30.3.15

Αντίστροφη μέτρηση για τον Μπαρουφάκη …



Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί ένας υπουργός Οικονομικών που εμφανίζεται στη Βουλή ότι ο προκάτοχός του δεν του άφησε στο υπουργείο αντίγραφο της δανειακής σύμβασης και της δίμηνης παράτασής της και πως έψαχνε επί τρεις μέρες για να βρει αντίγραφα και τελικά απευθύνθηκε στο ΔΝΤ και του τα έστειλαν; Πολιτικός λωποδύτης, ανίκανος ή και τα δύο;



Τα συγκεκριμένα έγγραφα έχουν δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, γιατί και η δανειακή σύμβαση και η δίμηνη παράτασή της ψηφίστηκαν με νόμο, επομένως δεν ήταν κάποια κρυφά έγγραφα που τα πήρε μαζί του φεύγοντας ο Χαρδούβελης. Επομένως, ο Βαρουφάκης διέπραξε πολιτική απατεωνιά σε βάρος του προκατόχου του.
Αν πάλι έψαχνε επί τρεις μέρες να βρει αντίγραφα των συγκεκριμένων εγγράφων, όταν μια αναζήτηση στο ΦΕΚ δεν απαιτεί περισσότερα από πέντε λεπτά, και στο τέλος κατέφυγε στο ΔΝΤ, σημαίνει ότι αυτός και οι συνεργάτες του είναι παντελώς ανίκανοι...



Είναι, όμως, ικανότατοι στο μάρκετινγκ.
Ο Βαρουφάκης είναι ένα προϊόν για τηλεοπτική κατανάλωση και προσπαθεί να το εμπορευτεί όσο καλύτερα μπορεί, όσο ακόμη περνάει η μπογιά του.
Γιατί η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.
Ο Τσίπρας έκρινε πως ο Βαρουφάκης είναι καλός για να του κάνει παρέα σε κυριακάτικη βόλτα για μπριζολάκια στο Παγκράτι, όχι όμως για να τον συνοδεύσει στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών και να λειτουργήσει ως σύμβουλός του στην άτυπη επταμερή διάσκεψη που θ’ ακολουθήσει.
 Το είχε πει, άλλωστε, ο Δραγασάκης σε τηλεοπτική εμφάνισή του την παραμονή της συνόδου κορυφής: για τον υπουργό Οικονομικών η μετάβαση από την ακαδημαϊκή καριέρα στην πολιτική έχει κάποιες δυσκολίες! Σφάξιμο με το βαμβάκι.
Ο Τσίπρας, λοιπόν, πήρε μαζί του τον Δραγασάκη, οπότε ο παραγκωνισμένος (και εμφανώς χολωμένος) Βαρουφάκης είπε να πετάξει μια προπαγανδιστική ρουκέτα που θα τον έβγαζε στον αφρό της τηλεοπτικής και διαδικτυακής κατανάλωσης, έστω και για μια μέρα. Ειδικά όταν αυτή η μέρα έχει στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας της το «κρίσιμο ραντεβού των Βρυξελλών», από το οποίο ο ίδιος αποκλείστηκε.
Ασε που η ίδια μέρα ξεκίνησε με μια χοντρή πλάκα του «γερμανού Λαζόπουλου», με αντικείμενο τη γνωστή χειρονομία με το κωλοδάχτυλο στο Ζάγκρεμπ, που κατέληξε σε νέα ξεφτίλα του «ροκ σταρ» υπουργού.
Η εμφάνιση του Βαρουφάκη στο διασημότερο «τοκ σόου» της γερμανικής ARD, το βράδυ της Κυριακής 15 Μάρτη, λίγες ώρες μετά τον στημένο περίπατο Μαξίμου-Παγκράτι (με παρούσες τις φωτογραφικές και τηλεοπτικές κάμερες), ήταν το Βατερλό του.
Αποδείχτηκε όχι απλά Μπαρουφάκης, αλλά και… κότα λειράτη.
Του έπαιξαν το βίντεο με το κωλοδάχτυλο κι αντί να πει ότι αυτό συνέβη το 2013, αναφερόταν στο 2010 και είχε συγκεκριμένο περιεχόμενο, άρχισε να λέει πως αυτό δεν συνέβη ποτέ και πως το βίντεο είναι κατασκευασμένο!
Οι Γερμανοί τον αντιμετώπισαν ψύχραιμα και με μια συγκαταβατική ειρωνεία, που δεν έκαναν καμιά προσπάθεια να κρύψουν, και στο τέλος της εκπομπής είπαν πως οι τεχνικοί τους λένε ότι δεν έγινε καμιά παρέμβαση στο βίντεο.
Ο ίδιος ο Βαρουφάκης αναγκάστηκε να βάλει στο twitter το επίμαχο βίντεο, ισχυριζόμενος ότι η επίμαχη χειρονομία έγινε, αλλά δεν αφορούσε τη Γερμανία. Οποιος όμως βλέπει το βίντεο, ακούει τον Βαρουφάκη να λέει πως κατά την άποψή του η Ελλάδα έπρεπε να κηρύξει χρεοκοπία εντός του ευρώ το Γενάρη του 2010 και μετά να πει στη Γερμανία «τώρα λύσε μόνη σου αυτό το πρόβλημα». Και τότε έκανε το κωλοδάχτυλο.
Στη Γερμανία αναφερόταν και σε κανέναν άλλο κι αυτό είναι σαφέστατο. Μιλώντας για αλλοιωμένο βίντεο έδειξε πως είναι κότα και έγινε ρόμπα. Κι έγινε δύο φορές ρόμπα όταν, αντί να το βουλώσει, επανήλθε μετά τη σατιρική εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης, που τον ξεφτίλιζε με στιλ, και απαίτησε από το δημοσιογράφο του «τοκ σόου» να του ζητήσει συγνώμη, «επειδή χρησιμοποίησε ένα αλλοιωμένο βίντεο για να κάνει να σιωπήσει μια συμφιλιωτική ελληνική φωνή»!
Είναι προφανές ότι έχει χάσει τη μπάλα και κάνει πλέον τη μια γκάφα μετά την άλλη, ακόμη και στο πεδίο της επικοινωνίας και της αυτοπροβολής.
Αυτό σημαίνει πως έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος γι’ αυτόν.
Ομως, για να τον ξεφορτωθεί ο Τσίπρας θα πρέπει να καταβάλει τίμημα, γιατί ο Μπαρουφάκης δε θα φύγει «αναίμακτα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου