16.4.15

Μαρξ… πως λέμε Σύριζα; Καμία σχέση!



Με αφορμή τη «μάζωξη» των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής, που κατέβηκαν κατά χιλιάδες στην Αθήνα προκειμένου να διαδηλώσουν υπέρ της διατήρησης της δουλειάς τους, και του «θορύβου» που εξαπολύθηκε εναντίον τους από «αριστερά» μπλογκς, σάιτς, κλπ, με κάποια να μιλάνε ακόμη και για «συγκέντρωση πρόκληση», θυμήθηκα τα μαρξιστικά μου νεανικά διαβάσματα, και ανέβασα ένα σχόλιο στο προφίλ μου στο φέισμπουκ, το οποίο προκάλεσε από βρισιές έως πάμπολλα μπράβο (στο ινμπόξι, που θα έλεγε και η Γιούλα…).




Το αναδημοσιεύω λοιπόν και εδώ, μπας και ξυπνήσουν οι «αριστεροί» του Σύριζα και κάτσουν να διαβάσουν αυτόν που συνεχώς επικαλούνται, αλλά που προφανώς τους πέφτει βαρύς (δεν έχουν βλέπετε εικόνες τα βιβλία του) για διάβασμα, και μπας και μάθουν όλοι οι υπόλοιποι τι πραγματικά έλεγε ο μεγάλος αυτός φιλόσοφος για τον κρατισμό και τους δημοσίους υπαλλήλους της εποχής του.
Επιφυλάσσομαι να επανέλθω και με άρθρο γι αυτά που έλεγε για τους τότε «λαθρομετανάστες».
Μαρξ… πως λέμε Σύριζα;  Καμία σχέση!



Ένα μικρό δωρεάν μάθημα μαρξισμού, μιας και το κατέχω το άθλημα, προς τους συριζαίους γιαλαντζί αριστερούς.
Όταν διαδηλώνουν οι καθαρίστριες, σύσσωμος ο σύριζας και η καλλιτεχνική διανόηση του τόπου τις συμπαραστέκονται προκειμένου να επαναπροσληφθούν στο δημόσιο σε καλοπληρωμένες θέσεις αργομισθίας (ιδιωτικοί εργολάβοι καθαρίζουν το υπ. Οικονομικών εδώ και χρόνια).
Όταν όμως διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι (προλετάριοι) ιδιωτικής εταιρίας, δηλαδή οι μεταλλωρύχοι, για να διατηρήσουν τις δουλειές τους, τότε κατά τα παπαγαλάκια του σύριζα πρόκειται για ενεργούμενα των εργολάβων και του κεφαλαίου, και οι διαδηλώσεις τους αποτελούν πρόκληση!.
Ξέρουν άραγε όλοι αυτοί οι μαϊμού αριστεροί, τι έλεγε και τι έγραφε ο Μαρξ για τους δημοσίους υπαλλήλους;
Σύμφωνα λοιπόν με τον Μαρξ, οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελούν «ένα τρομερό παρασιτικό σώμα που περικλείει την κοινωνία όπως ο εμβρυικός σάκος που καλύπτει το κεφάλι του βρέφους και κλείνει τους πόρους του».
Οι δημόσιοι υπάλληλοι, έγραφε, δεν έχουν κανένα οικονομικό λόγο ύπαρξης αλλά αποτελούν μια «τεχνητή κάστα που συνυπάρχει με τις πραγματικές κοινωνικές τάξεις και για την οποία η διατήρηση του καθεστώτος είναι θέμα αυτοσυντήρησης»
Συστήνω λοιπόν στους συριζαίους να διαβάσουν το The Eighteenth Brumaire of Louis Bonaparte αν βέβαια γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση.
Και επίσης ας ψάξουν να βρουν τι έλεγε ο Μαρξ για τους λαθρομετανάστες της εποχής του, που τους θεωρούσε εχθρούς του προλεταριάτου, για το οποίο έγραφε και αγωνίζονταν, εν αντιθέσει με τα σημερινά κακέκτυπά του στον Σύριζα.
Αυτά...

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου