20.2.15

Σύριζα λέμε… όχι αστεία!



Λίγες μέρες πριν ολόκληρη η Ελλάδα ξεχάσει τα προβλήματα και βγει στους λόφους και στα χωράφια για να πετάξει αετό, εγώ ο μίζερος συνεχίζω να ασχολούμαι με την εθνική μας ανάταση, αυτήν που ζούμε σχεδόν έναν μήνα τώρα.




Έχουμε λοιπόν και λέμε: Χάριν του κυρ Φώτη (αλήθεια ζει αυτός;), η χώρα πήγε σε εσπευσμένες εκλογές, προφανώς διότι ο δημοκράτης αυτός πολιτικός δεν ήθελε τον μνημονιακό Δήμα για ΠτΔ, οπότε και έκανε την επανάστασή του.
Όπως τότε που την έκανε από τη συγκυβέρνηση για χάρη της ΕΡΤ, και των υπερωριών των μοντέρ βάρδιας!
Από κει και πέρα, σε αυτό το διάστημα ζήσαμε όσα δεν θα ζούσαμε σε τρεις δεκαετίες και βάλε…





Απομονωθήκαμε από τους πάντες και τα πάντα, μέχρι και από την Μάλτα τα ακούσαμε, και γίναμε ρεζίλι διεθνώς ως οι ζητιάνοι, που όμως βάζουν και όρους.
Διότι η κυβέρνησή μας βασίζεται, λέει,  στη νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή, αυτήν δηλαδή που προέκυψε από το 36% του 60% που ψήφισε, και από την στιβαρή στήριξη των ψεκασμένων, που όμως τώρα κάνουν τουμπεκί στις μνημονιακές κυβιστήσεις, μιας και ο πρόεδρός τους πήρε αυτό που ήθελε χρόνια τώρα: Υπουργείο ντε.
Πάντως να τα λέμε αυτά, ο Αλέξης είχε δίκιο όταν έλεγε πως θα την χορέψει την Μέρκελ. Όντως την χορεύει, μόνο που μιλάμε για ταγκό, με την μαντάμ να είναι καβαλιέρος.
Ναι αλλά είμαστε περήφανοι αφού… ο διανοούμενος πλέιμποϊ, ο μεταμοντέρνος οικονομολόγος Δρ Μπαρουφάκης, γνωστός πλέον και ως sex machine, τους έκανε τους βελανιδοφάγους τα μούτρα κρέας.
Γι αυτό λοιπόν, την ώρα που γράφεται αυτό το «πόνημα», οι ειδήσεις από την Ευρώπη μιλάνε για ελληνικό θρίαμβο, και για άτακτη υποχώρηση του Βερολίνου, μιας και οι Γερμανοί αποφάσισαν να υποχωρήσουν, και να αποδεχτούν το νέο πιο σκληρό μνημόνιο που τους πρότεινε η ελληνική πλευρά.
Μιλάμε δηλαδή για μια ακόμη περήφανη νίκη του Αλέξη και της παρέας του.
Την οποία όμως μάλλον δεν συναισθάνονται οι άπειροι ψηφοφόροι του Σύριζα, διότι ενώ μέχρι πριν ήταν λεγεώνες, τώρα όπου και να βρεθώ δεν βλέπω ούτε έναν.
Όλοι μα όλοι, αυτοί που πίστευα ότι ψήφισαν Αλέξη και σια, τώρα μου ορκίζονται ότι ψήφισαν … Ποτάμι!
Σε σημείο να αναρωτιέμαι μήπως ζήσαμε βία και νοθεία στις κάλπες, και δεν το πήραμε χαμπάρι… αφού σύμφωνα με τα παραπάνω, το Ποτάμι θα έπρεπε να αγγίζει το 30%.
Τέλος πάντων, ο γέγονε γέγονε, αρκεί που είμαστε επιτέλους ελεύθεροι και αξιοπρεπείς, άσχετα αν κρύβουμε τα χρήματά μας στους απορροφητήρες, αφού ποτέ δεν ξέρεις. Θα γίνει κανένα Κούγκι και άντε μετά να βρεις το δίκιο σου με τις τράπεζες, που και αυτές είναι όργανα των Εβραίων τοκογλύφων, (εκτός όταν μας δανείζουν άτοκα για να πάμε για καφέ στο Μπαλί).
Με αυτά και με αυτά η ζωή συνεχίζεται, η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα φάση περηφάνιας, και με τις τομές να είναι σε όλα τα επίπεδα σαρωτικές, και πάνω απ όλα σοσιαλιστικές, με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Να αναφέρω μερικές από αυτές, για να τις υπογραμμίσω, αφού οι περισσότεροι τις αγνοούν, ασχολούμενοι με τα δευτερεύοντα ζητήματα της οικονομίας και του grexit.
Έχουμε και λέμε, η παιδεία ανατάσσεται με την κατάργηση των «χιτλερικού» τύπου πειραματικών σχολείων, την απαγόρευση της αριστείας, και την επανένωση του μπροστινού με το πίσω θρανίο, όμορφα και σοσιαλιστικά. Παράλληλα επαναφέρεται και το δημοκρατικό ζήτημα του φοιτητικού ασύλου, που μόνο στην ελεύθερη  Ελλάδα υπάρχει αφού οι υπόλοιποι όλοι είναι μίσθαρνοι κουτόφραγκοι.
Στον τομέα της λαθρομετανάστευσης ΔΕΝ γκρεμίζεται το τείχος της ντροπής στον Έβρο, αλλά θα ανοίξουν, είπε ο υπουργός, πόρτες.
Παράλληλα καταργούνται τα κέντρα κράτησης, ελευθερώνονται τα αδέλφια μας οι λαθρομετανάστες, και μάλιστα κάπου άκουσα ότι πολλοί εξ αυτών θα διοριστούν και στο δημόσιο… Τουλάχιστον να βγάζουν το ψωμί τους τίμια και όχι να περιμένουν το επίδομα που τους είχε υποσχεθεί κάποτε (ναι όντως) ο Αλέξης.
Και στον τομέα της υγείας έχουμε τομές. Γιατί να πηγαίνουν, λέει, τα λεφτά των ασφαλισμένων στους ιδιώτες μεγαλογιατρούς και κλινικάρχες; Αφού όλες μα όλες οι εξετάσεις μπορούν να γίνονται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία.
Βέβαια το γεγονός ότι αν έσπασες το πόδι σου, για να κλείσεις ραντεβού για ακτίνες σε νοσοκομείο σημαίνει ότι θα σε δουν όταν θα έχει δέσει ήδη από μόνο του είναι μια λεπτομέρεια ασήμαντη.
Και το ποιος θα κερδίσει χρήματα από αυτό το νέο σοσιαλιστικό μέτρο είναι επίσης μια λεπτομέρεια...
Και μάλιστα όχι τα λίγα που δικαιολογούν τα ασφαλιστικά ταμεία ως πληρωμή στους ιδιώτες, αλλά τα κανονικά, αυτά που χρεώνουν στους ανασφάλιστους.
Τέλος να πω και για τους μπατακτσήδες που επιτέλους δικαιώνονται. Όποιος δεν πλήρωσε, του χαρίζονται τα μισά και τα άλλα βλέπουμε…
Βαλαβάνη σπίκινγκ. 

