25.4.15

Άλλα θέλουν κι άλλα κάνουν…



Παίζουν το χαρτί των Αμερικανών αλλά το καίνε με τον Ξηρό και τα Γκουαντάναμο του Καμμένου.
Το χαρτί με τους Ρώσους το καίνε με τις αρλούμπες για προκαταβολές.
Τις επενδύσεις με τους Κινέζους τις καίνε με τον Δρίτσα.
Την κάθαρση την καίνε με τα αεροπλάνα.
Το χαρτί των λαθρεμπόρων καυσίμων το καίνε με επαναφορά του λαθρεμπορίου!!!




Να το κάνουν επίτηδες μάλλον αποκλείεται.
Άρα καήκαμε και καήκανε...



Λογικά ίσως να συμβαίνει κάτι άλλο εκτός από τα γνωστά που λέγονται συνήθως για νέες κυβερνήσεις όπως ότι ακόμη είναι ερασιτέχνες… ότι δεν καταλαβαίνουν από κυβέρνηση... ότι είναι μόνο τρεις μήνες και παρόμοια που μπορούμε να τα επικαλεσθούμε αλλά σε κάποια καθημερινά και πολύ διασκεδαστικά φαινόμενα και περιστατικά.
Για παράδειγμα, στην περίπτωση Βαρουφάκη που μετέτρεψε την κυβέρνηση σε πασαρέλα και το υπουργείο σε καμαρίνι... για να αλλάζει μοντελάκια όταν πηγαίνει ταξιδάκια... ή στις γραφικότητες Κωνσταντοπούλου και κάποιων βουνίσιων αριστερών που κάθισαν και στα έδρανα του προεδρείου με στιλ επαρχιώτη θαμώνα σε τσιπουράδικο λαϊκής αγοράς.
Αλλά όταν μιλάμε για εξωτερική πολιτική και για ανοίγματα σε Αμερική, Ρωσία, Κίνα, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία ακόμη και Ισπανία (βασισμένα έστω και στις δικές τους σκοπιμότητες ισορροπιών) αλλά ως κυβέρνηση καις το χαρτί της ευκαιρίας επειδή αρκείσαι μόνο στην «φιγούρα» προς την αντιπολίτευση ή στους δανειστές (οι οποίοι έτσι και αλλιώς σε έχουνε γραμμένο) κάτι σου συμβαίνει.
Ας ξαναδούμε την περίπτωση της Αμερικής, η έμμεση στήριξη της οποίας διευκόλυνε... σε πολλές περιπτώσεις τις αρχικές πολιτικές θέσεις και «αγριάδες» του ΣΥΡΙΖΑ εντός και εκτός Ευρώπης.
Αντί να κρατήσουν στον κόρφο τους το χαρτί της Αμερικής το γυρίζουν ανάποδα... για να κάνουν το χατίρι στους μπαχαλάκηδες και στους βομβιστές συντρόφους και συντρόφισσες στήνοντας τα καραγκιοζιλίκια με τον Ξηρό και τον Κουφοντίνα.
Τι κέρδισαν; Να τους δουλεύουν ακόμη και τα πρεζόνια των Εξαρχείων μετατρέποντας την Βουλή σε δημόσια ουρητήρια...
Και αν τους ρωτήσεις θα σου πουν ότι αυτό είναι «τεχνική» εξωτερικής πολιτικής και διπλωματικών σχέσεων... που κάνει (έτσι νομίζουν) τους Αμερικάνους να τρέμουν.
Πάμε στους Ρώσους τώρα και στον νέο αγωγό. Ακόμη και ο Βαρουφάκης είναι σε θέση να καταλάβει τι θα γίνει (μόλις σε τέσσερα χρόνια) το 2019, που οι Ρώσοι θα απαγορεύουν στους Μοσχοβίτες και την αναφορά της λέξης Ουκρανός...
Το 2019 που θα φορτώσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις οικονομικές και ενεργειακές ανάγκες της Ουκρανίας και αυτοί θα κάνουν βόλτες στην Ευρώπη με τον νέο τους αγωγό.
Τότε δηλαδή που θα έχουν πολλούς λόγους να τον περάσουν από την Ελλάδα και όχι από την Βουλγαρία στην οποία έφτυσαν αίμα με τους άλλους δύο αγωγούς.
Ενώ, λοιπόν, η κυβέρνηση θα μπορούσε από σήμερα να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τον αγωγό αυτό και να έχει από τώρα το πάνω χέρι... στους Ρώσους άρχισαν οι μπούρδες, τα φτηνοαριστερά ψέματα με τα δάνεια με 5 δισ. και οι φιγούρες με φτηνά κόλπα αναγκάζοντας τον ίδιο τον Μίλερ να κουβαληθεί για να σοβαρέψει τουλάχιστον την πλευρά των Ρώσων...
Βλέποντας μάλιστα ότι δεν τους βγαίνουν οι φιγούρες με τους Ρώσους άρχισαν να διαφημίζουν το δούλεμα που μας κάνουν οι Αμερικανοί με τις προσφορές... σε αγωγούς.
Τα ίδια και με τους Κινέζους. Φανφάρες και μπουρδολογία ενώ πρόκειται για απλά ταξιδάκια με μοναδικό περιεχόμενο την επίσκεψη στο Σινικό Τείχος και στην αγορά του Πεκίνου...
Γιατί όταν από την Αθήνα τους μίλησαν οι Κινέζοι για σοβαρές επεκτάσεις της Cosco και θέσεις εργασίας στην Ελλάδα με υποδομές και με αγορά των κρατικών τρένων έτρεξαν να τα συζητήσουν με την αριστερή πλατφόρμα και τον σύντροφο Δρίτσα.
Είναι λοιπόν να τους πάρουν στα σοβαρά οι Κινέζοι και να μην το σκέφτονται να βάλουν και το ένα τούβλο πάνω στο άλλο στην Ελλάδα;
Και όλα αυτά έξω από την Ελλάδα που υποτίθεται ότι εκεί έχει πέσει η βαρύτητα των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Έλα όμως που και μέσα ετοιμάζονται παρόμοιες μεγαλειώδεις γκάφες που ξεπερνούν κάθε όριο ερασιτεχνισμού;
Εκ των πρώτων είναι αυτή που σκαλίζουν (όπως μαθαίνω) για το λαθρεμπόριο των καυσίμων.
Επικαλούνται ως κορυφαία μεταρρύθμιση την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων αλλά είναι αποφασισμένοι να επαναφέρουν την διακίνηση και τα τιμολόγια στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης σε αυτά που ίσχυαν την εποχή του υπερπλουτισμού των λαθρεμπόρων!!
Έχει κανείς σοβαρή εξήγηση για όλα αυτά; 

    Γιώργος Κράλογλου
      Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου