1.2.15

Ο Σύριζα αλλάζει και τις γεωστρατηγικές ισορροπίες.



Από τη πρώτη μέρα που εξελέγη το τσίρκο αυτό που ψηφίσαμε για κυβέρνηση, έχω βαρεθεί να διαβάζω στον ισραηλινό (ηλεκτρονικό) τύπο για τις ανησυχίες των Ισραηλινών σε σχέση με το μέλλον των σχέσεών μας.




Σχέσεις τις οποίες οικοδόμησε η προηγούμενη κυβέρνηση, και που στη παρούσα γεωστρατηγική και όχι μόνο συγκυρία ευνοούν τα μάλλα τη χώρα μας.
Ειδικά στο στρατιωτικό πεδίο, όπου η αντιπαράθεσή μας με τη φίλη και γείτονα Τουρκία είναι διαχρονική και κανείς ποτέ δεν ξέρει τι μας ξημερώνει αύριο…


Για να το πω πολύ απλά, ακόμη θυμάμαι τα λόγια πανέμπειρου υψηλόβαθμου στρατιωτικού μας, που μου είπε κάποτε ότι με το δικό μας ναυτικό και την ισραηλινή αεροπορία, τους Τούρκους τους έχουμε μέσα σε 2-3 24ωρα.
Και έκτοτε κοιμάμαι κάπως πιο ήσυχα.
Μέχρι προχθές, οπότε αφενός την άμυνά μας ανέλαβε ο … Καμένος, αφετέρου οι κυβερνώσες συνιστώσες κάνουν ότι μπορούν για να απομακρυνθούμε από το Ισραήλ.
Και δεν μιλάω απλά για την εκπεφρασμένη πρόθεση του Σύριζα να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος, που καλά θα κάνει, άσχετα αν αυτό ψυχράνει το Ισραήλ, αλλά αναφέρομαι στα πάλαι ποτέ μπάρκα του Κουράκη με καϊκι στη Γάζα, τις εμφανίσεις με παλαιστινιακές μαντίλες και υψωμένη τη γροθιά του Αλέξη ως άλλου Φενταγίν σε πορείες κατά του Ισραήλ, τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα της Χαμάς στον άφθαρτο πρωθυπουργό μας, τις αγάπες προς τους Σύρους τζιχαντιστές και κάθε Ισλαμιστή γενικώς, και τέλος τις δηλώσεις του Καμένου για δήθεν μη φορολόγηση των Ελλήνων Εβραίων, και άλλα τέτοια πολλά.
Που ο ισραηλινός τύπος τα έχει κάνει σημαία εδώ και μια εβδομάδα.
Χωρίς ο Σύριζα να κάνει το οτιδήποτε για να καθησυχάσει την άλλη πλευρά.
Μπερδεύοντάς με κιόλας, αφού αυτή η στάση εκτός από τους Ισραηλινούς, σίγουρα θα ενοχλεί και τους Αμερικάνους.
Οπότε; Τι παίζει άραγε;
Τους μόνους που σίγουρα δεν θα ενοχλεί, εκτός από τους Άραβες, είναι οπωσδήποτε τον Πούτιν και  τον Ερντογάν, και πιο σίγουρα τον … Κουράκη. Μπορεί και την Αλ Σαλέχ… δεν ξέρω.
Ναι αλλά;
Γι αυτό και ανησυχώ σφόδρα.

Strange Attractor

ΥΓ- Ακόμη βέβαια περιμένουμε τα πετροδόλαρα των Αράβων φίλων μας, που επί Αντρέα «θα μας έπνιγαν στο χρήμα».
Το μόνο που μας έπνιξε όμως τελικά ήταν οι διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες των Αράβων αγωνιστών, που αιματοκύλισαν τη χώρα μας.
Θυμόσαστε τη βόμβα της Πάτρας;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου