9.3.15

Πρώτη φορά τόσο μπάχαλο…



Υπάρχει κανείς που καταλαβαίνει, έστω στοιχειωδώς, τι ακριβώς προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση;
Δεν αναφερόμαστε μόνο στην οικονομία, που είναι το μεγάλο μας εθνικό θέμα, αλλά σε κάθε τομέα που ανέλαβε η «πρώτη φορά Αριστερά».



Οι μύριοι αναπληρωτές υπουργοί δεν έχουν ακόμη αρμοδιότητες και τριγυρνούν στα κανάλια εκτοξεύοντας «το κοντό και το μακρύ τους», για να διαψευσθούν από άλλους υπουργούς, οι οποίοι επίσης δεν έχουν τι να κάνουν και εξαγγέλλουν τα αντίστροφα, ήτοι «το μακρύ και το κοντό τους».
Γενικοί γραμματείς υπουργείων δεν έχουν τοποθετηθεί (έστω με τον παλαιοκομματικό τρόπο του διορισμού αποτυχόντων βουλευτών) και άρχισαν να διορίζονται αναπληρωτές γενικοί γραμματείς!
Αλλη καινοτομία και αυτή...



Στο μεταναστευτικό έχουμε το «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν».
Εκδίδονται διαταγές, σε εφαρμογή νόμων, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Βούτσης και ο αναπληρωτής Γιάννης Πανούσης δηλώνουν άγνοια.
Ανοίγουν τα κέντρα κράτησης των παρανόμως εισελθέντων στη χώρα, χωρίς κανένα σχεδιασμό για την επόμενη μέρα όχι μόνο για την τύχη των δύσμοιρων αυτών ανθρώπων, αλλά και για τις πολιτικοοικονομικές επιπτώσεις στις επιβαρυμένες περιοχές του κέντρου των Αθηνών.
Η μεταναστευτική μη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής, που έχει πολλούς λόγους να χαμογελάει κάτω από το τετράγωνο μουστάκι της.
Στην Παιδεία κυριαρχεί το απόλυτο αλαλούμ.
Το πρωί, ο αναπληρωτής Τάσος Κουράκης καταργεί το ΑΣΕΠ στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών και το βράδυ ο κανονικός υπουργός (και Παιδείας) το επαναφέρει.
Η χώρα κινδυνεύει να μην κάνει τον διαγωνισμό PISA, αφού αντιδρούν διάφοροι συνδικαλιστές των ΕΛΜΕ, οι οποίοι εξ ορισμού είναι εναντίον κάθε αξιολόγησης. Να σημειώσουμε ότι ο εν λόγω διαγωνισμός είναι του ΟΟΣΑ, του οργανισμού που θα έφερνε ο κ. Αλέξης Τσίπρας για να φτιάξει το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων, ώστε να απαλλαγούμε από την τρόικα. Αλλά και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είμαστε στα μαχαίρια, αφού ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής αποφάσισε να σταματήσει το πρόγραμμα του ΠΟΥ για τις μεταρρυθμίσεις στον πολύπαθο αυτό χώρο.
Στη Βουλή γίνεται το «έλα να δεις».
Η πρόεδρός της συγκαλεί αυτοβούλως την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Οταν πήρε δημοσιότητα το θέμα, η δικαιολογία της ήταν ότι έπρεπε να ενημερωθούν οι νεοεκλεγέντες βουλευτές για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, κάτι που (αν δεχθούμε ότι είναι αληθές) γεννά ένα σοβαρό ερώτημα: μόνο οι νέοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ενημερωθούν ή η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν είναι πρόεδρος ολόκληρης της Βουλής, αλλά μόνο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ;
Σημαντικότερο θεσμικό ατόπημά της –ακόμη και από την αντικανονική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες προθεσμίες– ήταν η υπερπαραγωγή της συνέντευξης Tύπου που έδωσε η κ. Κωνσταντοπούλου και δημιούργησε χωρίς να υπάρχει θέμα κατάργησης κάποιων νόμων, επειδή δεν μπορούσαν να τους καταψηφίσουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής!
Για την οικονομία, τι να πούμε;
Το «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν» είναι ο κ. Βαρουφάκης μόνος του: τη μία δηλώνει το άλφα, την άλλη το μείον άλφα και στο ενδιάμεσο όλα τα υπόλοιπα.
Τα ταμεία άδειασαν με αποτέλεσμα το κράτος να βάζει χέρι στα διαθέσιμα ασφαλιστικών φορέων, οργανισμών κοινοτικών ενισχύσεων, κάτι που σημαίνει ότι θα πληρώσουμε και πρόστιμα στην Ε.Ε.
Oλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει σχέδιο, αλλά ούτε και λογική.
Eχει απλώς συνθήματα περασμένων εποχών, που ήδη ρίχνουν τη χώρα στα βράχια. Και αυτό δεν είναι «πρώτη φορά Αριστερά». Είναι μπάχαλο μιας παρατεταμένης πολιτικής εφηβείας.

Πάσχος Μανδραβέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου