15.3.15

Τα’ θελε ο κ...ς μας… δυστυχώς.



Ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν είναι στραβός ο γιαλός ή αν εγώ αρμενίζω στραβά.
Αν δηλαδή εγώ είμαι στον κόσμο μου, και οι υπόλοιποι έχουν ήδη δει το φως… που εμένα μου διαφεύγει.
Αναφέρομαι σε αυτή τη διάχυτη λατρεία προς τη κυβέρνηση του Σύριζα, που όποια σαχλαμάρα ή ακόμη και σαμποτάζ (προς τη χώρα) κάνει, η πλειοψηφία του λαού συνεχίζει να τη κοιτάει στα μάτια με δέος και με θαυμασμό.
Σαν να είμαστε ομαδικά ματιασμένοι.




«Πρώτη φορά υψώσαμε ανάστημα», ακούω από πολλούς και διάφορους, ακόμη και, κατά τα άλλα, συγκροτημένους ανθρώπους.
Λες και τους κάνανε μάγια.
Μέχρι και τη Ζωζώ θαυμάζουν ουκ ολίγοι, διότι «βάζει μια τάξη», και «αν είχαμε μερικές τέτοιες ακόμη θα σφίγγανε οι κώλοι»!!!!
Για να μην αναφερθώ στη Ραχήλ, που αντί να τη πάρουν με ζουρλομανδύα οι αρμόδιες αρχές, αυτή εκλέγεται πανηγυρικά… με οποιοδήποτε κόμμα κι αν κατέβει.
Ή τον Πάνο, που κάποιος συνάδελφός μου παρομοίασε με τον… Παπαφλέσσα!



Δεν υπάρχει προεκλογική υπόσχεση του Σύριζα που να μην διαψεύστηκε πανηγυρικά (εκτός από την απελευθέρωση των λαθρό, και τη κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας).
Δεν υπάρχει συντεχνία του δημοσίου που να μην κατέβασε τα αυτιά εξαιτίας των κυβιστήσεων του Σύριζα.
Δεν υπάρχει ούτε ένας φόρος ή χαράτσι που να καταργήθηκε, ενώ αντιθέτως αυξήθηκε η ΔΕΗ (για το τοστάκι του εναερίτη, όπως παλιά για την προίκα της Φρειδερίκης).
Δεν υπάρχει ούτε μία από τις παπαριές που πετούσαν δεξιά και αριστερά οι Συριζαίοι, που να την έκαναν πράξη. Το αντίθετο…
Θυμάμαι τις πρώτες μέρες που ανέλαβε η Βαλαβάνη, και που  διακήρυττε τη κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, και τρεις μέρες μετά όχι μόνο δεν καταργήθηκε, αλλά απέκτησε και αυξημένες αρμοδιότητες.
Τι άλλο  να πρωτοθυμηθώ;
Τη κατάργηση του μνημονίου με ένα μόνο άρθρο ενός μόνο νόμου;
Την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων;
Τη μείωση των φόρων, και την εξαφάνιση του ΕΝΦΙΑ;
Τις αυξήσεις στο βασικό μισθό και στις συντάξεις;
Τις προσλήψεις 100.000 στο δημόσιο;
Τι; Ότι είπαν το ξεείπαν.
Και όμως… δεν κουνιέται φύλλο.
Τουλάχιστον σταμάτησαν οι «αυθόρμητες» συγκεντρώσεις υπέρ της κυβέρνησης… κάτι είναι κι αυτό.
Αλλά άρχισε ένα νέο φρούτο: Οι καταλήψεις γραφείων του Σύριζα από … Συριζαίους, για ψύλλου πήδημα.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που έγινε πριν από μια βδομάδα στη Θεσσαλονίκη, όταν θα έπαιζε ο Ηρακλής στη Νέα Σμύρνη, και επειδή οι αγώνες γίνονται πλέον άνευ θεατών, πήγαν καμιά δεκαριά Ηρακληδείς και κατέλαβαν ένα συνοικιακό γραφείο του Σύριζα, και ως δια μαγείας αμέσως δόθηκε ειδική άδεια να μπορούν να μετακινηθούν και να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Τόσο απλά…
Γι αυτό φτάσαμε και στο σημείο να καταλάβουν κάποιοι μπαχαλάκηδες τη Νομική Σχολή Αθηνών, με αίτημα … να απελευθερωθεί ο Ξηρός!!!!!!!
Ο κάθε πικραμένος δηλαδή ζει το όνειρο της πλέριας δημοκρατίας.
Με σύμμαχο και χορηγό την δημοκρατική μας κυβέρνηση, που πειραματίζεται στο πώς να μπαχαλοποιήσει τη χώρα στου κασίδη το κεφάλι…
Χώρια το ότι γίναμε διεθνές ανέκδοτο, και χώρια που μας μισούν ή απλά μας απεχθάνονται απαξάπαντες στον πλανήτη. Να δείτε που ούτε 12αρι δεν θα παίρνουμε πχια(sic) από την αδελφή Κύπρο, η οποία έσπευσε να αποστασιοποιηθεί από εμάς τους μπαταχτσήδες.  Όπως πρόλαβε και έκανε η Πορτογαλία, η Ισπανία, και η Ιταλία. Άσχετα αν ο Αλέξης (με τη συνηγορία του Πάντζα) υπόσχονταν να ηγηθεί(!) ενός μετώπου του Νότου για να αλλάξει την Ευρώπη!!!
Έτσι λοιπόν έχει η κατάσταση την ώρα που συμπληρώνονται σχεδόν δυο μήνες από την αποφρ… μεγάλη νίκη του λαού!
Και έχει πλέον αποδειχτεί πασιφανώς ότι όχι Πλαν Β δεν υπήρχε, αλλά ούτε Πλαν Α… πέραν του «βλέπουμε και κάνουμε», και αν ζοριστούμε λέμε και καμιά μακακία για να περνάει η ώρα.
Εκτός κι αν όλα αυτά είναι προμελετημένα και οργανωμένα, προκειμένου να καταντήσουμε κανονική Βουλγαρία ή Βενεζουέλα, αλλά δεν τους έχω για τόσο καπάτσους τους Συριζαίους.
Το πιο πιθανό τώρα είναι ότι  μόλις φάμε την οριστική σφαλιάρα από τους εταίρους (Μπιτζις), και μόλις στρέψει η κάνουλα του χρήματος που άφησε στα ταμεία ο Σαμαράς (πρωτογενές πλεόνασμα), και άρα κινδυνέψουν να μη πληρωθούν οι ΔΥ, μόλις δηλαδή αντικρύσουμε την άβυσσο κυριολεκτικά, ο Αλέξης θα πάει σε δημοψήφισμα, οπότε μετά θα μπορεί να δικαιολογήσει την μεγάλη κωλοτούμπα του,  αφού «έτσι αποφάσισε ο λαός που δεν μας άφησε να ξεδιπλώσουμε το όραμά μας για μια ελεύθερη και αξιοπρεπή Ελλάδα», κλπ κλπ.
Σκιτζίδικες καταστάσεις δηλαδή.
Εδώ είμαστε… αν και στο μεταξύ η ζημιά που έχει υποστεί η Ελλάδα τους τελευταίους πέντε μήνες, θα χρειαστεί πολλά χρόνια, ίσως και δεκαετίες για να επιδιορθωθεί.
Ναι αλλά τα’ θελε ο κώλος μας…

Strange Attractor

ΥΓ- Ψήφισαν, λέει,  ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα για να καταργήσει ή να μειώσει τους φόρους που επέβαλλε ένα δεξιό φιλελεύθερο κόμμα…
Εδώ σταματάει ο νους!



1 σχόλιο:

  1. Νομίζω ότι έχουν δει και άλλοι τον γιαλό ότι είναι στραβός!

    O επικίνδυνος δρόμος του κρυπτοφασισμού της Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ

    http://infognomonpolitics.blogspot.de/2015/03/o_15.html#.VQadeI6UfiN

    ΑπάντησηΔιαγραφή