3.3.15

Και ο Σαρκοζί εναντίον του Τσίπρα!



Μπορεί να μην είναι στην κυβέρνηση της Γαλλίας, όμως η δημοτικότητά του βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα αυτών του Φρανσουά Ολάντ και έχει βάλει πλώρη για το Μέγαρο των Ιλισίων, επιχειρώντας την ολική του επαναφορά στα πολιτικά πράγματα της χώρας και της Ευρώπης.



Η σχέση του εξάλλου με την Άγκελα Μέρκελ είναι γνωστή…
Ο λόγος για τον Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος επιτέθηκε με δριμύτητα κατά του Αλέξη Τσίπρα…



Ο Έλληνας πρωθυπουργός… «έφαγε το καπέλο του», δήλωσε ο αρχηγός της γαλλικής Δεξιάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη συμφωνία στο Eurogroup μεταξύ της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ωστόσο, τάχθηκε αναφανδόν κατά της οποιαδήποτε προοπτικής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, λέγοντας όμως ότι η ελληνική κυβέρνηση υπαναχώρησε στις δεσμεύσεις της, αφήνοντας παράλληλά ιοβόλα υπονοούμενα για την υποστήριξη που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση από τα άκρα του γαλλικού πολιτικού φάσματος…
«[Ο Έλληνας πρωθυπουργός] εγκατέλειψε την ιδέα να ξηλώσει τις αποκρατικοποιήσεις, όπως αυτή στον Πειραιά, εγκατέλειψε την ιδέα να αυξήσει τον κατώτατο μισθό και να κάνει προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.
Ο κύριος Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία στην Ελλάδα υπό τις επευφημίες του ηγέτη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν και της επικεφαλής της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν».
Και πρόσθεσε: «Σε όλους όσοι επικρότησαν τις εκλογές στην Ελλάδα, λέω το εξής: να που θα σας οδηγούσε η ψήφος στο “Εθνικό Μέτωπο”.
Μόλις εξελέγη ο Αλέξης Τσίπρας κατάπιε τις προεκλογικές του υποσχέσεις του. Αυτό συνέβη σε μία αδερφή χώρα, στη καρδιά του ευρωπαϊκού πολιτισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου