13.3.15

Κυβερνητικά … μπιλοζίρια*



Πέρασαν δυο σχεδόν μήνες από τότε που «η χώρα απελευθερώθηκε» από τα δεσμά των ανάλγητων σαμαροβενιζέλων, κατά τους πούρους αριστερούς του Σύριζα και των κορόιδων που τους πίστεψαν, και τα πάντα όχι μόνο έχουν παγώσει, αλλά πάνε μερικές δεκαετίες πίσω. Σε όλα τα επίπεδα…




Αντί δηλαδή να χορεύουμε στους ανθισμένους αγρούς, όπως μας είχε υποσχεθεί ο Σκουρλέτης, τρέχουμε και δεν φτάνουμε.
Στο εξωτερικό όλοι μας μισούν ή μας λοιδορούν, ακόμη και οι αδελφοί Κύπριοι, και στο εσωτερικό δεν κυκλοφορεί φράγκο, με την αγορά να ζει καταστάσεις «μπιλοζίρια»*, που θα΄λεγε κι ο αγγλομαθής πρωθυπουργός μας...


Οι δε οφειλέτες προς το δημόσιο, ή και προς τις τράπεζες, έχουν κηρύξει κι αυτοί με τη σειρά τους στάση πληρωμών, ελπίζοντας πως ο Αλέξης και η εύθυμη παρέα του θα χαρίσουν όλα τα χρέη, ιδιωτικά και μη.
Εξάλλου, πάνω σε αυτή τη πλατφόρμα δεν κινήθηκε προεκλογικά ο Σύριζα; Για να πάρει τη ψήφο των μπαταχτσήδων;
Άσχετα αν στα πλαίσια της γενικής κωλοτούμπας οι φόροι και τα ΕΝΦΙΑ όχι μόνο μένουν, αλλά θα ενισχυθούν, και μάλιστα θα ελέγχονται από μυστικούς «φοροράμπο» μεταμφιεσμένους σε παπάδες, νοικοκυρές, και Γερμανούς τουρίστες που θα παριστάνουν ή θα κάνουν τους … Κινέζους.
Το μόνο που φαίνεται να λειτουργεί είναι το υπουργείο Άμυνας, που το χάρισαν στον τσολιά Πάνο για να μην τους ενοχλεί στα υπόλοιπα με κόκκινες γραμμές και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες.
Έτσι η Αθήνα γεμίζει από λαθρομετανάστες, την ώρα που ο Ελληναράς υπουργός κόβει βόλτες δεξιά κι αριστερά με τα στρατιωτικά ελικόπτερα, ζώντας το όνειρο ενός μεταμοντέρνου Βοναπάρτη, πλην όμως βαλκανικής κοπής.
Βγάζοντας σέλφι μέσα σε C130 με την πασιονάρια Ρένα, φορώντας μπουφάν με πουλάδες και σιρίτια, και επιθεωρώντας αγήματα με την Ζωζώ, την άλλοτε καγκελάριο της καρδιάς μας, που εκτός από τις απολυμένες καθαρίστριες μάλλον την ελκύουν και οι στολές Νο 8.
Την ώρα που οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο, και μάλιστα στέλνουν διπλωματικά σημειώματα υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο που προκαλεί ο μπαρουτοκαπνισμένος υπουργός μας στην εύθραυστη ειρήνη του πελάγους.
Και ενώ η κυβέρνηση σούργελο που μας εκπροσωπεί μέσα κι έξω κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να διαλύσει τα πάντα, η αντιπολίτευση τηρεί σιγή ιχθύος.
Η Νέα Δημοκρατία ομφαλοσκοπεί, ασχολούμενη με τις εσωτερικές διαμάχες και έριδες των δελφίνων, και το Ποτάμι περί άλλων τυρβάζει. Μόνο το Πασόκ του Μπένυ τα λέει χύμα και τσουβαλάτα, αλλά ποιος το ακούει;
Αντί δηλαδή τα κόμματα να βγουν στα κάγκελα και να πατήσουν την κυβέρνηση σαν χταπόδι, με τόσες αφορμές που δίνει, την αφήνουν να αποσυνθέτει την οικονομία, και τη κοινωνία, σχεδόν ανενόχλητη.
Με μόνο κάποιους συνήθεις υπόπτους (Γεωργιάδης, Καραγκούνης, κ.ά) να ρίχνουν μερικές σκόρπιες τουφεκιές στον αέρα για τη τιμή των όπλων…
Έτσι, η μοναδική αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή προέρχεται από τον ίδιο τον … Σύριζα!
Είτε από σκληροπυρηνικούς και αμετανόητους «κομμουνιστές», που βλέπουν το όραμά τους να διαψεύδεται, είτε από κάποιους άλλους (όψιμους) που επειδή δεν τους δόθηκε καρέκλα, βρήκαν ευκαιρία να το παίξουν αντάρτες.
Για παράδειγμα ο ευρωβουλευτής Μανώλης Γλέζος, ο σταλινικός αυτός ήρωας της σύγχρονης Ελλάδας, η σημαία του Σύριζα, που μίλησε για βαφτίσια του κρέατος σε ψάρι. Ακόμη και η Ζωζώ, πρόεδρος της Βουλής παρακαλώ,  συμφώνησε και επαύξησε.
Ή ο πολύς Μηλιός, που τα έβαλε με το poster child της εθνικής αξιοπρέπειας Γιάνη Μπαρουφάκη.
Ή η Αριστερή Πλατφόρμα του Δραχμαζάνη, του ανθρώπου που ζει και αναπνέει επανάσταση (και δραχμή), θεωρώντας τον Φωτόπουλο τον νέο Μάρκο Μπότσαρη, και τη ΓΕΝΟΠ κάτι σαν το σύγχρονο Σούλι…
Για μην αναφερθώ σε πσαικαζμένο συνάδελφό μου χθες, που σύγκρινε τον Καμένο με τον Παπαφλέσσα!!!!!!
Στη λίστα των πικραμένων και απογοητευμένων κομμουνιστών ήρθε να προστεθεί τώρα και ο πρώην Πασόκος (κάποτε και ΔΗΚΚΙ) και διάσημος «εργατολόγος» βουλευτής του Σύριζα Αλέξης Μητρόπουλος.
Εξαπολύοντας μύδρους κατά της ανάλγητης κυβέρνησης, που έβαλε τη χώρα κάτω από ένα σύστημα διπλού ελέγχου από την τρόικα, αργότερα θεσμοί, και τώρα ΜπιΤζις! Στο μέλλον προβλέπεται να ονομάζεται κουαρτέτο (αν δεν κάνω λάθος).
Όπως κατήγγειλε λοιπόν ο και πάλι αγαναΧτιστής Μητρόπουλος, «έχουμε πολιτικό και τεχνικό έλεγχο. Οι δανειστές συνεχίζουν τον εκβιασμό και την πίεση, σε αντίθετη κατεύθυνση απ όσα ήθελε η κυβέρνηση…».
Δεν αποκλείεται μάλιστα να αυτομολήσει, και να πάει να γραφτεί στο κόμμα του Κατσανέβα, που είναι πιο γνήσια αντιμνημονιακό από τους κωλοτούμπες του Σύριζα.
Αντιπολίτευση δηλαδή για την αντιπολίτευση, ή αλλιώς παλιά μου τέχνη κόσκινο.
Ευτυχώς για τον Αλέξη που προνόησε και έκανε υπουργό τον Στρατούλη, διότι αλλιώς και αυτός θα είχε βγει στο βουνό με τόσες κυβιστήσεις που κάνει η κυβέρνηση.
Με αυτά και με αυτά η δυστυχία συνεχίζεται, η ανεργία θεριεύει, και σε λίγο όπως όλα δείχνουν το κράτος δεν θα έχει ούτε τους μισθούς και τις συντάξεις των Δ.Υ. να πληρώσει.
Και η τρόικα τρόικα… να τα λέμε αυτά.
Ναι αλλά έχουμε αξιοπρέπεια, και ισχυρή… ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ!
Λίγο είναι;

Strange Attractor

*Μπιλοζίρια- Από το αγγλικό below zero (υπό το μηδέν) που στα «χαμπουργκεράδικα» των Ελλήνων μεταναστών στις βόρειες χώρες υπονοεί καταστάσεις παγετού.
Π.χ:  «Φρόζιασαν τα λέκια από τα μπιλοζίρια και μελάνιασαν τα αρ….ια  μου». 


ΥΓ- Ακούγεται ότι ετοιμάζεται να απασφαλίσει και ο Πάντζας!
Είναι, λέει, πικραμένος επειδή ο Αλέξης δεν τον πρότεινε για ΠτΔ!!!!!!!!
 

3 σχόλια:

  1. ᾿Ανησυχῶ πολύ! Μήπως ὁ πανάρας ψέκασε τήν ΝΔ; Δέν κουνᾶ φῦλλο ἐκεῖ. ᾿Ελπίζω μέχρι νά 'τακτοποιήσουν" τά ἐσωκομματικά τους, νά μήν μαζεύουν τά κομμάτια τῆς ῾Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή προσπάθεια Strange άλλα οι άλλοι κάνουν άλματα σε σύγκριση με σένα..
    Διαγωνισμός Γερμανόδουλων:
    Εν αρχή ην ο Τζήμερος.
    Έστελνε γράμματα στη μαμά Ανγκέλα, αποκαλώντας την "εξοχώτατη".
    Της ζητούσε συγνώμη για ό,τι κακό λέμε γι' αυτήν και τη χώρα της.
    Και εκλιπαρούσε για τη βοήθειά της.
    Ο Τζήμερος καβλώνει κάθε που κάποιος βρίζει τους Έλληνες.
    Μα εξενίσταται κάθε που Έλληνας βρίζει κάποιον άλλον.

    Στη συνέχεια ήρθε ο Άδωνις.
    Έπαιζε με δυο τρενάκια.
    Το ένα, το μικρό, ήταν η μικρή Ελλάδα.
    Το άλλο, το μεγάλο, ήταν η μεγάλη Γερμανία.
    Και η σύγκρουσή τους απέβαινε καταστροφική για το μικρό και ευτυχής για το μεγάλο.
    Και έδειχνε πως ο μικρός πρέπει να σέβεται το μεγάλο.
    Αυτό είναι το σωστό, έλεγε.

    Μετά ήρθε κι ο Σταύρος, ο ποταμίσιος.
    Αυτός εξισώνει με τους φασίστες όποιον τολμά να σηκώσει το ανάστημά του απέναντι στους Γερμανούς.
    Δεν ταράζεται και το θεωρεί φυσιολογικό, όταν οι Γερμανοί ζητούν, ως υποθήκη για το χρέος μας προς αυτούς, τις παραλίες μας και τα μηνμεία μας. Αλλά οργίζεται όταν εμείς τους ζητάμε τη γερμανική περιουσία εντός της χώρας, ως υποθήκη γι' αυτά που μας χρωστάνε (π.χ. Ινστιτούτο Γκαίτε).
    Έχει πάρει σβάρνα τα κανάλια, για να καταφέρεται εναντίον της πρόθεσης της κυβέρνησης να τσιτώσει τους Γερμανούς.
    Όταν βλέπει τον υπουργό Άμυνας να κόβει βόλτες με ελικόπτερο πάνω απ' τα ελληνικά νησιά, τον αποκαλεί "ψεκασμένο" εθνικιστή. Αλλά όταν έβλεπε άλλους υπουργούς Άμυνας παλιότερα να παραγγέλνουν γερμανικά υποβρύχια που γέρνουν, τότε έβλεπε "πρόοδο" και φωτογραφιζόταν χαχανίζων μαζί τους...
    Είναι σίγουρα πανάξιος νικητής στο διαγωνισμό των Γερμανόδουλων...
    Παίρνει το τιμητικό βραβείο: "Γερμανοτσολιάς"

    Κοινός τόπος των Γερμανόδουλων:
    Όταν οι Γερμανοί επιτίθενται με λέξεις ή πράξεις κατά των Ελλήνων, τότε συνιστούν να κάνουμε αυτοκριτική, γιατί αυτά που μας λένε είναι "σκληρές αλήθειες".
    Ενώ όταν Έλληνες επιτίθενται με λέξεις ή πράξεις κατά των Γερμανών, αυτό είναι "ψεκασμένος εθνικισμός και φασισμός"...

    ΥΓ:Strange θέλεις δουλειά ακόμη για να μπεις και εσύ στην τιμημένη λίστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους! Ένα σχόλιο σου δομημένο, ορθογραφικά άρτιο, και χωρίς βωμολοχίες. Έτσι σε θέλω. Υποστήριξε ότι σου κατέβει, αρκεί να είναι δομημένη η σκέψη και η γραφή σου.
      Συνέχισε τον αγώνα σου ενάντια στις κατοχικές δυνάμεις που μας κυβερνάνε... Τι; Ο Σύριζας είναι κυβέρνηση;

      Διαγραφή