Εξάλλου θα τα πάρουμε, λένε, από το λαθρεμπόριο καυσίμων που θα παταχθεί!!!!! Ταρατατζούμ! Και από τους Κινέζους, που τελικά δεν φεύγουν, αφού υποχώρησαν στους αυστηρούς όρους που τους έθεσε ο Σκουρλέτης αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα στον ΟΛΠ.
Σύριζα λέμε, όχι αστεία…
Για την ΜΟΜΑ, την ΕΡΤ, τα ΚΤΕΟ, και άλλα τέτοια πρωτοποριακά δεν θα αναφερθώ, ούτε για την επαναφορά των συνδικαλιστικών προνομίων (βλ. ΔΕΗ), τη κατάργηση της αξιολόγησης στο δημόσιο, την αλλαγή στον τρόπο προαγωγής των Δ.Υ. κλπ κλπ
Αυτά όλα ήταν αναμενόμενα.
Εξάλλου αυτά ήθελε ο λαός, και γι αυτό ψήφισε Πρώτη Φορά Αριστερά (άσχετα αν του προέκυψε η Ραχήλ, ο Πάνος, και ο Προκόπης).
Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο για μένα είναι το πόσο γρήγορα ξεφούσκωσε η φούσκα Μπαρουφάκης.
Το πόσο γρήγορα έδυσε το άστρο του… αφού τρεις μέρες τώρα βλέπω δεκάδες δελτία ειδήσεων, και πουθενά ο Έλληνας Τζον Χολμς.
Εκεί ανησυχώ… αλλά θα μου περάσει, αφού και ο Πάντζας και ο Στρατούλης συνεχίζουν να νομοθετούν ακάθεκτοι και περήφανοι… ως Έλληνες!

Strange Attractor

ΥΓ- Μπορεί να μη τα βρήκαμε με τους εταίρους, ούτε καν με το Αζερμπαϊτζάν, αλλά όπως ακούω θα μας βοηθήσει το Σουδάν! Έχει φέτος περίσσευμα, και θα μας στείλει χουρμάδες!
Οπότε, με τέτοια διατροφή, θα σφίξουν τα έντερα και δεν θα χρειαζόμαστε χαρτί υγείας, οπότε ας μη χαίρονται οι διάφοροι συκοφάντες που μας λέγανε πως με τον Σκουρλέτη στα πράγματα θα γίνουμε Βενεζουέλα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου