που δίνουν σκληρή μάχη στην Ευρώπη».
Τέλος λοιπόν τα μνημονιακά και αντιμνημονιακά κόμματα.
Όσοι έκαναν καριέρες παίζοντας το βρόμικο παιχνίδι που στήθηκε σε βάρος της χώρας τώρα δεν έχουν και πολλά να πουν.
Δυσκολεύονται οι Συριζαίοι και οι ψεκασμένοι να αρθρώσουν έναν αξιόπιστο λόγο τώρα που και οι ίδιοι έγιναν μνημονιακοί. Και θα αναγκαστούν να ψηφίσουν μέτρα τα οποία πριν λίγο καιρό έλεγαν… προδοτικά.
Μαζί με τους πολιτικούς που έγιναν βουλευτές, υπουργοί ή και… πρωθυπουργοί βάζοντας στοίχημα στο μνημόνιο – αντιμνημόνιο, τεράστιες καριέρες έκτισαν και πολλοί δημοσιοκάφροι, στελέχη του δημόσιου τομέα, δικηγόροι, «ειδικοί» στα συνταξιοδοτικά κ.λπ.
Εφημερίδες, κανάλια, ραδιόφωνα, sites που έβγαλαν τρελά λεφτά πουλώντας πατριωτισμό και τώρα δεν έχουν τι να πουν για την κυβίστησή τους.
Είναι όλος αυτός ο συρφετός του «αντιμνημονιακού αγώνα» που έβγαλε και πολύ χρήμα, έγιναν και γνωστοί σε όλον τον κόσμο με τις ανοησίες που ξεστόμιζαν τόσα χρόνια και τώρα που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους έγιναν μνημονιακότεροι των άλλων.
Για σκεφτείτε π.χ. που θα ήταν ο Βαρουφάκης αν δεν υπήρχε το ψεύτικο δίπολο μνημόνιο – αντιμνημόνιο. Άντε να ήταν λέκτορας σε κανένα παγκοσμίως άγνωστο πανεπιστήμιο.
Που θα ήταν ο Λαφαζάνης αν δεν έβγαινε προεκλογικά να λέει για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με τις ιδιωτικοποιήσεις και τώρα να τις αποδέχεται ασμένως.
Για σκεφτείτε τι θα ήταν η Βαλαβάνη, ο Σπίρτσης ή ο Τσακαλώτος που είχαν πιάσει στασίδι στα τηλεοπτικά κανάλια και μιλούσαν για το σκάνδαλο του Ελληνικού ή για τις Σκουριές και τώρα αποδέχονται πλήρως τις επενδύσεις.
Τι θα ήταν ο Μπαλάφας, ο Στρατούλης, ο Σκουρλέτης, ο Κουρουμπλής, ο Μητρόπουλος, η Κωνσταντοπούλου, ο Σταθάκης αν δεν είχαν όλη αυτή την αντιμνημονιακή ρητορική που σήμερα ξέχασαν ή ενστερνίζονται πλήρως;
Τώρα που δεν έχουμε βαρβάρους μνημονιακούς τι θα γενούμε;
Οι άνθρωποι αυτοί ήταν μια κάποια λύση.
Τώρα που όλοι υπέκυψαν στις απαιτήσεις των δανειστών και δεν έχουμε ανεμόμυλους να χτυπήσουμε σαν άλλοι Δον Κιχώτες, τι θα κάνουμε;
Πώς θα ζήσουνε οι αντιμνημονιακοί της πλατείας;
Πώς θα ζήσουν οι καφενόβιοι τεμπελχανάδες που από το πρωί ως το βράδυ έβριζαν τον Σαμαρά γιατί… έκανε το λάθος να γίνει μνημονιακός προκειμένου να σώσει την Ελλάδα από τη χρεοκοπία;
Κακόμοιροι αντιμνημονιακοί, τώρα αρχίζει ο Γολγοθάς σας που πρέπει να εξηγήσετε πώς κτίσατε καριέρες πάνω σε ένα ψέμα.
Χαρείτε την εξουσία σας.
Η γιούχα είναι κοντά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου